fbpx

Το ακραίο κι εφιαλτικό σενάριο που δε θέλει ο Ολυμπιακός

Το ακραίο κι εφιαλτικό σενάριο που δε θέλει ο Ολυμπιακός

Την κροτίδα που έπεσε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και στάθηκε αφορμή για τη διακοπή του αγώνα υπάρχει το ενδεχόμενο να το πληρώσει πολύ πιο ακριβά ο Ολυμπιακός, από ότι μπορεί να φαντάζονται οι οπαδοί του.

Οι Πειραιώτες κινδυνεύουν πέρα από τον μηδενισμό και την αφαίρεση ενός βαθμού και με τιμωρία της έδρας τους από δύο μέχρι τέσσερις αγωνιστικές. Κι εδώ ξεκινούν τα πολύ δύσκολα. Αν ο Ολυμπιακός τιμωρηθεί με την μέγιστη ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών, τότε όσο απίστευτο κι αν φαντάζει, θα ξαναπαίξει στο «Καραϊσκάκη» μετά από… τρεις μήνες!

Ναι, καλά διαβάσατε. Και τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα για τους «ερυθρόλευκους» αφού έτσι θα κληθούν να παίξουν χωρίς τον κόσμο τους εκτός από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (είναι το πρώτο ως γηπεδούχοι για το πρωτάθλημα την μεθεπόμενη Κυριακή) και τα ντέρμπι με την ΑΕΚ (στον β’ γύρο του πρωταθλήματος) και τον Παναθηναϊκό (στη ρεβάνς του Κυπέλλου στη φάση των «16» στις 10 Ιανουαρίου)! Τρία ντέρμπι με τους τρεις ανταγωνιστές τους σε δύο διοργανώσεις.

Αλλά γιατί τραβάει τόσο πίσω η τιμωρία; Εξ αιτίας του προγράμματος του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Η αλλαγή έδρας την 2η αγωνιστική που αντί να παίξει στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, έπαιξε τελικά γηπεδούχος (δεν ήταν ακόμα έτοιμο το γήπεδο του Ατρομήτου), έφερε συνεχόμενα παιχνίδια για τους Πειραιώτες στην έδρα τους. Αυτό συνεπάγεται το αντίστροφο στον β’ γύρο, που θα κληθεί να παίξει 5 σερί ματς εκτός έδρας! Πόσο πιο μεγάλες οι συνέπειες της κροτίδας…

Ο Ολυμπιακός θα παίξει ένα σερί πέντε αγώνων πρωταθλήματος και Κυπέλλου εκτός έδρας. Θα πάει τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου στον Βόλο, ακολουθεί στη Λεωφόρο ο πρώτος αγώνας Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, μετά για την 1η αγωνιστική του β’ γύρου παίζει στις Σέρρες, ακολουθεί δοκιμασία στο Περιστέρι και αμέσως μετά στη Λαμία! Κι αν δούμε συνολικά το πρόγραμμα του, έχει να δώσει από την αρχή και μέχρι τη λήξη της τιμωρίας του (αν τιμωρηθεί με 4 αγωνιστικές) 10 ματς πρωταθλήματος και δύο Κυπέλλου, συνολικά 12 ματς εκ των οποίων μόλις τα 4 εντός έδρας, όλα χωρίς κόσμο. Τρία για το πρωτάθλημα (ΠΑΟΚ, Παναιτωλικός, ΑΕΚ) κι ένα για το Κύπελλο (Παναθηναϊκός)!

Ο Γολγοθάς για την ομάδα του Μαρτίνεθ θα γίνει όμως ακόμα μεγαλύτερος αφού ενδιάμεσα υπάρχουν και τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια εκ των οποίων τα δύο εκτός έδρας (Γουέστ Χαμ και Φράιμπουργκ) κι ένα στο Φάληρο (την τελευταία αγωνιστική των ομίλων με την Τόπολα).

Δηλαδή σε τρεις διοργανώσεις όσο θα διαρκεί η τιμωρία του Ολυμπιακού, θα παίξει με κόσμο στην έδρα του σε ένα παιχνίδι, αυτό με την Τόπολα και θα ξαναπαίξει με κόσμο στις 20 Ιανουαρίου στον αγώνα πρωταθλήματος με τα Γιάννινα για την 20η αγωνιστική, αφού ακόμη κι όταν ξεχρεώσει με την ποινή το επόμενο ματς είναι πάλι εκτός έδρας με τον Αρη πριν τον αγώνα με τον ΠΑΣ…

Και για να κάνουμε ταμείο από το ματς της ερχόμενης Δευτέρας στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ και μέχρι την επιστροφή του κόσμου του στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου, ο Ολυμπιακός θα παίξει 16 παιχνίδια σε τρις διοργανώσεις εκ των οποίων τα 11 εκτός έδρας και μόλις τα 5 εντός, εκ των οποίων μόλις ένα με κόσμο!

Το πρόγραμμα:

Οι αγώνες του Ολυμπιακού μέχρι την επιστροφή του με κόσμο στο «Καραϊσκάκη»:

30.10 ΟΦΗ-Ολυμπιακός  SL

05.11 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ  SL

09.11. Γουέστ Χαμ-Ολυμπιακός  EL

12.11 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός  SL

25.11 Ολυμπιακός-Παναιτωλικός  SL

30.11 Φράιμπουργκ-Ολυμπιακός  EL

03.12 Βόλος-Ολυμπιακός  SL

06.12 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός  ΚΥΠ

10.12 Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός  SL

14.12 Ολυμπιακός-Μπάτσκα Τόπολα  EL

17.12 Ατρόμητος-Ολυμπιακός  SL

21.12 Λαμία-Ολυμπιακός  SL

03.01 Ολυμπιακός-ΑΕΚ  SL

06.01 Κηφισιά-Ολυμπιακός  SL

10.01 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός  ΚΥΠ

13.01 Άρης-Ολυμπιακός  SL

20.01 Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα  SL

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο