fbpx

Αμπερντίν – ΠΑΟΚ 2-3: Επική ανατροπή στο τελευταίο δευτερόλεπτο (vid)

Αμπερντίν – ΠΑΟΚ 2-3: Επική ανατροπή στο τελευταίο δευτερόλεπτο (vid)

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε το νικηφόρο σερί του στους ομίλους του Conference League με θύμα του αυτή τη φορά στη Σκωτία την Αμπερντίν την οποία κέρδισε με 3-2 μετά από μία επική ανατροπή κι ενώ έχανε 2-0 μέχρι το 73′.

O «δικέφαλος» μπήκε καλά στο ματς και σταδιακά πήρε την πρωτοβουλία και άρχισε να απειλεί τη σκωτσέζικη εστία. Μάλιστα στο 12′ ο Κωνσταντέλιας με μια μαγική ατομική προσπάθεια στην περιοχή απέφυγε όλη την άμυνα της Αμπερντίν, πλάσαρε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι! Θα ήταν σίγουρα το γκολ της αγωνιστικής σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το ματς πάντως δεν είχε πολλές φάσεις και στο 38′ πάλι ο «Ντέλιας» με νέο τρομερό σόλο έσκαψε την μπάλα στο πλασέ προ του Ρόος αλλά ο γκολκίπερ απέκρουσε.

Στο 2ο μέρος η Αμπερντίν απείλησε πρώτη με κεφαλιά του Μπάραν στο 48′ που μπλόκαρε ο Κοτάρσκι, όμως στο 50′ η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν αντέδρασε σωστά στη σέντρα του Μακένζι και ο Μιόφσκι από κοντά ανενόχλητος έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους αναγκάζοντας τον «δικέφαλο» να κυνηγάει στο σκορ όπως είχε συμβεί και στην ανατροπή που είχε πετύχει στο Ελσίνκι. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 58′ σε μια ξαφνική αντεπίθεση των Σκωτσέζων, η άμυνα του ΠΑΟΚ έκανε απανωτά λάθη και ο Πολβάρα που βγήκε τετ α τετ με τον Κοτάρσκι, τον πλάσαρε εύστοχα κι έκανε το 2-0.

Ο Λουτσέσκου προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο 64′ προκειμένου να αλλάξει την εικόνα του «δικεφάλου» και να τον κάνει πιο επιθετικό και δημιουργικό. Όμως δεν υπήρχε το καθαρό μυαλό για να γίνει η ομάδα του απειλητική. Οι Σκωτσέζοι έδωσαν χώρο αλλά ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε πάλι την ποδοσφαιρική ευφυΐα του Κωνσταντέλια ο οποίος με μια ακόμη εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια έδωσε δίπλα του στον Ντεσπόντοφ που μόλις είχε μπει στο γήπεδο και ο Βούλγαρος στην πρώτη του επαφή έστειλε την μπάλα στην κενή εστία στο 74′ (2-1) δίνοντας ελπίδες για την ανατροπή.

Στο 80′ ο Ρόος έσωσε την κεφαλιά του Οζντόεφ αλλά στο 84′ η βολίδα του Βιεϊρίνια μετά από κόντρα κατέληξε στα δίχτυα για το 2-2. Ο «δικέφαλος» πίεσε και για την ολική ανατροπή αλλά η Αμπερντίν λίγο έλειψε να σκοράρει με σουτ του Μακ Γκράθ στο 89′. Όμως στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ματς (90’+3′) ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Οζντόεφ (το είδε ο ρέφερι μέσω VAR). Το εκτέλεσε ο Σβαμπ και χάρισε τη νίκη στον «δικέφαλο» με 3-2 με επική ανατροπή.

Ο Αυστριακός Σεμπάστιαν Γκίσχαμερ έδειξε κίτρινες στους Σβαμπ, Λουτσέσκου.

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ: Ρόος, Ντέβλιν, Γκάρντενμαν, Ρούμπεζιτς, Γιένσεν, Μακένζι, Πολβάρα (72′ Χέις), Σίνι, Μπάραν (72′ Κλάρκσον), ΜακΓκράθ, Μιόφσκι (72′ Ντουκ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (64′ Μπάμπα), Τσιγγάρας (64′ Σαμάτα), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Τάισον (73′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Μπράντον (64′ Οζντόεφ).




*Στο άλλο ματς του ομίλου η Άιντραχτ συνέτριψε στη Φρανκφούρτη την Ελσίνκι με 6-0 (12′ πεν., 89′ Εμπιμπέ, 27′ Κοχ, 30′ Μαρμούς, 45’+3′ Τούτα, 55′ Σκιρί).

*Η βαθμολογία του 6ου ομίλου (3 αγώνες):

1.ΠΑΟΚ…………..3-5  9

2.’Αιντραχτ……..9-3  6

3.Αμπερντίν……4-6  1

4.Ελσίνκι………..3-10  1 

*Η επόμενη αγωνιστική (9/11):

19.45 ΠΑΟΚ – Αμπερντίν

19.45 Ελσίνικι – ‘Αιντραχτ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο