fbpx

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Μέχρι το Σάββατο η απόφαση για το ντέρμπι

Ντέρμπι «αιωνίων»

Μετά από μία μαραθώνια διαδικασία που άγγιξε τις τέσσερις ώρες, ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης του ντέρμπι «αιωνίων», το οποίο διεκόπη μετά τον τραυματισμό του Χουάνκαρ από κροτίδα.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κατέθεσαν τις θέσεις τους, μέσω των νομικών επιτελείων τους και των μαρτύρων τους ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Superleague.

Αξίζει να σημειωθεί πως δόθηκε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή στις 13:00 για να καταθέσουν τα υπομνήματά τους οι δύο ΠΑΕ.

Αυτό, όπως ανέφερε η αθλητική δικαστή της Λίγκας, κ.Σταμολέκα σημαίνει ότι η απόφαση θα βγει είτε αύριο, είτε μέχρι το Σάββατο πρωί, σε κάθε περίπτωση πριν αρχίσουν τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής.

Αρχικά το λόγο πήρε ο Κώστας Καραπαπάς, που στην απολογία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για τη διακοπή του ντέρμπι των «αιωνίων» κατέθεσε ως μάρτυρας, με τον ίδιο να αμφισβητεί τόσο τις εξετάσεις στον Χουάνκαρ, όσο και τον γιατρό του αγώνα αλλά και τον διαιτητή Μαρέσκα που συνέταξε το φύλλο αγώνα.

Εν συνεχεία κατέθεσαν από πλευράς Παναθηναϊκού ο αντιπρόεδρος Λεωνίδας Μπουτσικάρης και ο γιατρός της ομάδας Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος τονίζοντας πως ο τραυματισμός του Ισπανού μπακ δεν αμφισβητείται αλλά αποδεικνύεται από τις εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε ο ποδοσφαιριστής.

Μάλιστα, ο αντιιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μετέφερε και την πικρία του ποδοσφαιριστή τονίζοντας πως ακόμη δεν μπορεί να προπονηθεί, ενώ αντιμετωπίζεται από τον Ολυμπιακό ως… δράστης ενώ είναι το θύμα της υπόθεσης, από τη ρίψη κροτίδας, μετά το γκολ του Ολυμπιακού.

Τέλος, να αναφέρουμε πως με βάση το κατηγορητήριο, οι γηπεδούχοι κινδυνεύουν με μηδενισμό, απώλεια του αγώνα με 3-0, αφαίρεση ενός βαθμού, ποινή έδρας για 2-4 αγωνιστικές και μεγάλο πρόστιμο.

Θα αποφασιστεί είτε οριστική διακοπή του ντέρμπι με κατακύρωση του αγώνα στον Παναθηναϊκό και τις προβλεπόμενες ποινές στον Ολυμπιακό, είτε συνέχιση του αγώνα από τη στιγμή της διακοπής, σε νέα ημερομηνία.

Από εκεί και πέρα, η υπόθεση μπορεί να συνεχιστεί σε δεύτερο βαθμό στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, αλλά μπορεί να φτάσει ακόμη και στο CAS.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο