fbpx

Καραπαπάς: «Αμφισβητώ ότι έπεσε κροτίδα σε εκείνο το σημείο που ήταν οι παίκτες»

Καραπαπάς

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς στην απολογία της για τη διακοπή του ντέρμπι των «αιωνίων» κατέθεσε ως μάρτυρας. «Είμαι εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, ένας από τους 3 αξιωματούχους με διαπίστευση για όλους τους χώρους του γηπέδου. Ημουν σε όλη τη διαδικασία μπροστά σε όλα τα περιστατικά. Συνέβη το εξής: Ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα γκολ, υπάρχει μεγάλη ένταση και κάποια στιγμή αντιληφθήκαμε ότι στο χώρο που προθερμαίνονται οι παίκτες, μπροστά από την θύρα 28, ήταν παίκτες και των δύο ομάδων, κοντά στο κόρνερ, ήταν παίκτες, γυμναστές, σεκιούριτι. Αντιληφθήκαμε ότι ένας παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν στο έδαφος», ανέφερε αρχικά ο Κ. Καραπαπάς. Και συμπλήρωσε: «Είδα μόνο μια κίνηση από τον πάγκο του ΠΑΟ, τον κ. Βλάχο που έτρεξε προς το σημείο. Απ’ οτι έμαθα και είδα ήταν ο Χουάνκαρ. Μαζί με εμάς κινήθηκαν οι γιατροί των ομάδων και ο γιατρός του αγώνα. Είπε ο γιατρός της Λίγκας «πάμε στο ιατρείο να δούμε τι έχει». Ήρθε το φορείο για να τον πάει μέσα. Εκείνη την ώρα είδα την ομάδα του ΠΑΟ να φεύγει στα αποδυτήρια. Ο αγώνας παιζόταν, δεν είχε διακοπεί».

Στην συνέχεια ο παράγοντας του Ολυμπιακού κατέθεσε: «Ο ΠΑΟ λοιπόν αποχώρησε. Βλέποντας τους παίκτες του Παναθηναϊκού να φεύγουν ο διαιτητής σφύριξε για να φύγουμε όλοι. Εκεί ο διαιτητής έδωσε 5 λεπτά διορία στους παίκτες του Παναθηναϊκού να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο. Φώναζε 5 minutes για να αρχίσει πάλι ο αγώνα. Κανένας τραυματισμός δεν υπήρξε, το είδα με τα μάτια μου. Ρώτησα τους σεκιούριτι που μου είπαν «κάτι ακούστηκε». Αμφισβητώ ότι έπεσε κροτίδα σε εκείνο το σημείο που ήταν οι παίκτες, έπεσε πιο μακριά. Σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας δυστυχώς γίνονται αυτά, από την Κυριακή κοιτάμε όλες τις κάμερες για να τον βρούμε και να τον αποκλείσουμε που δεν ξέρουμε αν είναι οπαδός του Ολυμπιακού.   

Ο διαιτητής είπε ότι δεν είδε τίποτα, ο βοηθός είπε ότι κάτι άκουσε. Ο γιατρός είπε ότι ο παίκτης του είπε ότι έχει τραυματιστεί. Πρώτα απ’ όλα τίποτα δεν ακούμπησε τον παίκτη. Ο διαιτητής φώναξε τον γιατρό και του είπε ότι ο ποδοσφαιριστής έχει στο αυτί του ένα πόνο από τον ήχο και θα το δούμε σταδιακά πως θα πάει. Μετά στην αρχή ο γιατρός μας λέει ότι ο παίκτης είναι οκ. Ο διαιτητής είπε ότι σε λίγο θα βγω να σφυρίξω, αν δεν έρθετε υπεύθυνοι θα είστε εσείς».  

Στο σημείο αυτό η έδρα τον ρώτησε «γιατί δεν έγραψε στο φύλλο αγώνα  διαιτητής ότι σε λίγο θα βγει έξω;» και ο Καραπαπάς απάντησε λέγοντας ότι «δεν το ξέρω αυτό. Είπε και στον ΠΑΟ «εγώ δεν είδα τίποτα, δεν αν βγείτε θα είστε υπεύθυνοι». Ηταν ο κ. Μπουτσικάρης μπροστά. Δέκα λεπτά πριν από τη δεύτερη εξέταση ο Παναθηναϊκός ήταν σίγουρος ότι δεν θα παίξει και στα αποδυτήρια έτρωγαν πίτσες. Ο γιατρός από τις κλήσεις που  είχε δεχθεί ήταν σε κατάσταση να πάθει έμφραγμα.

Ο παίκτης μετά από μια ώρα άκουγε κανονικά αλλά ζαλιζόταν. Στην αρχή ο γιατρός έλεγε ότι είναι “οκ” αλλά μετά τις πιέσεις και τις απειλές τα άλλαξε. Εμείς ως γηπεδούχοι είχαμε μεγαλύτερη πίεση γιατί υπήρχε 35.000 κόσμος. Ο διαιτητής ζήτησε μετά από μια ώρα να γράψει ο γιατρός αν ο παίκτης μπορεί ή όχι. Ο γιατρός άρχισε να λέει “δεν μπορώ να πω αν είναι ή αν δεν είναι”. Κάποια στιγμή λοιπόν, ο γιατρός μας ενημέρωσε ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να πάρει τον παίκτη να τον πάει στο νοσοκομείο. Όταν ένας έχει πάθει κάτι θα φύγει αμέσως, δεν θα περιμένει δύο ώρες να πάει από το γήπεδο στην άλλη άκρη της γης

Αντικειμενικός τραυματισμός δεν υπήρξε. Δεν άνοιξε το κεφάλι του και με συγχωρείτε που το λέω έτσι. Ο Παναθηναϊκός έφυγε. Ο γιατρός μας ενημέρωσε ότι ο Παναθηναϊκός είπε ότι θα πάει τον παίκτη στο Υγεία».  

-Πρόεδρος: Υπήρχαν άλλα ασθενοφόρα στο γήπεδο;

Καραπαπάς: «Βεβαίως. Εμείς έχουμε σύμβαση με Metropolitan και υπάρχει ασθενοφόρο από νωρίς. Ο ΠΑΟ δεν κάλεσε κανένα ΕΚΑΒ. Ο Παναθηναϊκός ζήτησε να πάει ο παίκτης στο νοσοκομείο, ο γιατρός δεν το είπε. Ο γιατρός την πρώτη ώρα είπε ότι ο παίκτης ήταν οκ και μετά την πίεση είπε ότι δεν μπορώ να πω αν ήταν fit or not fit. Ο γιατρός δεν πήρε θέση τελικά. Η τελική διάγνωση ήταν απόρροια πίεσης.Μετά από δύο ώρες είπε ο ΠΑΟ που έτρωγε πίτσες, ότι δεν έχουμε πρόβλημα να παίξουμε και ο διαιτητής που το άκουσε εξεμάνη και είπε “τώρα μας το λες αυτό;”. ‘Κάποια στιγμή άνοιξε η πόρτα και μπήκε ο Εισαγγελέας. Φανταστείτε έναν διαιτητή που ήρθε από την Ιταλία να σφυρίξει σ’ ένα ματς και βλέπει έναν Εισαγγελέα. Ο γιατρός είπε «εγώ δεν μπορώ να πω. Έχουν βγει δημοσιογράφοι στα ραδιόφωνα και λένε ότι είμαι αγκαλιά με τον κ. Μαρινάκη». Αυτός ο άνθρωπος δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα και έχει μπλοκάρει’.

-Πρόεδρος: Πως προέκυψε η διακοπή;

Καραπαπάς: «Ο γιατρός πουθενά δεν λέει ότι υπάρχει τραυματισμός. Ο γιατρός είπε ότι “εγώ δεν μπορώ να πω”. Το ματς διεκόπη γιατί δεν γινόταν να παιχτεί ποδόσφαιρο μετά από δυόμιση ώρες. Οι δικοί μας έκαναν 40 λεπτά ζέσταμα. Είναι η πρώτη φορά που χωρίς να υπάρχει αντικειμενικός τραυματισμός, τραύμα, κινδυνεύει μια ομάδα. Είχαμε ρήξη τυμπάνου; Όχι δεν είχαμε. Όταν άκουσα για “διάσειση λαβύρινθου” ρώτησα και μου είπαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Πρώτη φορά στη ζωή μου φεύγει ομάδα από το γήπεδο και δεν είναι υπόλογη. Δεν υπάρχει κανένα χαρτί ότι υπάρχει τραυματισμός. Μετά από μία ώρα δεν υπήρχε απώλεια ακοής. Μπορεί να είχαν απώλεια ακοής και άλλοι 10 αλλά μόνο αυτός έπεσε στον αγωνιστικό χώρο».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο