fbpx

Τι προβλέπει ο κανονισμός σε περίπτωση διακοπής στο «Καραϊσκάκης»

Τι προβλέπει ο κανονισμός σε περίπτωση διακοπής στο «Καραϊσκάκης»

To ματς στο «Καραϊσκάκης» είναι αυτή την στιγμή στον “αέρα” με την οριστική διακοπή να είναι ένα από τα σενάρια που υπάρχουν.

Τι θα συμβεί όμως αν το ματς διακοπεί οριστικά; Συγκεκριμένα για να συμβεί αυτό πρέπει ο γιατρός της αναμέτρησης να γνωματεύσει ότι ο Χουάνκαρ δεν μπορεί να αγωνιστεί λόγω του επεισοδίου.

Αν υπάρξει αυτή η εξέλιξη τότε ο κανονισμός είναι απόλυτος. Η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με μηδενισμό και αφαίρεση ενός βαθμού, αλλά και με ποινή κεκλεισμένων των θυρών για επόμενα παιχνίδια.

Πάντως ακόμα δεν υπάρχει οριστική εξέλιξη για το μέλλον του αγώνα με τις δύο ομάδες να είναι στα αποδυτήρια με τις διαβουλεύσεις να συνεχίζονται.

Αναλυτικά ο κανονισμός:

Πειθαρχικός κώδικας: άρθρο 15, παρ. 3ΙΙ

Εάν υπήρξε ρίψη αντικειμένων τα οποία κατά την κοινή πείρα ήταν πρόσφορα, κατά κανόνα, να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου, νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο:

α) Εφόσον δεν προκλήθηκε βλάβη και η ρίψη δεν είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή ή την προσωρινή αναστολή έναρξης του αγώνα εκ μέρους του διαιτητή τιμωρείται με χρηματική ποινή από πέντε (5.000,00) έως εβδομήντα χιλιάδες (70.000) ευρώ.

β) Εάν από την ρίψη αντικειμένων, υπάρξει τέτοια σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ έως εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ.

Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή ή οριστική ματαίωση της τέλεσης του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3 (εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, οπότε παραμένει) και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές.

Η σωματική βλάβη προσώπου νομίμως ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο (όπως και η εκτίμηση της σοβαρότητας αυτής και της δυνατότητας ή της αδυναμίας του προσώπου να συνεχίσει την άσκηση των καθηκόντων του) διαπιστώνεται μόνο από τον γιατρό του αγώνα, που έχει την εξουσία να διατάξει οτιδήποτε απαιτείται σε σχέση με την αντιμετώπιση της σωματικής βλάβης του προσώπου (εισαγωγή σε νοσοκομείο κλπ). Εάν επέλθει τραυματισμός ποδοσφαιριστή, προπονητή ή διαιτητή (που έχει κριθεί από τον γιατρό του αγώνα ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τα καθήκοντά του) από ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων, η διακοπή του αγώνα είναι υποχρεωτική για τον διαιτητή.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο