fbpx

Αστέρας Τρ.– ΑΕΚ 0-3: Έκανε παρέλαση στην Τρίπολη με Τσούμπερ και Ελίασον… (vid)

Αστέρας Τρ.– ΑΕΚ 0-3: Έκανε παρέλαση στην Τρίπολη με Τσούμπερ και Ελίασον… (vid)

Η ΑΕΚ έκανε… παρέλαση και πέρασε χωρίς απώλειες από το… μπλόκο της Τρίπολης, επικρατώντας 3-0, ανέβηκε στους 17 βαθμούς στο πρωτάθλημα και πάει με καθαρό μυαλό στο ματς της Πέμπτης με την Μαρσέιγ.

Ο Αστέρας ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, είχε και δοκάρι, αλλά δεν βρήκε γκολ. Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (52’) έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Καστάνιο και δεν μπόρεσε να κάνει τη ζημιά στον Δικέφαλο.

Στο 4’ ο Καλτσάς γύρισε την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο Κάλενς έκανε «τσαφ», αλλά δεν βρέθηκε κανένας αντίπαλος του να το εκμεταλλευτεί. Στο 7’ ο Τσούμπερ δοκίμασε το πόδι του, όμως ο Παπαδόπουλος ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα.

Το ματς είχε ρυθμό και στο επόμενο λεπτό ο Καλτσάς σέντραρε, ο Μιριτέλο κινήθηκε στην πορεία της μπάλας, χωρίς να πιάσει την κεφαλιά.

Ο Αστέρας πίεζε ψηλά και η Ενωση δεν μπορούσε να δημιουργήσει από τα μετόπισθεν. Στο 12’ ο Ελίασον γύρισε την μπάλα, ο Μάνταλος πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Στο 22’ ο Μάνταλος έκλεψε την μπάλα από τον Γκρόζντανιτς, σούταρε, χωρίς να απειλήσει την εστία του Αστέρα.

                               Δοκάρι

Η πρώτη κλασική ευκαιρία του αγώνα χάθηκε για τους γηπεδούχους στο 23’. Ο Χατζισαφί έκανε λάθος, ο Καλτσάς σούταρε από πλάγια με την μπάλα να σταματά  στο κάθετο του Στάνκοβιτς!

Στο 25’ ο Χατζισαφί έκανε νέο σοβαρό λάθος, ο Καλτσάς πάτησε περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

                         Στάνκοβιτς

Η άμυνα της Ένωσης είχε προβλήματα και στο 31’ ο Αστέρας έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Τα λάθη για τον Χατζισαφί… τρίτωσαν, ο Ρεγκίς βγήκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς, ο οποίος αποσόβησε τον κίνδυνο με τα πόδια.

                       Κόντρα στη ροή

Ο Αστέρας έχασε κλασικές ευκαιρίες και είχε και δοκάρι, όμως η ΑΕΚ πέτυχε γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Στις καθυστερήσεις ο Τσούμπερ έβγαλε σέντρα -ποίημα και ο Ελίασον με προβολή νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 0-1.

Κακό 45λεπτο για τον Δικέφαλο, ωστόσο μπόρεσε να βρει γκολ και να πάρει το προβάδισμα. Στον αντίποδα οι Αρκάδες  τα έκαναν όλα σωστά, εκτός από την τελική προσπάθεια.

                      Αποβολή

Στο 52΄ο Σιδηρόπουλος έδειξε τη δεύτερη κίτρινη στον Καστάνιο και τον απέβαλε. Η πρώτη ήταν για «κοκορομαχία» με τον Μάνταλο και η δεύτερη για φάουλ στον Τσούμπερ.

Η ΑΕΚ έκανε σωστή διαχείριση στο παιχνίδι, όμως ήθελε ένα δεύτερο γκολ για να το «καθαρίσει». Στο 66’ ο Γιόνσον σούταρε με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Στο 70’ σέντρα του Τσούμπερ, ο Παπαδόπουλος δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα, αλλά την απομάκρυναν οι συμπαίκτες του.

                        Κεφαλιά και τέλος

Η νίκη κλείδωσε για τον Δικέφαλο στο 77’. Ο Ελίασον εκτέλεσε κόρνερ, ο Μοχαμάντι αμαρκάριστος πήρε την κεφαλιά και έκανε το 0-2. Στο γήπεδο της Τρίπολης ο Ελίασον πέρυσι υπέστη σοβαρό τραυματισμό, αλλά φέτος «καθάρισε» την υπόθεση νίκη για την ομάδα του.

Η ΑΕΚ πέτυχε στο 86’ και τρίτο γκολ με σουτ του Τσούμπερ (0-3).

Γκολ: /45’+3’ Ελίασον, 77’ Μοχαμάντι, 86’ Τσούμπερ   

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κόκκινη: 52’ Καστάνιο

Κίτρινες: Μιριτέλο, Μουνάφο, Γκρόζντνιτς, Αλάγκμπε/ Μάνταλος, Ρότα, Κάλενς, Γιόνσον, Ελίασον.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Άλβαρες, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Γκαρθία, Μουνάφο (72’ Σουρλής), Γκρόζντανιτς (46’ Αλάγκμπε), Ρεγκίς, Καλτσάς (55’ Χριστόπουλος), Μπαρτόλο (72’ Σουγκλής), Μιριτέλο (82’ Μάντζης).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (72’ Μοχαμάντι), Κάλενς, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (64’ Γαλανόπουλος), Γιόνσον (72’ Φαν Βέερτ), Τσούμπερ, Ελίασον, Μάνταλος (65’ Ζίνι), Αραούχο (46’ Πινέδα).

Δείτε τις φάσεις ΕΔΩ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο