fbpx

Serie A: Με Γιουβέντους η Μίλαν για να παραμείνει επικεφαλής

Serie A

Το ντέρμπι της πρωτοπόρου Μίλαν με τη Γιουβέντους στο «Σαν Σίρο» δεσπόζει στο πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής, με την οποία επαναρχίζει το διάστημα 21-23 Οκτωβρίου η Serie A, ύστερα από τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες. Οι «ροσονέρι», οι οποίοι μετρούν τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, υποδέχονται το βράδυ της Κυριακής (22/10, 21:45) τη «γηραιά κυρία» στο Μιλάνο και χρειάζονται τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +2 έναντι της Ίντερ. Είναι άγνωστο σε τι κατάσταση θα παρουσιαστούν οι δύο ομάδες μετά το «διάλειμμα» για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων στα προκριματικά του EURO 2024, ωστόσο η χρονική στιγμή δεν είναι και η… καλύτερη για την ομάδα του Στέφανο Πιόλι, η οποία την προσεχή Τετάρτη (25/10) δίνει νέο δύσκολο παιχνίδι, καθώς αναμετράται με την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Παρκ ντε Πρενς» για το Champions League.

Όμως, η Μίλαν… «πονάει» στη θέση του τερματοφύλακα, καθώς ο (πρώτος στην ιεραρχία των γκολκίπερ) Μάικ Μενιάν αποβλήθηκε στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος των «ροσονέρι» που νίκησαν 1-0 στη Γένοβα την Τζένοα, ενώ ο (αναπληρωματικός πορτιέρε) Μάρκο Σπορτιέλο τραυματίστηκε στη γάμπα. Έτσι, την εστία της ομάδας του Μιλάνου αναμένεται να υπερασπιστεί ο 40χρονος Αντόνιο Μιράντε, ο οποίος, στα δύο χρόνια που βρίσκεται στους «ροσονέρι», έχει παίξει συμβολικά ένα λεπτό στην τελευταία αγωνιστική του περυσινού πρωταθλήματος, όταν αντικατέστησε τον Μενιάν στο 89ο λεπτό της νίκης 3-1 επί της Βερόνα! Εφόσον ο Πιόλι συμπεριλάβει τον Μιράντε στο αρχικό σχήμα, ο 19χρονος Λάπο Νάβα θα βρεθεί στην αποστολή για τρίτη φορά στην εφετινή σεζόν.

Το αποτέλεσμα στο ντέρμπι ενδιαφέρει άμεσα την Ίντερ, η οποία αντιμετωπίζει το Σάββατο (21/10) στο Τορίνο την ομώνυμη ομάδα. Οι «νερατζούρι» θα κυνηγήσουν το «τρίποντο» στο «Ολίμπικο» του Τορίνο, προκειμένου να «σκαρφαλώσουν» -έστω και προσωρινά- στην κορυφή της βαθμολογίας, και στη συνέχεια θα περιμένουν τα… μαντάτα από το Σαν Σίρο, για να δουν αν θα παραμείνουν εκεί ή αν θα υποχωρήσουν στη δεύτερη θέση. Πάντως, η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι θα επιδιώξει να… καθαρίσει το ματς όσο το δυνατόν γρηγορότερα, προκειμένου να στρέψει στη συνέχεια την προσοχή της στην εντός έδρας αναμέτρηση της Τρίτης (24/10) με τη Σάλτσμπουργκ για το Champions League.

Το Σάββατο (24/10) αγωνίζονται και οι άλλοι δύο εκπρόσωποι της Ιταλίας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με την πρωταθλήτρια Νάπολι να αντιμετωπίζει στη Βερόνα την Ελλάς, στην αναμέτρηση που «ανοίγει την αυλαία» της 9ης αγωνιστικής, ενώ η Λάτσιο αναμετράται εκτός έδρας με τη Σασουόλο.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στη Serie A έχει ως εξής:

Βερόνα-Νάπολι 21/10

Τορίνο-Ίντερ 21/10

Σασουόλο-Λάτσιο 21/10

Ρόμα-Μόντσα 22/10

Μπολόνια-Φροζινόνε 22/10

Σαλερνιτάνα-Κάλιαρι 22/10

Αταλάντα-Τζένοα 22/10

Μίλαν-Γιουβέντους 22/10

Ουντινέζε-Λέτσε 23/10

Φιορεντίνα-Έμπολι 23/10

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο