fbpx

Μέσι: Γιατί «αξίζει» την όγδοη Χρυσή Μπάλα

Μέσι: Γιατί «αξίζει» την όγδοη Χρυσή Μπάλα

Γιατί ο Λιονέλ Μέσι «πρέπει» να κερδίσει την όγδοη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του και που στέκονται τα διεθνή Μέσα.

Ο Αργεντινός έδωσε άλλη μία παράσταση με τη χώρα του τα ξημερώματα της Τετάρτης (18/10), με την Αλμπισελέστε να επικρατεί 2-0 εκτός έδρας του Περού και τον ίδιο να σκοράρει και τα δύο γκολ της ομάδας του.

Μάλιστα το νέο του… σόου έλαβε χώρα τη μέρα (χρονικά στη Λατινική Αμερική) που η καταλανική «Sport» γνωστοποίησε ότι ο πολύπειρος αστέρας είναι ο νικητής της Χρυσής Μπάλας για τη σεζόν 2022-23, με την οποία θα φτάσει της οκτώ κατακτήσεις!

Ένα αδιανόητο νούμερο…

Ύστερα από αυτή την είδηση όλα τα Μέσα παγκοσμίως άρχισαν να παρουσιάζουν γιατί «πρέπει» ο 36χρονος άσος να την κάνει «δική» του.

Φυσικά το σπουδαιότερό του επίτευγμα ήταν η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Αργεντινή, την οποία πήρε από το… χεράκι (μαζί με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες) και την οδήγησε στην κορυφή του κόσμου, όντας παράλληλα ο πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά.

Όμως δεν ήταν το μόνο που πέτυχε, όπως παρουσιάζει και η ιστοσελίδα «WhoScored.com».

Βάσει των στατιστικών της, ο Λιονέλ Μέσι ήταν σε ατομικό επίπεδο ο ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη βαθμολογία κατά μέσο όρο στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα (8.28) και εκείνος με τα περισσότερα «MVP» (16) που μοιράζει το γνωστό Μέσο.

Φυσικά είχε 28 γκολ και 23 ασίστ, νούμερα που για… Μέσι δε φαίνονται και τόσο σπουδαία, αλλά μοιάζουν αρκετά για να του δώσουν την όγδοη Χρυσή του Μπάλα.

Άξιο αναφοράς είναι και το… άκυρο συνολικό στατιστικό της τελευταίας επταετίας που παρουσίασε και απλά πρέπει να αναφερθεί (γιατί όχι;), μιας και από την αρχή της σεζόν 2016-17 έχει δημιουργήσεις τις περισσότερες «μεγάλες» ευκαιρίες στη La Liga.

Πόσες είναι αυτές; 147, έχοντας τουλάχιστον 60 (!) περισσότερες από τον δεύτερο.

Και φυσικά να σημειωθεί ότι ο ίδιος έχει αποχωρήσει από το ισπανικό πρωτάθλημα εδώ και δύο χρόνια, από το καλοκαίρι του 2021…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο