fbpx

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Θέλει να μεγαλώσει το «Όλντ Τράφορντ» ο Ράτκλιφ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Ineos θα μελετήσει την επέκταση του «Θεάτρου των Ονείρων» στις 90.000 θέσεις, εάν ο ιδιοκτήτης της, σερ Τζιμ Ράτκλιφ, καταφέρει να αγοράσει μερίδιο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Άγγλος δισεκατομμυριούχος βρίσκεται σε αναμονή έγκρισης από το διοικητικό συμβούλιο των «Κόκκινων Διαβόλων» για την προσφορά του για το 25% των μετοχών με τίμημα έως και 1,3 δισεκατομμύρια λίρες, με την Ineos να αναλαμβάνει το ποδοσφαιρικό κομμάτι του συλλόγου.

Η προσφορά του Ράτκλιφ, η οποία πρόκειται να τερματίσει μήνες αδιεξόδου στις συνομιλίες με τους Γκλέιζερς, αναμένεται να είναι η πρώτη φάση στην πορεία προς την πλήρη εξαγορά, ανέφεραν οι Times.

Εάν η συμφωνία εγκριθεί αυτή την εβδομάδα, η Ineos ελπίζει ότι σημαντικές αλλαγές στην εταιρική δομή θα καθησυχάσουν τους οπαδούς, που φοβούνται ότι οι Γκλέιζερς θα εξακολουθούν να συμμετέχουν.

Η ανάγκη για λίφτινγκ και επέκταση του «Ολντ Τράφορντ» είναι σημαντικό μέρος των διαπραγματεύσεων, με το γήπεδο των 74.000 θέσεων να έχει επείγουσα ανάγκη εκσυγχρονισμού. Η εμπλοκή της Ineos αναμένεται να επιταχύνει τα σχέδια αυτά, λαμβάνοντας υπόψη τους επαρκείς πόρους της.

Ο σεΐχης Γιασίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι –η βασική εναλλακτική λύση για αγορά της Γιουνάιτεντ– αποσύρθηκε από την υποψηφιότητα για τον σύλλογο. Ενώ ο όμιλος του Κατάρ προσφέρθηκε να αποκτήσει το 100%, οι Γκλέιζερς δεν πείστηκαν από την προτεινόμενη αποτίμηση της εταιρείας και τις εμπλεκόμενες προσωπικότητες.

Η αρχική προσφορά του Ράτκλιφ αποτίμησε τη Γιουνάιτεντ σε περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια λίρες, λιγότερο από ό,τι ήθελαν οι Γκλέιζερς, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί τιμή-ρεκόρ παγκοσμίως για αθλητικό σύλλογο.

Επίσης, ρόλο στην επιλογή των Αμερικανών ιδιοκτητών έπαιξε η προθυμία του Ράτκλιφ να τους επιτρέψει να διατηρήσουν μερίδιο και να συνεργαστεί μαζί τους.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο