fbpx

Εθνική Ελλάδος: Η μεγάλη βραδιά του Βλαχοδήμου (vid)

Οδυσσέας Βλαχοδήμος

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν ο κορυφαίος της Εθνικής ομάδας στον αγώνα με την Ολλανδία και η αντίστασή του δεν κάμφθηκε παρά μόνο από το δεύτερο πέναλτι που εκτέλεσαν οι «Οράνιε», με τον Φαν Ντάικ στο 90΄+3.




Νωρίτερα, ο τερματοφύλακας της Νότιγχαμ είχε αποκρούσει το πέναλτι του Βέγκχορστ στο 28ο λεπτό και με τις υπόλοιπες επεμβάσεις του διατήρησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στη διεκδίκηση της νίκης. Αν είχε αποκρούσει μάλιστα και το πέναλτι του Φαν Ντάικ, θα γινόταν ο πρώτος τερματοφύλακας στην Ιστορία της Εθνικής που θα είχε δυο επεμβάσεις σε έναν αγώνα.

Παρόλα αυτά, κατάφερε να γίνει μόλις ο δεύτερος τερματοφύλακας που αποκρούει δύο πέναλτι στη θητεία του στην Εθνική. Ο Βλαχοδήμος αποκρούσει πέναλτι και στις 11 Οκτωβρίου 2020, στον αγώνα Ελλάδα-Μολδαβία 2-0 για το Nations League, νικώντας τον Μιλιντσεάνου.

Δύο πέναλτι στη θητεία του στην Εθνική, ως τώρα, είχε αποκρούσει μόνο ο Γιώργος Πλίτσης: Στις 3 Δεκεμβρίου 1983 στον αγώνα Ελλάδα-Ουγγαρία 2-2 για τα προκριματικά του EURO και στις 20 Σεπτεμβρίου 1989 στο παιχνίδι Σερβία-Ελλάδα 3-0 (φιλικός). Όμως, ο Βλαχοδήμος έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας της Εθνικής που αποκρούει δύο πέναλτι σε αγώνες επίσημων διοργανώσεων, ενώ έχει αγωνιστεί βασικός σε 25 συνεχή παιχνίδια.

Χωρίς να υπολογίζονται τα φιλικά προετοιμασίας, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος αποτελεί τη βασική επιλογή κάτω από τα δοκάρια της Εθνικής για περισσότερο από τρία χρόνια! Τελευταίο παιχνίδι επίσημης διοργάνωσης όπου έπαιξε άλλος τερματοφύλακας ήταν στις 6 Σεπτεμβρίου 2020 και στο Κόσοβο-Ελλάδα 1-2 για το Nations League, που ξεκίνησε ο Βασίλης Μπάρκας. Από τότε, σε 25 επίσημα παιχνίδια για Nations League, προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου και προκριματικά EURO, ο Βλαχοδήμος είναι βασικός και αναντικατάστατος.

Μάλιστα, με 37 συμμετοχές είναι 5ος σε συμμετοχές τερματοφύλακας όλων των εποχών, με πολύ μεγάλα ονόματα μπροστά του.

Οι τερματοφύλακες με τις περισσότερες συμμετοχές στην Εθνική:

1. Αντώνης Νικοπολίδης 90
2. Νίκος Σαργκάνης 58
3. Ορέστης Καρνέζης 49
4. Ηλίας Ατματσίδης 47
5. Οδυσσέας Βλαχοδήμος 37

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο