fbpx

Η πιο μεγάλη ευκαιρία (από τις δύο) είναι απόψε…

Εθνική Ελλάδας

Η πρώτη από τις δύο τεράστιες ευκαιρίες πρόκρισης στο Euro 2024 είναι απόψε για την εθνική Ελλάδας. Η πρώτη και ίσως ακόμη μεγαλύτερη από τις δύο που θα έχει, καθώς μπορεί ο αντίπαλος της (Ολλανδία) να είναι μεγαθήριο από πλευρά ιστορίας, φανέλας και ποιότητας, όμως βρίσκεται σε βαθιά κρίση εδώ και χρόνια και δύσκολα όπως όλα δείχνουν θα βγει από αυτή.

Όμως, παρά το γεγονός ότι όλα δείχνουν πως η Ελλάδα έχει το μομέντουμ μιας μεγάλης νίκης, τίποτα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σίγουρο από την στιγμή που ο αντίπαλος λέγεται Ολλανδία. Οσο πληγωμένη κι αν είναι. Μπορεί πέρα από την κρίση που διέρχεται, να έχει και προβλήματα τραυματισμών αφού πολλοί βασικοί παίκτες της και μεγάλοι άσοι να απουσιάσουν από το αποψινό παιχνίδι πρόκρισης στη Νέα Φιλαδέλφεια, όμως, και μόνο το όνομα απαιτεί σοβαρότητα. Μακριά από προγνωστικά σαν αυτά που άκουγα ή διάβαζα χθες, ότι «ο Κούμαν φοβάται», ότι «εντάξει μωρέ ούτε οι μισοί δεν θα έρθουν από τα αστέρια της», ότι «εύκολα 2-0» και άλλες τέτοιες ελληνικές ανοησίες….

Ναι, οι Οράνιε δεν θα έχουν απόψε τέσσερα από τα μεγάλα αστέρια τους, τους Χάκπο (Λίβερπουλ), Ντεπάι (Ατλέτικο), Ντε Γιόνγκ (Μπαρτσελόνα), Ντε Λιχτ (Μπάγερν) αλλά τι με αυτό; Είναι λίγοι οι Φαν Ντάικ, Ντάμφρις, Μπερχβάιν, Μπερχάους, Σίμονς, Βέγκχοστ; Μην τρελαθούμε.

Η αποστολή της εθνικής σε έναν όμιλο με Γαλλία και Ολλανδία ήταν εξ ορισμού πολύ δύσκολη. Το καλό ήταν ότι δεν έχασε βαθμό από Ιρλανδία και Γιβραλτάρ, που θα ισοδυναμούσε με τεράστια γκέλα. Για αυτό και δεν πανηγυρίζω τις τέσσερις νίκες της. Στα δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια της, έχασε. Της απομένουν άλλα δύο δύσκολα, τα εντός με Ολλανδούς και Γάλλους. Με λίγα λόγια, αυτό σημαίνει ότι για να προκριθεί σε τελική φάση θα πρέπει να κάνει… μιάμιση υπέρβαση. Νίκη απόψε και θα της αρκεί μια ισοπαλία με την παγκόσμια και αήττητη Γαλλία τελευταία αγωνιστική, τότε που θα έρθει στην Αθήνα, κατά πάσα πιθανότητα με πειραματική ενδεκάδα, αφού έχει ήδη προκριθεί και δεν θα καίγεται τόσο για μια ακόμα νίκη στο τελευταίο της ματς.

Συμπερασματικά, η εθνική χρειάζεται μια πολύ μεγάλη νίκη, την οποία δεν έχει πετύχει ακόμα. Οι νίκες και η άνοδος από την Γ’ κατηγορία στη Β’ στο Nations League ήρθαν απέναντι σε μικρομεσαίους αντιπάλους. Το ίδιο και στον όμιλο των προκριματικών του Euro. Γι αυτό η σημερινή μάχη με την Ολλανδία είναι πιο σημαντική από την επόμενη (final-4 του Nations League)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο