fbpx

Τα σενάρια που στέλνουν την Εθνική απευθείας στο Euro 2024

Τα σενάρια που στέλνουν την Εθνική απευθείας στο Euro 2024

Η Εθνική πήρε μια μεγάλη νίκη στο Δουβλίνο κόντρα στην Ιρλανδία και σε συνδυασμό με το διπλό της Γαλλίας στην Ολλανδία έχει την τύχη στα χέρια της.

Αυτά είναι τα σενάρια που στέλνουν την Ελλάδα στα τελικά του Euro 2024 χωρίς να χρειαστεί το μονοπάτι του Nations League.

Αναλυτικά:

Το πρώτο και κύριο σενάριο που δίνει άμεσα την πρόκριση στην Εθνική, είναι να κάνει το “2 στα 2”, (να νικήσει την Ολλανδία και την Γαλλία στην OPAP Arena), χωρίς να ενδιαφέρεται τι έχουν κάνει οι «οράνιε» με Ιρλανδία και Γιβραλτάρ και αυτό καθώς θα έχει πάει τους 18 βαθμούς που θα της αρκούν για να δηλώσει παρούσα στα γήπεδα της Γερμανίας.

Αν νικήσει την Ολλανδία, της αρκεί ακόμα και η ισοπαλία με την (αδιάφορη βαθμολογικά) Γαλλία, αφού θα έχει 16 βαθμούς έναντι 15 των Ολλανδών.

Το τρίτο σενάριο είναι να πάρει τη νίκη από την Ολλανδία με σκορ που καλύπτει το 3-0 του πρώτου μεταξύ τους αγώνα, και να υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Σε αυτό το ενδεχόμενο, έχει την «ευχέρεια» να αφήσει βαθμούς με τη Γαλλία, καθώς θα έχει μαζέψει 15 πόντους και οι οράνιε θα μπορούν να φτάσουν μάξιμουμ τους 15, αλλά θα υπολείπονται έναντι της γαλανόλευκης.

Τα αποτελέσματα:

Ολλανδία – Γαλλία 1-2 (Χάρτμαν 83′ – Εμπαπέ 7′, 53′)

Ιρλανδία – Ελλάδα 0-2 (Γιακουμάκης 20′, Μασούρας 45+4′)

Η βαθμολογία σε 6 αγώνες:

1. Γαλλία 18

2. Ελλάδα 12

3. Ολλανδία 9 *

4. Ιρλανδία 3 *

5. Γιβραλτάρ 0

* Ολλανδία και Γιβραλτάρ έχουν αγώνα λιγότερο

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο