fbpx

Ο ρόλος του Μπέκαμ στην εξαγορά της Γιουνάιτεντ

Ο ρόλος του Μπέκαμ στην εξαγορά της Γιουνάιτεντ

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ υποβάθμισε τις αναφορές ότι θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην προσπάθεια εξαγοράς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το Κατάρ.

Ο σεΐχης Γιασίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι παραμένει στη διεκδίκηση του συλλόγου από την οικογένεια Γκλέιζερ, μαζί με τον αντίπαλο πλειοδότη Σερ Τζιμ Ράτκλιφ.

Ο Μπέκαμ, ο οποίος έχει δεσμούς με το Κατάρ μετά την ανάληψη του ρόλου του πρεσβευτή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, παραδέχτηκε πρόσφατα ότι είχε έναν προτιμώμενο νικητή στην κούρσα της εξαγοράς, αλλά αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν μιλούσε για τον σεΐχη Γιασίμ.

Πρόσφατα δημοσιεύματα ισχυρίστηκαν ότι ο Μπέκαμ θα μπορούσε να παίξει παρόμοιο ρόλο στην προσπάθεια του Άραβα ηγεμόνα να αγοράσει τη Γιουνάιτεντ.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη είχαν επικοινωνήσει με τον θρύλο των «Κόκκινων Διαβόλων» για να μετρήσουν το ενδιαφέρον του να εμπλακεί, με αρκετούς μνηστήρες να έρχονται σε επαφή πολύ πριν αποκαλυφθεί η τελική λίστα με τους πλειοδότες.

Ερωτηθείς για το αν έχει μιλήσει με τον σεΐχη Γιασίμ, ο Μπέκαμ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC: «Προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία συζήτηση. Έχω μια μακροχρόνια σχέση με το Κατάρ λόγω της εμπλοκής μου με την Παρί Σεν Ζερμέν. Προφανώς θα υπάρξει κάποια σύνδεση».

Σύμφωνα με την εκτίμησή του «θα γίνει εξαγορά, είναι η κατάλληλη στιγμή. Όλοι έχουμε τις απόψεις μας για το ποιος πρέπει να αναλάβει, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι ποιος νοιάζεται περισσότερο για τον σύλλογο και θα πάει τον σύλλογο πίσω εκεί που πρέπει».

Όσο για τον ίδιο; «Όλοι ξέρουν ότι είμαι οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι έχω μιλήσει πολύ για την κατάσταση που συμβαίνει. Μεγάλωσα εκεί από μικρός, με μεγάλη σταθερότητα, με τον ίδιο προπονητή και τους ίδιους ιδιοκτήτες.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι πάντα ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο. Πρέπει να επιστρέψουμε σε αυτό για τους οπαδούς, τους παίκτες, τον προπονητή γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σταθερότητα».

Σε κάθε περίπτωση, ο Μπέκαμ θέλει να δει «μια ιδιοκτησία που θα επαναφέρει τον σύλλογο σε αυτό που θα έπρεπε να είναι. Δεν λέω ότι οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες έκαναν κακή δουλειά, αλλά είναι η κατάλληλη στιγμή να αναλάβει κάποιος άλλος».

Η προσφορά του σεΐχη Γιασίμ στους Γκλέιζερς εκτιμάται ότι προσεγγίζει συνολικά τις 6 δισεκατομμύρια λίρες, 5 δισεκατομμύρια για τον ίδιο τον σύλλογο συν επιπλέον 1 δισεκατομμύριο λίρες σε αποπληρωμή χρέους, βασίζεται δε αποκλειστικά σε μεταβίβαση 100% μετοχών.

Από την άλλη, η προσφορά του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της INEOS, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, θα έδινε στους Γκλέιζερς την ευκαιρία να παραμείνουν στο «Ολντ Τράφορντ».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο