fbpx

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 5-0: Σκόρπισε τους Περιστεριώτες και ανέβηκε μόνος δεύτερος στη Σούπερ Λίγκα (vid)

Παναθηναϊκός

Με πρωταγωνιστές και σκόρερ τους Φίλιπ Τζούρισιτς και Σεμπάστιαν Παλάσιος ο Παναθηναϊκός νίκησε στο εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής τον Ατρόμητο με 5-0 στην Λεωφόρο.

Αυτή ήταν η 5η του νίκη στην Σούπερ Λίγκα 1 και ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 16 βαθμούς, έχοντας τρεις λιγότερους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φρέσκαρε την ενδεκάδα της ομάδας του και προχώρησε σε οκτώ αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την Μακάμπι Χάιφα. «Ενδεκαδάτοι» παρέμειναν οι Σένκεφελντ, Γεντβάι και Βιλένα.

Το σκορ άνοιξε νωρίς, μόλις στο 3’. Ο Ρούμπεν Πέρεθ άνοιξε στον Μλαντένοβιτς, ο οποίος σέντραρε από αριστερά και ο Τζούριτσιτς με κεφαλιά λίγο έξω από την μικρή περιοχή έκανε το 1-0.

Στο 11’ ο Ατρόμητος είχε την πρώτη του τελική με τον Βέργο, το σουτ του οποίου πέρασε λίγο άουτ. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν 2-3 αντεπιθέσεις χωρίς να απειλήσουν την εστία του Λοντίγκιν.

Στο 23′ επίθεση με πολύ καλές προϋποθέσεις για τον Ατρόμητο, όμως η κατάληξη της φάσης δεν ήταν καθόλου καλή με τον Γιουμπιτάνα να έχει μία εντελώς άστοχη τελική.

Ασίστ Τζούρισιτς

Ο Παναθηναϊκός μέχρι το ημίωρο δεν είχε κάνει άλλη φάση στην περιοχή του Τσιντώτα. Στο 33’ ο Γκονζάλες έκανε λάθος στο κέντρο, ο Τζούρισιτς έγινε κάτοχος της μπάλας, έβγαλε ασίστ στον Παλάσιος, ο οποίος με δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Ελληνα τερματοφύλακα και έκανε το 2-0.

Στο 36΄ο Μλαντένοβιτς σέντραρε, ο Βέρμπιτς δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε, αυτή κόντραρε σε παίκτη του Ατρομήτου και πέρασε λίγο έξω από την εστία του Τσιντώτα.

Νέα φάση για το τριφύλλι στο 38’. Η μπάλα έφτασε στον Βέρμπιτς που ελίχθηκε ωραία στην περιοχή, αλλά το σουτ του μπλόκαρε σχετικά εύκολα ο Τσιντώτας.

Πέναλτι και αποβολή

Στο 45’ ο Ασεβέδο ανέτρεψε τον Παλάσιος, αλλά ο Μανούχος χρειάστηκε την χρήση του VAR για να δώσει το πέναλτι. Στη φάση αποβλήθηκε ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός της Περιστεριώτικης ομάδας και έτσι έμεινε με 10 παίκτες. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Σπόραρ και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 3-0. Αυτό ήταν το 5ο γκολ του φορ του τριφυλλιού, με το οποίο στην ουσία η ομάδα του «καθάρισε» τη νίκη.

Στο 47′ ο Μλαντένοβιτς σέντραρε, ο Παλάσιος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Τσιντώντας απομάκρυνε με υπερένταση.

Στο 52’ ο Σπόραρ σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε για φάουλ πάνω στον Καμαρά. Φάουλ πάντως δεν υπήρχε.

Αποθέωση Ζέκα

Στο 58’ πέρασε στο παιχνίδι ο Ζέκα, ο οποίος αποθεώθηκε από τον κόσμου του τριφυλλιού και στο 60’ έγινε το 4-0. Ο Σπόραρ έκλεψε την μπάλα, πέρασε στον Τσιντώτα, πάσαρε στον Τζούρισιτς, ο οποίος μετά από… καραμπόλα έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Στο 71’ ο Ανγκέλσκι βγήκε απέναντι στον Λοντίγκιν, αλλά το τελείωμά του πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 76’ σέντρα του Μλαντένοβιτς, σουτ στην κίνηση από τον Τζούρισιτς, αλλά δεν βρήκε στόχο για τρίτη φορά στο παιχνίδι. Στο 85’ ο Ζέκα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα στον Κεσχρίντα.

Στο 92’ σέντρα του Κώτσιρα, γύρισε με κεφαλιά ο Παλάσιος και ο Γερεμέγιεφ σιγούρεψε το γκολ σπρώχνοντας την μπάλα στα δίχτυα σχεδόν πάνω στην γραμμή (5-0).

Γκολ: 3’, 60’ Τζούρισιτς, 33’ Παλάσιος, 45’+1’ πεν. Σπόραρ, 92’ Γερεμέγεφ/

Διαιτητής: B. Μανούχος (Αργολίδας)

Κόκκινες: 85’ Ζέκα / 45’ Ασεβέδο

Κίτρινες: Γκονζάλες

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Σένκεφελντ, Γεντβάι (58’ Αράο), Βαγιαννίδης (79’ Κώτσιρας), Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Βιλένα (58’ Ζέκα), Τζούρισιτς (79’ Ιωαννίδης), Παλάσιος, Βέρμπιτς, Σπόραρ (69’ Γερεμέγεφ).

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Τζαβέλλας, Ασεβέδο, Κεσχρίντα (88’ Κιβρακίδης), Ντε Μποκ, Γκονζάλες (57’ Φριντγιόνσον), Έρλινγκμαρκ, Καμαρά, Γιουμπιτάνα (46’ Ιμερέκοφ), Βαλένσια (69’ Κουέν), Βέργος (68’ Αντζιέλσκι).

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 5-0 |HIGHLIGHTS”,”description”:”Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 5-0 |HIGHLIGHTS”,”thumbnailUrl”:”https://i1thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8xMC8wOC8yMS8xNl8wNl82NTIzMWMxNjc0NjExLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT6M54S”,”uploadDate”:”2023-10-08T21:15:33.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cw3d8hzg4nsp”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο