fbpx

Μακάμπι Χάιφα – Παναθηναϊκός 0-0: Ο Μπρινιόλι τον κράτησε μόνο πρώτο στον όμιλο (vids)

Παναθηναϊκός

Με φύλακα άγγελο στην εστία του τον Μπρινιόλι, ο Παναθηναϊκός απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) από τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ για τη 2η αγωνιστική του Europa League. Με αυτόν τον βαθμό οι πράσινοι είναι μόνοι πρώτοι στον όμιλο τους.

Για πρώτη φορά ο Ιβάν Γαιοβάνοβιτς έβαλε τριάδα στα χαφ τους Αράο – Τσέριν – Βιλένα και αυτή ήταν η μεγάλη έκπληξη στην ενδεκάδα του τριφυλλιού. Ο Ρουμπέν Πέρεθ ήταν στο πάγκο και 8-10άρι αγωνίστηκε ο Τσέριν και όχι ο Μπερνάρ, ο οποίος ήταν βασικός αριστερός εξτρέμ.

Στο 4’ οι πράσινοι είχαν την πρώτη τελική του αγώνα με το σουτ του Μαντσίνο να φεύγει άουτ. Οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα του ματς έπαιζαν αντιαθλητικά και γι’ αυτό στο πρώτο δεκάλεπτο ο διαιτητής το διέκοψε δύο φορές για τραυματισμούς των Χουάνκαρ, Βιλένα.

Νταβίντ

Στο 7’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία από την Μακάμπι. Ο Σεκ τροφοδότησε τον Νταβίντ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Μπρινιόλι, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Ο Ιταλός τερματοφύλακας είχε κάνει άστοχη έξοδο, προφανώς για να προλάβει τον Νταβίντ και «κόλλησε» αρκετά μέτρα από την εστία του.

Οι γηπεδούχοι έπαιζαν με βαθιές μπαλιές και στο 13’ έχασαν νέα ευκαιρία με τον Νταβίντ, το σουτ του οποίου εξουδετέρωσε ο Μπρινιόλι. Οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού έκαναν εύκολα λάθη κι αυτό προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος τους.

Δοκάρι

Στο 17’ ο Βιλένα εκτέλεσε φάουλ, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης το γυριστό του Αράου ήταν άστοχο.

Στο 20’ η Μακάμπι «τρύπησε» και πάλι την πράσινη άμυνα, ο Χαλαϊλί βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Μπρινιόλι απομάκρυνε τον κίνδυνο. Δεύτερη μεγάλη επέμβαση στο ματς για τον έμπειρο γκολκίπερ.

Στο 26’ σουτ του Βιλένα, άουτ η μπάλα, ενώ στην επόμενη φάση ο Σεκ πρόλαβε και «καθάρισε» τη φάση πριν γίνει απειλητικός ο Μπερνάρ. Μετά το αναγνωριστικό 15λεπτο, η μεσαία γραμμή του τριφυλλιού ανέβασε στροφές, αλλάζοντας την αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Στο 34’ εξαιρετική σέντρα του Βιλένα, η κεφαλιά όμως του Μαντσίνι από πλεονεκτική θέση ήταν άστοχη.

Γκέλα Χουάνκαρ

Στο 39’ ο Χουάνκαρ έκανε σοβαρό λάθος μέσα στην περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Χαλαϊλί, ο οποίος έκανε κακό τελείωμα. Ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να την πατήσει από το… πουθενά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μακάμπι μπήκε και πάλι πιο δυνατά. Στο 47’ ο Σερί βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά πριν εκτελέσει τον σταμάτησε ο Βιλένα.

Στο 52’ ο Χαλαϊλί σέντραρε, ο Νταβίντ πήρε την κεφαλιά, όμως δεν βρήκε στόχο. Ο Χουάνκαρ ήταν εκτός αγώνα, αλλά ο Γιοβάνοβιτς τον κρατούσε στο ματς.

Μπρινιόλι

Στο 59’ ο Νταβίντ βρέθηκε φάτσα με τον Μπρινιόλι, ο οποίος βγήκε νικητής αποκρούοντας την μπάλα με τα πόδια.

Στο 63′ εξαιρετική προβολή του Σένκεφελντ πριν ο Νταβίντ εκτελέσει τον Μπρινιόλι. Η ομάδα «φώναζε» ότι ήθελε αλλαγές, αλλά ο Γιοβάνοβιτς δεν έκανε κίνηση.

Ο Ιταλός γκολκίπερ ήταν σε μεγάλη βραδιά και στο 70’ απέκρουσε εντυπωσιακά κοντινή κεφαλιά του Χαλαϊλί. Στο 79’ ο 19χρονος επιθετικός δοκίμασε και πάλι το πόδι του, χωρίς να απειλήσει.

Στο 85’ σουτ του Παλάσιος, αλλά πρόλαβε και έβαλε την κόντρα ο Σίμιτς.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Μακάμπι – ΠΑΟ | Οι τελευταίες επιθέσεις των ”πρασίνων”, καρδιοχτύπησαν οι Ισραηλινοί “,”description”:”Μακάμπι – ΠΑΟ | Οι τελευταίες επιθέσεις των ”πρασίνων”, καρδιοχτύπησαν οι Ισραηλινοί “,”thumbnailUrl”:”https://isthumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8xMC8wNS8yMS8xNF8zMl82NTFmMjczODI5ZTkwLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT1M5S”,”uploadDate”:”2023-10-05T21:16:36.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cw0tefl10nbd”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Δοκάρι: 17’ Ιωαννίδης

Διαιτητής: Αντόνιο Νόμπρε (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Σάμπια, Κορνούντ, Σούντγκρεν / Ιωαννίδης, Τζούρισιτς

Μακάμπι Χάιφα:(Μεσαγιέ Ντέγκου): Κεούφ, Σούντγκρεν, Σίμιτς, Σεκ, Κορνούντ, Σάμπια (68’ Πιερό), Καφουμάνα (68’ Μοαμέντ), Ζάμπερ, Χαλαϊλι (84’ Σίμπιλ), Τσέρι, Νταβίντ (76’ Ραφαέλοφ), Σουράνοβ (46’ Σερί).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (87’ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας (78’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Τσέριν (67’ Τζούρισιτς), Αράο,
Βιλένα, Μαντσίνι (78’ Παλάσιος), Μπερνάρ, Ιωαννίδης (67’ Σπόραρ).

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Μακάμπι Χάιφα – Παναθηναικός 0-0 |HIGHLIGHTS”,”description”:”Μακάμπι Χάιφα – Παναθηναικός 0-0 |HIGHLIGHTS”,”thumbnailUrl”:”https://imthumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8xMC8wNS8yMS8zMF8wNV82NTFmMmFkZDUwZjUwLmpwZWc=/profile:player-960×540″,”duration”:”PT5M27S”,”uploadDate”:”2023-10-05T21:32:13.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cw0tprpangtd”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο