fbpx

ΑΕΚ: «Μπάζει» η άμυνα – Σε μόνιμη θέση… κυνηγού!

ΑΕΚ: «Μπάζει» η άμυνα – Σε μόνιμη θέση… κυνηγού!

Για άλλο ένα ματς η ΑΕΚ δεν κατάφερε να έχει σωστή αμυντική λειτουργία και έκανε το… 12/12!

Η Ένωση έφερε ισοπαλία 1-1 στην «OPAP Arena» με τον Άγιαξ στη 2η αγωνιστική του Europa League, έχοντας την ευκαιρία βέβαια να φύγει και με τη νίκη αν ο Γιόνσον που βρέθηκε σε θέση φορ στο 90’ και… φάτσα με το γκολ, δεν έδειχνε γιατί κάνει καριέρα ως χαφ και όχι ως στράικερ!

Όμως το «πρόβλημα» για τον Ματίας Αλμέιδα και το σύνολό του είναι πως δεν μπορεί να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν. Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Δικέφαλος δέχτηκε γκολ, κάτι που σημαίνει ότι φέτος δεν έχει υπάρξει αναμέτρηση που η εστία του να έχει μείνει ανέπαφη.

Ένα αρνητικό… 12/12, το οποίο αυτόματα φέρνει την ΑΕΚ σε θέση να πρέπει να σημειώσει πάνω από δύο τέρματα ή να κυνηγάει στο σκορ. Κάτι που έχει συμβεί στα εννιά εξ αυτών! Απίστευτο και όμως αληθινό…

Στα μοναδικά ματς που προηγήθηκε ήταν στο 1-1 με τον Ολυμπιακό, τη νίκη 2-1 με τον Ατρόμητο και στο σπουδαίο «διπλό» στο Μπράιτον, με το απίστευτο 3-2.

Σε όλα τα υπόλοιπα βρίσκεται πίσω είτε με 1-0 είτε με 2-0 και καλείται να υπερβάλλει εαυτόν και να φτάσει στην ανατροπή του αποτελέσματος. Κάποιες φορές αυτό έχει γίνει (εκτός με Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Παναθηναϊκό, Βόλο) και άλλες όχι, που ή γνωρίζει την ήττα (Αντβέρπ, ΟΦΗ) ή φέρνει το ματς στην ισοπαλία (εντός με Ντινάμο και Πανσερραϊκό).

Βέβαια παρά την αρνητική της παρουσία στο αμυντικό κομμάτι, βρίσκεται στην πρώτη θέση στον όμιλο της στο Europa League, ενώ εφόσον κερδίσει την Κυριακή (08/10) στο εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό, τότε θα είναι στο μείον πέντε από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Μια διαφορά που φυσικά και καλύπτεται, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρα της κανονικής διάρκειας ακολουθούν και τα Playoffs…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο