fbpx

Μία νίκη απέναντι στις ολλανδικές ομάδες η ΑΕΚ – Το «Χ» ανάμεσα σε Ντέμη και Μαχλά (vids)

Μία νίκη απέναντι στις ολλανδικές ομάδες η ΑΕΚ – Το «Χ» ανάμεσα σε Ντέμη και Μαχλά (vids)

Δεν έχει καλή παράδοση η Ένωση απέναντι στις ολλανδικές ομάδες στην Ευρώπη, κάτι που δε θέλει να την επηρεάσει απόψε απέναντι στον Άγιαξ (05/10, 19:45 OPAP Arena).

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Αίαντα στην 2η αγωνιστική του Europa League και θέλει να νικήσει σύλλογο από της χώρας της Τουλίπας ύστερα από 31 χρόνια και για πρώτη τον ίδιο!

Στις 21 Οκτωβρίου του 1992 σε ματς του δεύτερου γύρου του Champions League ο Δικέφαλος είχε επιβληθεί της Αϊντχόφεν με 1-0. Σκόρερ της μοναδικής επικράτησης κόντρα σε ολλανδικές ομάδες ήταν ο Βασίλης Δημητριάδης, με τέρμα στο 53ο λεπτό.

YouTube video

Τα δύο του Ντέμη και τα… ισάριθμα του Μαχλά ως αντίπαλος

Στα υπόλοιπα 11 ματς με Ολλανδούς η Ένωση μετράει μόλις μία ισοπαλία. Αυτή έλαβε χώρα στις 29 Σεπτεμβρίου του 1999 απέναντι στη Φίτεσε, με το τελικό 3-3 στη Νέα Φιλαδέλφεια να είναι το αποτέλεσμα για τον πρώτο γύρο του τότε UEFA Cup.

Ο Μαχλάς είχε ανοίξει το σκορ στο 11′, πριν ο Ντέμης φέρει το ματς στα ίσα στο 14′. Ακολούθησε ένα ακόμη τέρμα του Έλληνα φορ των Ολλανδών στο 27′, με τον Ρόισερ στο 55′ να κάνει το 3-1.

Όμως ο Κοπιτσής στο 69′ μείωσε σε 3-2 και ο Ντέμης Νικολαΐδης έγραψε το 3-3 στο 75′, στην ισοπαλία στο ματς και στη δική του… μονομαχία με τον Μαχλά!

Φυσικά στα άλλα εννιά μετράει ήττες, με τον συνολικό απολογισμό της να είναι 1-1-10 (5-25 τα γκολ)! Έχει τρεις από Αϊντχόφεν, δύο από Τβέντε, μία από Φίτεσε και τέσσερις από τον αποψινό της αντίπαλο, τον Άγιαξ…

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο