fbpx

ΑΕΚ – Αγιαξ 1-1: Το ματς-ροντέο δεν έβγαλε νικητή, πρώτη η Ενωση στον όμιλο της! (vids)

ΑΕΚ – Αγιαξ 1-1: Το ματς-ροντέο δεν έβγαλε νικητή, πρώτη η Ενωση στον όμιλο της! (vids)

Η ΑΕΚ και στη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League έδειξε πως στόχος της είναι να συνεχίσει στη διοργάνωση.

Μετά την νίκη επί της Μπράιτον, σε ένα ματς- ροντέο αναδείχθηκε ισόπαλη με τον Αγιαξ (1-1) που προηγήθηκε στην Οpap Arena. Στην εκπνοή του αγώνα ο Γιόνσον έχασε μεγάλη ευκαιρία για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Και με την ισοπαλία ο Δικέφαλος είναι πρώτος στον όμιλο του.

Στο 5’ σέντρα του Χατζισαφί, βγήκε και μάζεψε την μπάλα ο Γκόρτερ προ του Πόνσε. Στο επόμενο λεπτό μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή της ΑΕΚ ο Αβιλα, όμως ο Σιντιμπέ απομάκρυνε σε κόρνερ.

Το ματς είχε ρυθμό και στο 8’ ο Πόνσε έβγαλε την παράλληλη πάσα στην περιοχή, μπήκε ο Πινέδα στη φάση για να σουτάρει, όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Την ίδια κατάληξη είχε στο επόμενο λεπτό το σουτ του Αμραμπατ.

Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα έγινε στο 12’ με τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει σε δεύτερο χρόνο το σουτ του Φόρμπς.

Στάνκοβιτς

Οι παίκτες του Μ. Αλμέιδα συνέχισαν να πρεσάρουν ψηλά, αλλά είχαν κενά στην άμυνα και οι Ολλανδοί έβγαλαν αρκετές αντεπιθέσεις. Στο 20′ έκανε νέα μεγάλη επέμβαση ο Στάνκοβιτς που είπε «όχι» στον Μπρόμπεϊ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και έφτασε απέναντι από τον Αυστριακό! Ο 21χρονος στράικερ στη φάση άφησε δύο μέτρα πίσω τον Μουκουντί!

Πέναλτι

Στο 28’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι. Μετά από κούρσα του Μπέργκβαϊν, τον οποίο ακολουθούσε ο Πινέδα, ο ρέφερι έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα για σπρώξιμο από τον Μεξικανό μέσο. Οι έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς ΑΕΚ δεν άλλαξαν την απόφαση του Μ. Γιούγκ. Ο Μπέργκβαϊν στο 30’ εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών ανοίγοντας το σκορ, παρότι ο Στάνκοβιτς έπεσε στη γωνία (0-1). Αυτό είναι το τρίτο πέναλτι που σφυρίζεται κατά της Ενωσης σε τρία ημίχρονα, καθώς στο ματς με την Μπράιτον οι Αγγλοι εκτέλεσαν δύο πέναλτι.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”ΑΕΚ – Άγιαξ | 0-1, ο Μπερχβάιν νικά τον Στάνκοβιτς από την άσπρη βούλα “,”description”:”ΑΕΚ – Άγιαξ | 0-1, ο Μπερχβάιν νικά τον Στάνκοβιτς από την άσπρη βούλα “,”thumbnailUrl”:”https://i2thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8xMC8wNS8xNy8zMV81Nl82NTFlZjMwYzQwMzczLmpwZWc=/profile:player-960×540″,”duration”:”PT52S”,”uploadDate”:”2023-10-05T17:31:12.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cw0omupkwubd”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Η Ενωση προσπάθησε να απαντήσει στο 35’. Ο Πινέδα σούταρε με καλές προϋποθέσεις, ο Γκόρτερ απέκρουσε, ο Σιντιμπέ πήρε το ριμπάουντ και σούταρε, αλλά ήταν άστοχος. Πολύ καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ, βιάστηκε να σουτάρει ο Γάλλος μπακ.

Στο 38’ ο Χατζισαφί σέντραρε, ο Πόνσε πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, όμως ήταν εντελώς άστοχος. Στο ξεκίνημα της φάσης οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Αραούχο. «Νωρίτερα στη φάση υπάρχει ανατροπή του Αραούχο μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζετε»», ανέφερε σε ανάρτηση της η Ενωση.

Σούπερ Αυστριακός

Στο 41’ ο Στάνκοβιτς απέκρουσε σουτ του Μπέργκβαϊν και στο 43΄σουτ του Μπέργκις. Ο «άσος» της Ενωσης την κράτησε όρθια με τέσσερις καθοριστικές επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο.

Στην εκπνοή του πρώτου μέρους η ΑΕΚ έδειξε πως έχει σφυγμό και απείλησε με τους Πόνσε (45’) και Βίντα (45’+1’). Σημαντικές ευκαιρίες θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση η Ενωση.

Σαν από μηχανής θεός

Στο 48’ σουτ του Γκατσίνοβιτς, άουτ η μπάλα, ενώ στο 52’ ο Σιμάνσκι γλίτωσε την ομάδα του από το δεύτερο γκολ, καθώς «καθάρισε» τη φάση πριν εκτελέσει ο Μπέργκβαϊν. Ο Πολωνός αποσόβησε τον κίνδυνο σαν από μηχανής θεός.

Στο 66’ η ΑΕΚ απείλησε και πάλι με τον Γκατσίνοβιτς, το σουτ του οποίου απέκρουσε δύσκολα ο Γκόρτερ. Στην επόμενη φάση απείλησε ο Πόνσε, όμως το σουτ του κόντραρε και η ευκαιρία χάθηκε.

Η Ενωση πίεζε για την ισοφάριση, αλλά ήταν και ανοιχτή στην άμυνα και στο 69’ ο Στάνκοβιτς απέκρουσε σουτ του Μπέργκβαϊν.

Στο 73’ οι Αραούχο, Γκατσίνοβιτς άλλαξαν την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο Σέρβος σούταρε, όμως ήταν άστοχος.

Κεφαλιά – οβίδα

Στο επόμενο λεπτό ήρθε η ισοφάριση. Ο Αμραμπατ έβγαλε εξαιρετική σέντρα, ο Βίντα βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας του Αγιαξ και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-1. Δεύτερο ευρωπαϊκό γκολ του διεθνή Κροάτη, ο οποίος είχε βρει δίχτυα και στο ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”ΑΕΚ – Άγιαξ | Στο… πόδι η OPAP Arena, ο Βίντα σκοράρει με κεφαλιά”,”description”:”ΑΕΚ – Άγιαξ | Στο… πόδι η OPAP Arena, ο Βίντα σκοράρει με κεφαλιά”,”thumbnailUrl”:”https://imthumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8xMC8wNS8xOC8zN18yOV82NTFmMDI2OTU0OGYxLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT1M21S”,”uploadDate”:”2023-10-05T18:36:45.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cw0q0m1bw4l5″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Στο 77’ σουτ του Μάνταλου ήταν άστοχο, ενώ στο 81’ ο Στάνκοβιτς απέκρουσε σουτ του Τέιλορ.

Στο 89’ σουτ του Αραούχο μέσα από την περιοχή, η μπάλα στα χέρια του Γκόρτερ.

Χαμένο τετ α τετ

Στο 90’ ο Γιόνσον βρέθηκε απέναντι από τον «άσο» του Αγιαξ, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Απίστευτη ευκαιρία για την ανατροπή.

Γκολ: 74’ Βίντα /30’ πεν. Μπέργκβαϊν

Διαιτητής: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία)

Κίτρινες: Βίντα, Πινέδα, Αραούχο, Αμραμπατ / Σούταλο, Μπρόμπεϊ.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (74’ Ελίασον), Βίντα, Μουκουντί, Σιντιμπέ (67’ Ρότα), Σιμάνσκι, Πινέδα (67’ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (79’ Μοχαμάντι), Άμραμπατ, Αραούχο, Πόνσε (67’ Μάνταλος).

Άγιαξ: Γκόρτερ, Ρενσχ, Σούταλο, Άβιλα, Χότα, Μπέργκις, Ταχίροβιτς (84’ Φαν ντε Μπόμεν), Τέιλορ, Φόρμπς (84’ Ντόνγκεν), Μπέρχβαϊν, Μπρόμπεϊ (73’ Ακπόμ).

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”ΑΕΚ – Άγιαξ 1-1 |HIGHLIGHTS”,”description”:”ΑΕΚ – Άγιαξ 1-1 |HIGHLIGHTS”,”thumbnailUrl”:”https://i4thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8xMC8wNS8xOS8zMl81MV82NTFmMGY2MzMwOTdkLmpwZWc=/profile:player-960×540″,”duration”:”PT8M55S”,”uploadDate”:”2023-10-05T19:34:53.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cw0r63ngzabl”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο