fbpx

Η λάμψη της Ευρώπης, η μιζέρια της Ελλάδας

Η λάμψη της Ευρώπης, η μιζέρια της Ελλάδας

Η Ευρώπη φλέγεται στους αγωνιστικούς χώρους, το Champions League γίνεται ακόμη πιο αστραφτερό, οι ομάδες δουλεύουν, προοδεύουν και ανεβαίνουν επίπεδα, το θέαμα, η αγωνία, το σασπένς, ανεβαίνουν διαρκώς μαζί με τον βαθμό δυσκολίας των αγώνων, όμως στην Ελλάδα επιμένουμε να μένουμε μακριά από όλα αυτά και να «σφαζόμαστε» για την διαιτησία! Τι καλά…

Δυστυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο, στην πλειονότητα τους, οι οπαδοί ενδιαφέρονται πρωτίστως για την διαιτησία και κατά δεύτερο λόγο για το… στοίχημα. Το ίδιο το ποδόσφαιρο έχει περάσει σε… 3ημοίρα, ούτε καν σε δεύτερη. Και έχουμε το θράσος να πανηγυρίζουμε τυχόν επιτυχίες των ομάδων μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μια ζωή… ανορθόγραφοι!

Και τι, δεν απολαύσαμε το βράδι της Τρίτης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση: 28 γκολ, πέντε νίκες φιλοξενούμενων σε 8 παιχνίδια, μόλις δύο νίκες γηπεδούχων, πολλές και τεράστιες χαμένες ευκαιρίες από το 87’ και μετά, τρία ματς με σκορ 2-3 και ανατροπές στο σκορ στα 6 από τα 8 ματς της βραδιάς! Τι άλλο να ζητήσει κανείς από το Champions League; Η χαρά του πραγματικού ποδοσφαιρόφιλου που λατρεύει το σπορ αλλά και του… στοιχηματζή οπαδού που χάνει την απόλαυση του αθλήματος και ζει εντελώς διαφορετικά συναισθήματα. Όπως και να έχει, όλοι είχαν και πάλι μια απίθανη βραδιά.

Κι ενώ στα ευρωπαϊκά γήπεδα γίνονταν όλα αυτά, λίγο νωρίτερα ξεσπούσε νέος πόλεμος παραγόντων, με θέμα τι άλλο; Τη διαιτησία. Το πιο αγαπημένο ποδοσφαιρικό προϊόν των Ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων. Ούτε το θρίλερ στη Λεωφόρο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, ούτε ο θρίαμβος του ΟΦΗ επί της νταμπλούχου ΑΕΚ, ούτε η επίδειξη δύναμης του Ολυμπιακού στα Γιάννινα, στάθηκαν ικανά να σταματήσουν επιτέλους αυτή την κακή συνήθεια. 

Ο πρόεδρος της Λίγκας τα «έχωσε» πάλι για τον αρχιδιαιτητή. Οι ομάδες σφάζονται για την ΚΕΔ, ο Λουτσέσκου χάλασε τον κόσμο με τον διαιτητή επειδή λέει σφύριξε τη λήξη μετά το τέλος των καθυστερήσεων και ο ΠΑΟΚ δέχθηκε την ισοφάριση. Το γκολ μπήκε στα 5 λεπτά και… 7 δεύτερα, όταν χθες τα μισά ματς του Champions Leagueτελείωσαν 10 και 20 δεύτερα μετά το πέρας των καθυστερήσεων και χωρίς να έχει γίνει κάποια περαιτέρω καθυστέρηση.

Αλλά στα ευρωπαϊκά ματς κανείς από την Ελλάδα δεν σκούζει για αστεία πράγματα. Μόνο εδώ. Γιατί όλοι γνωρίζουν με ποιους «κανόνες» παίζονται τα ματς. Και εννοείται ότι δεν μπορώ να φανταστώ τι θα συνέβαινε αν στη θέση της Ουνιόν Βερολίνου που έχασε δύο ισοπαλίες στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ και στην έδρα της από την Μπράγκα στο τελευταίο σουτ, βρισκόταν ελληνική ομάδα…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο