fbpx

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2: O Γερεμέγεφ στο 95’ γλίτωσε τους πράσινους από την ήττα (vid)

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2: O Γερεμέγεφ στο 95’ γλίτωσε τους πράσινους από την ήττα (vid)

Σε ντέρμπι-ροντέο ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 2-2 στη τελευταία φάση του αγώνα τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ένα λεπτό νωρίτερα είχε χάσει μοναδική ευκαιρία για το 1-3. Σωτήρας για τους πράσινους ήταν ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ που στο ντεμπούτο του με την φανέλα του τριφυλλιού πέτυχε ένα σημαντικό γκολ.

Ο ΠΑΟΚ αποδεικνύει ότι έχει μέταλλο πρωταθλητή, παρά τη φυγή σπουδαίων ποδοσφαιριστών από το ρόστερ του, και με την εμφάνιση του στη Λεωφόρο έστειλε το μήνυμα ότι θα διεκδικήσει και φέτος τον τίτλο. Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δέχθηκαν πρώτοι γκολ και στο δεύτερο μέρος ο αντίπαλος τους κυριάρχησε για 15 λεπτά και πήρε και πάλι προβάδισμα στο σκορ. Τελικά δεν έφυγε νικητής από την Αθήνα, όπως συνέβη τις προηγούμενες δύο σεζόν.

Στο πρώτο ημίχρονο οι πράσινοι ήταν ανώτεροι από τους αντιπάλους τους, ωστόσο πλήρωσαν μία κακή στιγμή και δέχθηκαν πρώτοι γκολ. Παρόλα αυτά ισοφάρισαν, ενώ είχαν κι άλλες ευκαιρίες για γκολ.

Μόλις στο 2’ ο Τζούρισιτς σούταρε με την μπάλα να χτυπά στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Κοτάρσκι! Στο επόμενο λεπτό ο Σέρβος μέσος του Τριφυλλιού είχε νέα ευκαιρία, αυτή τη φορά το σουτ του έφυγε άουτ. Στο 8’ νέο σουτ του Ιωαννίδη, ο Κοτάρσκι μπλόκαρε την μπάλα.

Χτύπημα με Τόμας

Το σκορ άνοιξε στο 19’ ο ΠΑΟΚ κόντρα στη ροή του ντέρμπι. Ο Ζίβκοβιτς γύρισε την μπάλα, ο Μπρινιόλι δεν μπόρεσε να «καθαρίσει» τη φάση και ο Τόμας με προβολή έκανε το 0-1. Η φάση εξετάστηκε στο βίντεο και το γκολ μέτρησε.

Στο 28’ ο Κώτσιρας σούταρε, όμως η μπάλα κόντραρε. Το γκολ ήταν θέμα χρόνου για τους πράσινους που τελικά ισοφάρισαν στο 32’ με σουτ του Παλάσιος (1-1). Ηταν δίκαιο για τους γηπεδούχους, σύμφωνα με την απόδοση τους, να πετύχουν το γκολ. Στο 37’ και στο 39’ ο Κοτάρσκι απέκρουσε σουτ του Παλάσιος και του Τσούρισιτς αντίστοιχα. Στις καθυστερήσεις ο Μπερνάρ πήγε να φέρει το αποτέλεσμα τούμπα, όμως ήταν άστοχος.

Αλλαγή εικόνας

Στο δεύτερο μέρος ο Δικέφαλος μπήκε με φόρα και κυνήγησε το δεύτερο γκολ. Στο 49’ ο Κεντζιόρα γύρισε την μπάλα και ο Τόμας έχασε μοναδική ευκαιρία. Στο επόμενο λεπτό ο Κεντζιόρα ήταν αυτός που έχασε την ευκαιρία για το 1-2.

Το ντάρμπι είχε γίνει ροντέο και στο 55’ ο Παλάσιος βρέθηκε αμαρκάριστος, χωρίς να μπορέσει να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Δοκάρι

Στο 57’ ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να έχει δοκάρι, μετά από σουτ του Τόμας. Στο 58’ οι φιλοξενούμενοι πήραν αυτό που άξιζαν, ένα δεύτερο γκολ. Εξαιρετική ατομική ενέργεια του Τάισον, ο οποίος έκανε κούρσα και «έσπασε» στον Ζίβκοβιτς κι αυτός μ’ ένα υπέροχο τελείωμα έκανε το 1-2.

Στην συνέχεια ο Δικέφαλος έριξε στροφές και επιδίωξε να μη δεχθεί γκολ, ενώ ο Παναθηναϊκός έψαχνε την ισοφάριση.

Στο 81’ ο Ιωαννίδης έστρωσε την μπάλα στον Βιλένα, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Κοτάρσκι. Τα τελειώματα των γηπεδούχων ήταν κάκιστα και έτσι δεν μπορούσαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Στο 85’ γύρισμα του Μλαντένοβιτς, ο Γερεμέγεφ δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση, ενώ στο 88’ ο Κοτάρσκι απέκρουσε με δυσκολία κεφαλιά του Γεντβάι. Σπουδαία επέμβαση από τον Κροάτη γκολκίπερ. Στο επόμενο λεπτό ο Κώτσιρας δοκίμασε το πόδι του, χωρίς να βρει στόχο.

Στο 94’ ο Σαμάτα έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, πήγε στο ένας εναντίον ενός με τον Σένκεφελντ, πάτησε περιοχή, αλλά το τελείωμά του πέρασε ελάχιστα άουτ. Μεγάλη ευκαιρία για το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ, ο οποίος την πάτησε στο επόμενο λεπτό.

Στο 95’ ο Μλαντένοβιτς σέντραρε και ο Γερεμέγεφ με κεφαλιά έκανε το 2-2 στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα.

Γκολ: 32’ Παλάσιος, 95’ Γερεμέγεφ / 19’ Τόμας, 58’ Ζίβκοβιτς

Διαιτητής: Τιάγκο Μάρτινς (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Τζούρισιτς, Σένκεφελντ /Μπάμπα, Τάισον, Σβαμπ, Κοτάρσκι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (82’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (76’ Βιλένα), Τσούριτσιτς (70’ Βέρμπιτς), Μπερνάρ, Παλάσιος (70’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης (82’ Γερεμέγεφ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπαμπά, Τσιγγάρας (61’ Οζντόεφ), Σβαμπ (71’ Μεϊτέ), Τάισον (83’ Μουργκ), Κωνσταντέλιας (62’ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Μπράντον Τόμας (72’ Σαμάτα).

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2 |HIGHLIGHTS”,”description”:”Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2 |HIGHLIGHTS”,”thumbnailUrl”:”https://i1thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8xMC8wMS8xOC81M180Ml82NTE5YzAzNmUyNWY3LmpwZWc=/profile:player-960×540″,”duration”:”PT8M7S”,”uploadDate”:”2023-10-01T18:54:14.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cvxbtusf65pl”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο