fbpx

Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Ο Αλεξιτς εκτέλεσε τους Γιαννιώτες στο 90’ και ανέβασε τα «λιοντάρια» στη 4η θέση της Σούπερ Λίγκας 1!

Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Ο Αλεξιτς εκτέλεσε τους Γιαννιώτες στο 90’ και ανέβασε τα «λιοντάρια» στη 4η θέση της Σούπερ Λίγκας 1!

Ο Πανσερραϊκός με ψυχή και υπομονή στο παιχνίδι του μάζεψε το «τρίποντο» στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα με γκολ στο 90’, σκαρφαλώνοντας στους 9 βαθμούς και την 4η θέση της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ, αλλά ισοφαρίστηκαν. Και εκεί που όλα έδειχναν πως το ματς θα τελειώσει 2-2, ήρθε ο Κόστα Αλεξιτς και έκανε το 3-2. Λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος παίκτης για τα «λιοντάρια» ο Κώστας Πηλέας, ο οποίος αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι κι ενώ το αποτέλεσμα ήταν στο 2-2. Ο Αλεξιτς δεν είχαν πει την τελευταία του λέξη και εκτέλεσε τον ΠΑΣ στην εκπνοή του αγώνα.

Στο 6’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Καραχάλιου στον Χατζηστραβό. Ο ρέφερι πήγε στο VAR για να τσεκάρει την παράβαση και η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα. Το πέναλτι εκτέλεσε στο 9’ ο Πηλέας, ο οποίος νίκησε τον Κλέιμαν, παρ’ ότι έπεσε στη σωστή γωνία.

Αμεση ήταν η απάντηση του ΠΑΣ. Ο Τσαούσης εκτέλεσε φάουλ, ο Παντελάκης «νίκησε» τους πάντες στον αέρα και ισοφάρισε σε 1-1.

Το γκολ δεν επηρέασε τους παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία που κυνήγησαν να πάρουν και πάλι προβάδισμα στο σκορ. Στο 17’ ο Ουεντραόγκο άλλαξε την μπάλα με τον Χατζηστραβό που απέφυγε έναν αντίπαλο και πλάσαρε, η μπάλα όμως πέρασε λίγο άουτ.

Στο 24’ εκτελέστηκε κόρνερ, ο Αυλωνίτης πήρε την κεφαλιά, ο Κλέιμαν απέκρουσε, η μπάλα στρώθηκε στον Αλεξιτς, ο οποίος αστόχησε από μισό μέτρο.

Η πίεση του Πανσερραϊκού απέδωσε στο 32’. Ο Στάικος έπιασε ένα σουτ από μακριά, ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έδειξε να ελέγχει την μπάλα, ωστόσο την έχασε μέσα από τα χέρια του και τα «λιοντάρια» έκαναν το 2-1! Ο Κλέιμαν είχε «κρεμάσει» την ομάδα του και στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Ισοφάρισαν και πάλι

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γιαννιώτες έψαξαν την ισοφάριση. Στο 59’ ο Εραμούσπε αστόχησε με κεφαλιά από καλή θέση, ενώ στο 62’ έγινε το 2-2. Ο ΠΑΣ πάτησε στα καρέ του Πανσεραϊκού με το γέμισμα του Ροσέρο, οι αμυνόμενοι δεν «καθάρισαν» τη φάση, η μπάλα στρώθηκε στον Τσαούση που με συρτό σουτ την έστειλε στα δίχτυα. Πολύ καλό ματς για τον 23χρονο αμυντικό, ο οποίος μοίρασε την ασίστ στο 1-1 και ισοφάρισε σε 2-2.

Χαμένο πέναλτι

Το παιχνίδι είχε και συνέχεια. Στο 68’ ο Πανσερραϊκός κέρδισε και δεύτερο πέναλτι όταν ο Γκίνο ανέτρεψε τον Μούργο. Ο Πηλέας το εκτέλεσε στο 70’ και αυτή τη φορά ήταν άστοχος.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 90΄. Καταπληκτική ασίστ από τον Πεταυράκη σε εκτέλεση φάουλ, ο Άλεξιτς πήρε την μπάλα αριστερά της περιοχής και με όμορφο σουτ σκόραρε στην κλειστή γωνία του Κλέιμαν κάνοντας το 3-2.

Στο 95’ αποβλήθηκε ο Καραχάλιος γιατί ανέτρεψε τον Σοφιανό πριν βγει απέναντι από τον Κλέιμαν.

Γκολ: 9’ πεν. Πηλέας, 32’ Στάικος, 90’ Αλεξιτς / 11’ Παντελάκης

Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Κόκκινη: 95’ Καραχάλιος

Κίτρινες: Μούργος, Ουεντραόγκο, Αλεξιτς, Μασκανάκης, Σοφιανός /Παντελάκης, Λώλης, Γκίνο.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Χόβαν, Δεληγιαννίδης (86’ Ντανκερλούι), Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Στάικος, Ουεντραόγκο (86’ Θυμιάνης), Μούργος (70’ Σοφιανός), Χατζηστραβός (54’ Μορέιρα), Πηλέας (71’ Μασκανάκης), Άλεκσιτς.

ΠΑΣ Γιάννινα: Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούδης, Γκίνο (88’ Λιάσος), Καραχάλιος, Γκάρο (66’ Λώλης), Παμλίδης, Κόντε (88’ Μπάλαν), Τζίμας ( 55’ Ροσέρο).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο