fbpx

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-4: Σκόρπισε στους τέσσερις ανέμους τον κακό του δαίμονα… (vid)

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-4: Σκόρπισε στους τέσσερις ανέμους τον κακό του δαίμονα… (vid)

Ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω του την ήττα από την ΑΕΚ και πέρασε σαν σίφουνας από την Τρίπολη επικρατώντας 4-1 του Αστέρα που τα προηγούμενα χρόνια ήταν ο κακός του δαίμονας.

Οι πράσινοι ήταν εμφανώς καλύτεροι, αν και οι γηπεδούχοι τους έβαλαν δύσκολα κατά διαστήματα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε ως αλλαγή ο Φώτης Ιωαννίδης και «τελείωσε» τους Αρκάδες, πετυχαίνοντας δύο γκολ. Το τριφύλλι είχε να περάσει με «διπλό» από την Τρίπολη από τον Μάρτιο του 2017.

Δύο γκολ

O Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε ένα εκτεταμένο ροτέισον για να έχει φρεσκάδα και καθαρό μυαλό η ομάδα του. Το σκορ πριν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο του ματς ήταν ήδη 1-1, δείγμα ότι και οι δύο ομάδες μπήκαν με ένταση για να διεκδικήσουν τη νίκη.

Στο 5’ ο Μλαντένοβιτς εκτέλεσε δυνατά φάουλ και ο Αράο με το σώμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου (0-1). Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Βραζιλιάνου μέσου με την πράσινη φανέλα.

Οι πράσινοι δεν χάρηκαν το γκολ που πέτυχαν, καθώς ισοφαρίστηκαν στο 7’.

Ο Άλβαρες έβγαλε ωραία σέντρα και ο Καλτσάς με κεφαλιά νίκησε τον Λοντίγκιν κάνοντας το 1-1. Κακή αντίδραση από την άμυνα του τριφυλλιού με τον Μλαντένοβιτς να χάνει τον σκόρερ.

Στο 24’ ο Μλαντένοβιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Αράο πήρε την κεφαλιά, χωρίς να βρει δεύτερη φορά στόχο.

Βέρμπιτς

Στο 30’ σουτ του Ρεγκίς έφυγε άουτ και στο επόμενο λεπτό έγινε το 1-2. Ο Παλάσιος έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε εξαιρετική σέντρα με τον Βέρμπιτς από κοντά να σκοράρει από δύσκολη θέση. Ο Αστέρας είχε κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, αλλά οι φιλοξενούμενοι τον πλήγωσαν την κόντρα. Το… μισό γκολ ήταν του Παλάσιος.

Ούτε με πέναλτι

Στο 44’ ο Μπαρτόλο ανέτρεψε τον Κώτσιρα και ο Ευαγγέλου σφύριξε άμεσα την παράβαση. Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Παπαδόπουλος νίκησε τον Σπόραρ που εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών. Ο Σλοβένος επιχείρησε με ψαλίδι να σκοράρει, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Δυστυχώς για τους πράσινους ο Σπόραρ δεν είναι ο φορ-killer και χάνει ακόμα και πέναλτι.

Στο 56’ ο Παπαδόπουλος απέκρουσε σουτ του Μλαντένοβιτς, ενώ στο 60’ ο γκολκίπερ του Αστέρα απομάκρυνε προβολή του Παλάσιος. Πολύ καλή εμφάνιση από τον έμπειρο τερματοφύλακα.

Στο 68’ ο Καλτσάς σκόραρε για δεύτερη φορά, αλλά ο ρέφερι ακύρωσε το γκολ, καθώς ο Ελληνας επιθετικός είχε βρει την μπάλα με το χέρι στην αρχή της φάσης.

Δεύτερο πέναλτι

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε δεύτερο πέναλτι. Στο 79’ ο Καρμόνα ανέτρεψε τον Τζούρισιτς μέσα στην περιοχή του Αστέρα και ο Ευαγγέλου υπέδειξε την παράβαση. Στο 80’ ο Ιωαννίδης ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και έκανε το 1-3.

Ο διεθνής φορ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 87’ «ξαναχτύπησε».

Ο Ιωαννίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας στα αριστερά, είδε τον Παπαδόπουλο να έχει βγει εκτός εστίας και επιχείρησε ένα σουτ αρκετά μακριά και πλάγια αριστερά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Υπέροχο γκολ από τον νεαρό φορ που δεν εμπιστεύεται ο Πογιέτ.

Αστέρας Τρ. – Παναθηναϊκός: 1-4 (MD 6, 28/09/2023) – YouTube

Γκολ: 7’ Καλτσάς / 5’ Αράο, 31’ Βέρμπιτς, 80’ πεν. , 87’ Ιωαννίδης

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Κίτρινες: Αλβάρες, Χριστόπουλος, Καρμόνα / Μλαντένοβιτς

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Άλβαρες, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Γκρόζντανιτς (61’ Σουρλής), Μουνάφο (76’ Ντιαρά), Ρεγκίς, Μπαρτόλο (76’ Ζουγλής), Καλτσάς (83’ Σίτο), Μιριτέλο (61’ Μάντζης).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Πάλμερ (46’ Σάνκεφελντ), Γεβντάι (84’ Πέρεθ), Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Αράο, Τζούρισιτς, Βέρμπιτς (65’ Μαντσίνι), Παλάσιος (74’ Βιλένα), Σπόραρ (73’ Ιωαννίδης).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο