fbpx

Άστραψε και πάλι η ΑΕΚ και άλωσε τη Λεωφόρο, 1-2 τον Παναθηναϊκό (vid)

Άστραψε και πάλι η ΑΕΚ και άλωσε τη Λεωφόρο, 1-2 τον Παναθηναϊκό (vid)

Μια ΑΕΚ που ήρθε με φόρα από τον θρίαμβο της στην Αγγλία επί της Μπράιτον, ανέτρεψε και τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο με 2-1 για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας κι έβαλε πλώρη για την διεκδίκηση και του φετινού τίτλου.

Ο θρίαμβος του «δικεφάλου» μάλιστα, παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς ότι αγωνίστηκε και πάλι με άμυνα εκτάκτου ανάγκης αφού δεν έχει στη διάθεση του τους Βίντα, Μουκουντί, ενώ έχασε με τραυματισμούς τους Μοχαμάντι και Κάλενς κι έπαιξε, με έναν χαφ σε θέση αριστερού μπακ (Πινέδα) κι έναν ακόμη χαφ (Σιμάνσκι) ως στόπερ!

Το ντέρμπι ξεκίνημα άσχημα για τον Παναθηναϊκό καθώς μόλις στα 30 δευτερόλεπτα από τη σέντρα τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μάγκνουσον και αντικαταστάθηκε από τον Γέντβαϊ στο 4ο λεπτό. Παρ όλα αυτά το ματς ξεκίνησε σε ξέφρενο ρυθμό με τους «πράσινους» να ανοίγουν το σκορ στο 10’ με εκπληκτικό γκολ του Τζούρισιτς που νίκησε με σουτ βολίδα από πλάγια για θέση (και ασίστ του Ιωαννίδη) τον Στάνκοβιτς (1-0).

Η ΑΕΚ αντέδρασε αμέσως και δύο λεπτά μετά έχασε καταπληκτική διπλή ευκαιρία για την ισοφάριση. Μετά από ατομική προσπάθεια ο Γκαρσία βγήκε τετ α τετ από πλάγια με τον Μπρινιόλι, τον πλάσαρε αλλά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού απέκρουσε, ο Γκαρσία πήρε το ριμπάονυτ σούταρε στην εστία και πάνω στη γραμμή έδιωξε ο Βιλένα σε κόρνερ…

Η ΑΕΚ με δυνατό πρέσινγκ επέβαλε την κυριαρχία της στον αγωνιστικό χώρο με τους Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία να κάνουν πάρτι στην άμυνα των γηπεδούχων. Και στο 25’ από κόρνερ του Τσούμπερ ο Γκαρσία έπιασε την καρφωτή κεφαλιά και ο Μπρινιόλι ξανά είπε όχι στον επιθετικό της ΑΕΚ, κάνοντας την απόκρουση του αγώνα!

Όμως η κυριαρχία της Ενωσης καρποφόρησε στο 36’. Από ψηλοκρεμαστή πάσα του Ελίασον, οι Γκαρσία και Χουάνκαρ διεκδίκησαν τη μπάλα και από την κόντρα αυτή στρώθηκε στον Τσούμπερ που με ψύχραιμο συρτό σουτ άφησε άγαλμα τον Μπρινιόλι για το 1-1. Η φάση ελέγχθηκε και από το VAR για πιθανό φάουλ στον Χουάνκαρ αλλά δεν υπήρξε καμία παράβαση.

Στο β’ μέρος το ντέρμπι συνεχίστηκε σε υψηλό ρυθμό κι ένταση αλλά με λιγότερες φάσεις από ότι στο πρώτο. Η πρώτη καλή έγινε στο 65’ όταν από το γύρισμα του Πισάρο οι Τσούμπερ και Γκαρσία δεν μπόρεσαν να σουτάρουν για το 1-2 και οι αμυντικοί κατάφεραν να διώξουν.

Όμως στο 68’ από γύρισμα του Τσούμπερ ο Πινέδα πρόλαβε τους αμυντικούς των γηπεδούχων κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2, που πανηγυρίστηκε με καθυστέρηση μετά από έλεγχο του VAR.

Μπλοκαρισμένοι οι «πράσινοι» προσπαθούσαν με μακρινές μπαλιές να βρουν τον Ιωαννίδη αλλά οι αμυντικοί της Ενωσης που έπαιζαν ξανά με άμυνα εκτάκτου ανάγκης αφού έχασαν και τον Κάλενς με τραυματισμό, έδιωχναν εύκολα τη μπάλα. Πέρα από τις απώλειες των Βίντα, Μουκουντί, ο Αλμέιδα έπαιξε με στόπερ τον Σιμάνσκι και μετά το 75’ με αριστερό μπακ τον Πινέδα!

Με την είσοδο του Παλάσιος και του Σπόραρ, ο Παναθηναϊκός βγήκε αναγκαστικά στην επίθεση και η ΑΕΚ οπισθοχώρησε και λόγω κούρασης. Στο 76’ κεφαλιά του Αράο έφυγε λίγο άουτ και δύο λεπτά μετά ο Στάνκοβιτς έσωσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ιωαννίδη.

Στο 80’ η ΑΕΚ απείλησε με τον Πισάρο και στο 84’ ο Ελίασον πλάσαρε άουτ κι έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-3. Όμως η ομάδα του Αλμέιδα είχε μπλοκάρει για τα καλά το παιχνίδι των γηπεδούχων κι έφτασε σε μια ακόμη μεγάλη νίκη.

Ο Ιταλός Σότσα «κιτρίνισε» τους Μήτογλου, Γκατσίνοβιτς, Μπερνάρ, Χουάνκαρ, Γαλανόπουλο, Παλάσιος, Αραούχο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι. Χουάνκαρ (78’ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (4’ Γέντβαϊ), Πέρεθ (70’ Αράο), Βιλένα, Τζούρισιτς (70’ Παλάσιος), Μπερνάρντ, Μαντσίνι (78’ Σπόραρ), Ιωαννίδης.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μοχαμάντι (75’ Μάνταλος), Μήτογλου, Κάλενς (59’ Σιμάνσκι), Γαλανόπουλος (63’ Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (63’ Πισάρο), Ελίασον, Γκαρσία (75’ Αραούχο), Τσούμπερ.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-2 |HIGHLIGHTS”,”description”:”Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-2 |HIGHLIGHTS”,”thumbnailUrl”:”https://i4thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wOS8yNS8yMC8yMV8zN182NTExZWJkMTI0MmE3LmpwZWc=/profile:player-960×540″,”duration”:”PT5M19S”,”uploadDate”:”2023-09-25T20:22:14.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cvs9yqz8800p”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο