fbpx

Ισπανία-6η αγωνιστική: Δεσπόζει το ντέρμπι της Μαδρίτης

Ισπανία-6η αγωνιστική: Δεσπόζει το ντέρμπι της Μαδρίτης

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της φετινής La Liga διεξάγεται το βράδυ της Κυριακής (24/9, 22:00) στο «Μετροπολιτάνο», όπου η Ατλέτικο φιλοξενεί τη Ρεάλ.

Η κλασική μάχη της Μαδρίτης βρίσκει τις δύο αντιπάλους σε διαφορετική τροχιά, καθώς οι «μερένγκες» έχουν πετύχει το απόλυτο νικών ως τώρα στο πρωτάθλημα (5Χ5), ενώ ξεκίνησαν νικηφόρα και τις υποχρεώσεις τους στο Champions League, επικρατώντας με γκολ στις καθυστερήσεις της Ουνιόν Βερολίνου.

Στον αντίποδα, οι «ροχιμπλάνκος» προέρχονται από «βαριά» ήττα (3-0) στη Βαλένθια και βρίσκονται στο -8 από την κορυφή (με ματς λιγότερο), ενώ στο Champions League ξεκίνησαν με ισοπαλία απέναντι στη Λάτσιο, δεχόμενοι γκολ στην εκπνοή του αγώνα από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Με δεδομένο μάλιστα ότι παίζει στην έδρα της, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε δεν έχει άλλο περιθώριο παρά να κυνηγήσει τη νίκη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα μείνει από νωρίς πολύ πίσω στη βαθμολογία, ενώ την ίδια στιγμή η «βασίλισσα» θέλει φυσικά να επεκτείνει το απόλυτο νικών, αλλά ακόμη και με ισοπαλία θα παραμείνει πρώτη.

Να σημειωθεί ότι και οι δύο ομάδες θα παραταχθούν στο ντέρμπι με σημαντικές απώλειες. Τα προβλήματα της Ατλέτικο εντοπίζονται κυρίως στη μεσαία γραμμή, απ΄όπου λείπουν ο Λεμάρ, που υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα στο ματς με τη Βαλένθια, και ο νεαρός Μπάριος (τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τη Λάτσιο), ενώ Κόκε και Ντε Πολ κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν, όπως και ο -επίσης προερχόμενος από θλάση- Μέμφις Ντεπάι. Από την άλλη πλευρά, ο Κάρλο Αντσελότι δεν υπολογίζει τους Βινίσιους, Καρβαχάλ και τους μακροχρόνια τραυματίες Κουρτουά και Μιλιτάο.

Δύο ομάδες ακολουθούν σε απόσταση δύο βαθμών τη Ρεάλ και περιμένουν «στραβοπάτημά» της για να ανέβουν στην κορυφή. Κι αν για την Μπαρτσελόνα αυτό είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο για την Τζιρόνα, που αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Οι «μπλαουγκράνα», προερχόμενοι από δύο σερί εντυπωσιακές εμφανίσεις και ευρείες νίκες (5-0) επί της Μπέτις και της Αντβέρπ, υποδέχονται στο στάδιο «Λουίς Κομπανίς» τη Θέλτα, ενώ η Τζιρόνα (που μετράει τέσσερις σερί νίκες) φιλοξενεί τη Μαγιόρκα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της La Liga:

Αλαβές-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-2

Τζιρόνα-Μαγιόρκα 23/9
Οσασούνα-Σεβίλη 23/9
Μπαρτσελόνα-Θέλτα 23/9
Αλμερία-Βαλένθια 23/9
Σοσιεδάδ-Χετάφε 24/9
Ράγιο Βαγεκάνο-Βιγιαρεάλ 24/9
Λας Πάλμας-Γρανάδα 24/9
Μπέτις-Κάντιθ 24/9
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης 24/9

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)

Ρεάλ Μαδρίτης 15
Μπαρτσελόνα 13
Τζιρόνα 13
Αθλέτικ Μπιλμπάο 10
Βαλένθια 9
Ράγιο Βαγεκάνο 9
Ατλέτικο Μαδρίτης 7 -4αγ.
Κάντιθ 7
Χετάφε 7
Μπέτις 7
Σοσιεδάδ 6
Οσασούνα 6
Βιγιαρεάλ 6
Αλαβές 6
Μαγιόρκα 5
Θέλτα 4
Σεβίλλη 3 -4αγ.
Γρανάδα 3
Λας Πάλμας 2
Αλμερία 1

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο