fbpx

Μπράιτον – ΑΕΚ 2-3: Μαγική βραδιά για την Ένωση, άλωσε το «Amex Stadium» (vid)

Μπράιτον – ΑΕΚ 2-3: Μαγική βραδιά για την Ένωση, άλωσε το «Amex Stadium» (vid)

Εμφάνιση όνειρο για την ΑΕΚ στο «Amex Stadium», όχι μόνο κοίταξε στα μάτια την ομάδα έκπληξη της Πρέμιερ Λιγκ, την Μπράιτον, αλλά πέτυχε μεγαλειώδη νίκη με 3-2. Ο Δικέφαλος σε ένα δύσκολο όμιλο στο Γιουρόπα Λιγκ μπορεί να ελπίζει, μετά την ιστορική νίκη του.

Η Ενωση ξεκίνησε χωρίς κόμπλεξ στο παιχνίδι έχοντας εξαιρετική οργάνωση στο σύνολο της, ενώ ήταν θωρακισμένη μεσοαμυντικά. Χτύπησε τον αγώνα από την αρχή και έχασε την πρώτη ευκαιρία στο 3’ με τον Πινέδα. Το σκορ άνοιξε στο 11’. Ο Χατζισαφί εκτέλεσε κόρνερ και ο Σιντιμπέ με μία απίθανη και άπιαστη κεφαλιά έκανε το 0-1.

Στο 13’ η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο 2-0. Ο Αραούχο πέρασε κάθετη πάσα στον Λιβάι, αυτός σούταρε στην κίνηση με τον Στιλ να αποκρούει την μπάλα.

Στο 24’ σουτ του Φατί απομάκρυνε σε κόρνερ ο Στάνκοβιτς και στην επόμενη φάση ο Ιγκορ βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή, αλλά ήταν άστοχος.

Στο 27’ ο Χατζισαφί μάρκαρε τον Ζοάο Πέδρο, ο οποίος ζήτησε πέναλτι, όμως ο ρέφερι του έδειξε κίτρινη για θέατρο. Τελικά πήγε στο VAR και σφύριξε την εσχάτη των ποινών, ενώ πήρε πίσω την κάρτα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ζοάο Πέδρο και ισοφάρισε σε 1-1.

Γκατσίνοβιτς

Η ΑΕΚ «χτύπησε» για δεύτερη φορά στο 40’. Ο Χατζισαφί εκτέλεσε φάουλ, ο Γκατσίνοβιτς σούταρε μέσα από την περιοχή και έκανε το 1-2. Δύο ασίστ από τον Iρανό μπακ. Στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Δικέφαλος έχασε νέα ευκαιρία με τον Πινέδα από πλεονεκτική θέση. Στο δεύτερο ημίχρονο πέρασαν τα πρώτα 15 λεπτά, χωρίς να δημιουργηθεί κάποια σημαντική φάση.

Δεύτερο πέναλτι

Στο 53’ σε μία διεκδίκηση της μπάλας χτύπησαν οι Χατζισαφί, Φαν Χέκεν με τον αμυντικό της ΑΕΚ να γίνεται αλλαγή, έχοντας χτυπήσει στον αυχένα. Οι άνθρωποι του γηπέδου τον μετέφεραν πολύ προσεκτικά, ενώ του έχουν φορέσει και κολάρο. Στο 64’ ο Αραούχο τροφοδότησε τον Γκαρσία, αυτός επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Στιλ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Δεύτερο πέναλτι

Στο 65’ ο Σιμάνσκι έκανε τραγικό λάθος μέσα στην περιοχή και στην συνέχεια ανέτρεψε τον Ζοάο Πέδρο. Ο Πολωνός ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, αλλά δεν απέφυγε το σοβαρό λάθος. Ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε και το δεύτερο πέναλτι στο 67’ εύστοχα και ισοφάρισε σε 2-2. Στο 77’ ο Τσούμπερ εκτέλεσε απευθείας φάουλ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Τετ α τετ

Στο 78’ ο Ζοάο Πέδρο βρέθηκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του φορ της Μπράιτον. Η ΑΕΚ όχι μόνο δεν σήκωσε λευκή σημαία, αλλά πέτυχε και τρίτο γκολ σε μία απίθανη βραδιά. Στο 84’ έφυγε στην αντεπίθεση, ο Ελίασον πάσαρε στον Πόνσε κι αυτός νίκησε τον Στιλ (2-3). Στο 92’ σουτ του Αντινγκρά, ο Στάνκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ. Ο Αυστριακός γκολκίπερ απέκρουσε και στο 95’ το σουτ του Γκρος.

Γκολ: 30’ πεν. , 67’ πεν. Ζοάο Πέντρο / 11’ Σιντιμπέ, 40’ Γκατσίνοβιτς, 84’ Πόνσε

Διαιτητής: Κρίστο Τόβερ (Εσθονία)

Κίτρινες: Ιγκόρ, Εστουπινιάν, Φαν Χεκ, Γουέλμπεκ/ Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Μίτογλου, Πόνσε, Γκατσίνοβιτς, Mάνταλος, Μοχαμάντι.

Μπράιτον (Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι): Στιλ, Μίλνερ (55’ Λάμπτεϊ), Φαν Χεκ, Ίγκορ, Εστουπινιάν, Μαρτς, Γκίλμουρ (86’ Αντινγκρά), Μιτόμα (86’ Μπουονανότε), Γκρος, Φάτι, Ζοάο Πέδρο (82’ Γουέλμπεκ).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Χατζισαφί (61’ Μοχαμάντι), Άμραμπατ, Γιόνσον, Πινέδα (79’ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (79’ Ελίασον), Γκαρσία (68’ Πόνσε), Αραούχο (68’ Τσούμπερ).

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Μπράιτον – ΑΕΚ 2-3 |HIGHLIGHTS”,”description”:”Μπράιτον – ΑΕΚ 2-3 |HIGHLIGHTS”,”thumbnailUrl”:”https://i1thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wOS8yMS8yMS8yM181N182NTBjYjQ2ZDI3Yzg2LmpwZWc=/profile:player-960×540″,”duration”:”PT7M33S”,”uploadDate”:”2023-09-21T21:29:42.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cvowtonj22sp”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο