fbpx

Παναθηναϊκός – Βιγιαρεάλ 2-0: Την «καθάρισαν» οι σέντερ φορ του (vid)

Παναθηναϊκός – Βιγιαρεάλ 2-0: Την «καθάρισαν» οι σέντερ φορ του (vid)

Ένας Παναθηναϊκός από τα παλιά νίκησε και μάλιστα με άνεση (2-0) την πρώην κάτοχο του Εuropa League στην πρεμιέρα των ομίλων της διοργάνωσης μπροστά σε 55.000 οπαδούς του στο ΟΑΚΑ που πανηγύρισαν με τη ψυχή τους και αποθεώσαν τους παίκτες και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς..

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν συντηρητικά το ματς και άφησαν τη μπάλα την Βιγιαρεάλ που έχασε την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία στο ματς στο 18’. Ο Μοράλες βγήκε στην αντεπίθεση αμαρκάριστος μπήκε στην περιοχή, απέφυγε Σένκεφελντ και Μάγκνουσον αλλά αντί να πασάρει στους αμαρκάριστους Καπουέ και Μπέρετρον προτίμησε να σουτάρει (ελάχιστα) άουτ υπό τις διαμαρτυρίες των συμπαικτών του…

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να απειλήσει, η Βιγιαρεάλ έλεγχε το παιχνίδι χωρίς όμως να είναι επικίνδυνη, έως ότου στο 38’ από έξοχη κάθετη του Κώτσιρα ο Ιωαννίδης βγήκε τετ α τετ και λίγο πλάγια με τον Ρέινα, τον πλάσαρε με σκαφτό σουτ και μέσα σε αποθέωση άνοιξε το σκορ (1-0).

Στο 2ο ημίχρονο η Βιγιαρεάλ βγήκε πιο πιεστική για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, δημιούργησε κινδύνους αλλά ο Παναθηναϊκός βγήκε στη κόντρα κι έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ιωαννίδη στο 50’. Κι αυτός ήταν ο στόχος του Γιοβάνοβιτς να βρει χώρους και να χτυπήσει στη κόντρα. Όπως και στο 55’ όταν το σουτ του Παλάσιος έβγαλε ο Ρέινα.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο 58’ ο Κώτσιρας έχασε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ σουτάροντας από πλεονεκτική θέση ψηλά άουτ. Οι «πράσινοι» έδωσαν τη μπάλα στους Ισπανούς κι έκλεισαν τους χώρους στην περιοχή του Μπρινιόλι ενώ έβγαιναν πειθαρχημένα στην επίθεση. Και κάπως έτσι στο 78’ βρήκε ένα ακόμη γκολ από τους σέντερ φορ του με τον Σπόραρ να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και να γράφει το 2-0 παρά την προσπάθεια του Ρέινα, κλειδώνοντας έτσι τη νίκη στην πρεμιέρα του ομίλου…

Στο φινάλε η ελληνική ομάδα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ αλλά οι Βιλένα και Μάγκνουσον έχασαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Ο Αγγλος ρέφερι Κρεγκ Πόουσον έδειξε κίτρινες κάρτες στους Πεντράθα, Σόρλοθ, Μπαένα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ (76’ Αράο), Τσέριν, Μπερνάρντ (76’ Τζούρισιτς), Παλάσιος (88’ Αϊτόρ), Μαντσίνι (68’ Βιλένα), Ιωαννίδης (68’ Σπόραρ).

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρέινα, Μαντί, Γκάμπια, Κίκο, Πεντράθα, Καπουέ, Κομεσάνα (60’ Παρέχο), Σουάρεθ (30’ Βέρεμι), Τριγκέρος (60’ Σόρλοθ), Μοράλες (77’ Μπαένα), Μπρέρετον (60’ Μορένο).

*Όταν οι «πράσινοι» βγήκαν για ζέσταμα στον αγωνιστικό χώρο κατευθύνθηκαν μπροστά στην εξέδρα των οργανωμένων και κατέθεσαν λουλούδια στην μνήμη του Σωτήρη Τζήμα, ενός φίλου της ομάδας που έφυγε από την ζωή.

*Πριν τη σέντρα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα χιλιάδες θύματα σε Μαρόκο και Λιβύη.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Παναθηναϊκός – Βιγιαρεάλ 2-0 |HIGHLIGHTS”,”description”:”Παναθηναϊκός – Βιγιαρεάλ 2-0 |HIGHLIGHTS”,”thumbnailUrl”:”https://imthumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wOS8yMS8xOS8wOV80MF82NTBjOTRmNGRhNmNmLmpwZWc=/profile:player-960×540″,”duration”:”PT4M30S”,”uploadDate”:”2023-09-21T19:09:05.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cvotwqchy05t”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο