fbpx

Ελσίνκι – ΠΑΟΚ 2-3: Επιβλήθηκε με ανατροπή και πρωταγωνιστή τον Ντεσπότοφ (vid)

Ελσίνκι – ΠΑΟΚ 2-3: Επιβλήθηκε με ανατροπή και πρωταγωνιστή τον Ντεσπότοφ (vid)

Στο πρώτο ματς στους ομίλους του Conference League ο ΠΑΟΚ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κίριλ Ντεσπόντοφ νίκησε με ανατροπή εκτός έδρας την Ελσίνκι (3-2) και έκανε νωρίς νωρίς το πρώτο βήμα για να πάρει το ένα από τα δύο εισιτήρια της πρόκρισης. Ο Βούλγαρος άσος μοίρασε μία ασίστ και πέτυχε το γκολ της ανατροπής.

Η πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα δημιουργήθηκε για τους γηπεδούχους. Στο 21’ ο Ραντούλοβιτς έπιασε το βολέ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο 28’ μακρινό σουτ του Κουλιεράκη, άουτ η μπάλα. Το πρόβλημα για τον Δικέφαλο ήταν ότι δεν μπορούσε να κλέψει μπάλες και γι’ αυτό δεν μπορούσε να πατήσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 35’ ο Ραντούλοβιτς βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής με τον Κοτάρσκι να απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ. Εξαιρετικά δύσκολη επέμβαση. Μετά την εκτέλεση κόρνερ, ο Μπαντέ πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά και έκανε το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και στο 40’ είχε την πρώτη σημαντική στιγμή του με το σουτ του Ντεσπόντοφ να φεύγει λίγο άουτ. Στο 44′ ο Μπαντέ πήγε να βγει τετ α τετ με τον Κοτάρσκι, όμως άνοιξε πολύ την μπάλα και ο Κροάτης την μάζεψε. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σβαμπ εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε στο τείχος με τον Εστ να την μπλοκάρει.

Ξύπνησε

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ «ξύπνησε» και έψαξε με ένταση το γκολ της ισοφάρισης. Στο 47’ ο Ντεσπόντοφ σούταρε με δύναμη με τον Εστ να διώχνει την μπάλα, ενώ στην επόμενη φάση ο Εκόνγκ με κεφαλιά «σημάδεψε» το αντίπαλο δοκάρι. Ο Δικέφαλος συνέχισε να πιέζει και στο 49’ ο Σβαμπ έπιασε δυνατή κεφαλιά με τον Εστ να αποσοβεί και πάλι τον κίνδυνο. Το ματς είχε γίνει ροντέο και στο 50’ η Ελσίνκι σε μία αντεπίθεση είχε δοκάρι με τον Ραντούλοβιτς.

Ισοφάριση

Το 1-1 έγινε στο 55’. Ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε φάουλ και ο Κουλιεράκης με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 59’ ο Εστ απέκρουσε σουτ του Σβαμπ.

Στο 77’ σουτ του Ντεσπόντοφ ήταν άστοχο και στο 81’ ο Βούλγαρος πέτυχε το γκολ της ανατροπής. Σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια πήρε πολλά φάλτσα και κατέληξε στα δίχτυα!

Στο 94’ ο Τάισον σέντραρε και ο Τόμας με προβολή έκανε το 1-3. Στο 97’ μετά από την χρήση VAR δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Εκόνγκ. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε στο 99’ ο Ραντούλοβιτς και μείωσε σε 2-3.

Γκολ: 35’ Μπαντέ, 99’ πεν. Ραντούλοβιτς / 55’ Κουλιεράκης, 81’ Ντεσπόντοφ, 94’ Τόμας

Διαιτητής: Μαριάν Αλεξάντρου Μπάρμπου (Ρουμανία)

Κίτρινες: Χετεμάι / Ντεσπόντοφ.

Δοκάρι: 50’ Ραντούλοβιτς /47’ Εκόνγκ

Ελσίνκι (Κορκεακούνας): Μαένπα (13’ Εστ), Τοΐβιο, Ντα Γκράτσα, Ραΐταλα, Σοΐρι, Κανελλόπουλος (76΄Πάανανεν), Λίνγκμαν, Χαμαλάινεν (62’ Κέσκινεν), Χετεμάι (62’ Τανάκα), Μπαντέ (62’ Μπένισαν), Ραντούλοβιτς.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Kεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (67’ Οζντόεφ), Σβαμπ, Ντεσπόντοφ (85’ Βιεϊρίνια), Ζίβκοβιτς (67’ Τάισον), Μουργκ (75’ Κωνσταντέλιας), Σαμάτα (75’ Τόμας).

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Ελσίνκι – ΠΑΟΚ 2-3 |HIGHLIGHTS”,”description”:”Ελσίνκι – ΠΑΟΚ 2-3 |HIGHLIGHTS”,”thumbnailUrl”:”https://imthumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wOS8yMS8xOS8wNF8zNV82NTBjOTNjM2JjNWZiLmpwZWc=/profile:player-960×540″,”duration”:”PT6M51S”,”uploadDate”:”2023-09-21T19:06:18.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cvottnwrlgh5″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο