fbpx

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1: Μοιράστηκαν γκολ και εντυπώσεις

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1: Μοιράστηκαν γκολ και εντυπώσεις

Μετά από ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο ΑΕΚ και Ολυμπιακός μοιράστηκαν γκολ, βαθμούς κι εντυπώσεις (1-1) στην “OPAP Arena” για την 4η αγωνιστική της Super League.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν είχε στη διάθεση του τους τραυματίες Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, Πισάρο και τον τιμωρημένο Μάνταλο, ενώ ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα τον Ντάνιελ Ποντένσε που έκανε το… δεύτερο ντεμπούτο του με τους «ερυθρόλευκους» και άφησε στον πάγκο τον Πεπ Μπιέλ.

Τα πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο στις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το 22ο λεπτό όταν και προηγήθηκε στο σκορ. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία του ματς, κυριάρχησε με τη σειρά του στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 38’ σε ένα ντέρμπι γεμάτο ένταση και πολύ γρήγορο ρυθμό.

Η ΑΕΚ στο δικό της διάστημα είχε δύο ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ με σουτ του Τσούμπερ και κεφαλιά του Μοχαμαντί που εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Πασχαλάκης. Στο 12’ ο Ντίας έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κίνι στον Ρότα αλλά το VAR έστειλε τον Πορτογάλο στο μόνιτορ κι εκεί φάνηκε ότι ο Ρότα βούτηξε για να κερδίσει πέναλτι. Ο Φορτούνης ζήτησε κάρτα για θέατρο στον Ρότα αλλά δέχθηκε κάρτα ο ίδιος. Η υπεροχή της Ενωσης καρποφόρησε στο 22’ όταν από σέντρα σουτ του Ρότα ο Πόνσε με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ.

Μετά το 1-0 ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά και πίεσε ασφυκτικά τους γηπεδούχους. Και αφού στο 31’ ο Στάνκοβιτς έδειξε σωτήρια στο «Γ» βολίδα του Μασούρα, στο 38’ ο Ποντένσε μπήκε στην περιοχή και γύρισε με γλυκιά σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που πετάχτηκε με κεφαλιά-ψαράκι ο Ελ Κααμπί και ισοφάρισε 1-1. Ο Mαροκινός στον πανηγυρισμό του σχημάτισε το «Μ» με τα δάχτυλα του στη μνήμη του δολοφονημένου φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν ήταν τόσο γρήγορος όσο στο πρώτο όμως η ΑΕΚ πέτυχε γκολ με τον Αραούχο στο 57’ αλλά το γκολ ακυρώθηκε αφού ο ρέφερι το είδε και αυτό στο VAR, για χέρι του Πινέδα στο ξεκίνημα της φάσης. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε για τα καλά, με πολλά φάουλ και διακοπές αλλά και χωρίς φάσεις. Η Ενωση είχε την υπεροχή αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες και οι Πειραιώτες ήθελαν να βγουν στην αντεπίθεση αλλά δεν είχαν καθαρό μυαλό.

Η ΑΕΚ απείλησε στο 82’ με σουτ του Ζίνι κι αυτή ήταν η τελευταία καλή φάση στο παιχνίδι.

Ο Πορτογάλος ρέφερι Αρτούρ Ντίας “κιτρίνισε” τους Φορτούνη, Σιμάνσκι, Ροντινέι.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μοχαμάντι, Βίντα (46’ Μήτογλου), Μουκουντί, Γιόνσον (46’ Πινέδα), Σιμάνσκι (75’ Ζίνι), Ελίασον (75’ Αμραμπατ), Τσούμπερ, Αραούχο (72’ Γαλανόπουλος), Πόνσε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Κίνι, Ρέτσος, Φρέιρε, Καμαρά, Έσε (81’ Ορτέγκα), Φορτούνης (70’ Ιμπόρα), Μασούρας (54’ Μπιελ), Ποντένσε (54’ Σκάρπα), Ελ Κααμπί (81’ Γιόβετιτς).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο