fbpx

Οι αμετανόητες ΠΑΕ, η προκλητική ΚΕΔ και οι απίθανοι ορισμοί διαιτητών

Οι αμετανόητες ΠΑΕ, η προκλητική ΚΕΔ και οι απίθανοι ορισμοί διαιτητών

Για μια ακόμη φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο γίνεται πεδίο μάχης των παραγόντων του με αφορμή τη διαιτησία.

Όπως πολλές φορές σας έχει αναφέρει το apexsports.gr, τα καλά με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ομάδων μας τελείωσαν, κεφάλια μέσα γιατί ξεκινάει το πρωτάθλημα. Και πριν ο κόκορας λαλήσει τρεις φορές άρχισαν τα όργανα με τα δύο πρώτα ντέρμπι της σεζόν, πριν αυτά ξεκινήσουν. Με τον ορισμό των διαιτητών.

Αλίμονο στην Ελλάδα ζούμε. Και ξέρουμε ότι για όλες τις ομάδες ο μόνιμος στόχος είναι η διαιτησία. Αυτή φταίει για όλα. Όπως ξέρουμε επίσης, πως όταν φωνάζεις διαρκώς για τους διαιτητές στο τέλος χάνεις το δίκιο σου, δεν σε πιστεύει κανείς ακόμη κι αν έχεις δίκιο. Αυτή είναι η μία όψη. Η άλλη λέει ότι στην Επιτροπή Διαιτησίας βγάζουν πολλές φορές μόνοι τους τα ματάκια τους με ακατανόητους ορισμούς στα παιχνίδια.

Ετσι και τώρα, η ΚΕΔ φρόντισε με το καλημέρα, να πυροδοτήσει το κλίμα με τις επιλογές της. Οι οποίες πολλές φορές χρήζουν ψυχιατρικής ανάλυσης. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κάποιος ότι ορίστηκε ο Πορτογάλος Αρτούρ Σοάρες Ντίας στο ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν τι είχε συμβεί με τον ίδιο ρέφερι και τη γηπεδούχο ΑΕΚ σε ματς με τον Αρη στο ΟΑΚΑ το 2020; Τότε που ο ρέφερι και ο παρατηρητής του επεισοδιακού εκείνου αγώνα είχαν αναφέρει στο Φ.Α. ότι «ένας ασπρομάλλης κύριος είχε πιάσει τον βοηθό του Ντίας από τα γεννητικά όργανα και τον απειλούσε»;

Ποιος νοήμων άνθρωπος ορίζει σε αυτό το ματς που καίει έτσι κι αλλιώς λόγω του ανελέητου πολέμου Μελισσανίδη-Μαρινάκη που μυρίζει μπαρούτι, έναν ρέφερι που συνέβησαν τραμπουκισμοί εναντίον του στο ημίχρονο του αγώνα ΑΕΚ- Αρη το 2020; Που είχε προκαλέσει την παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτσόγλου και που τελικά στοίχισε την τιμωρία του μεγαλομετόχου της Ενωσης με οκτώ μήνες αποκλεισμό εισόδου στα γήπεδα, πρόστιμα και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών στον «δικέφαλο»; Ποιος; Ο Μπένετ και η παρέα του.

Ας θυμηθούμε τι έγραψε τότε ο Ντίας στο Φ.Α. αγώνα, όπως είχε αποκαλύψει το dikografies.blogspot.com:

«Με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου και καθώς πηγαίναμε στα αποδυτήρια, μας πλησίασαν αρκετοί άνθρωποι από τη γηπεδούχο ομάδα, φωνάζοντας, σπρώχνοντας και τραβώντας μας γιατί ήθελαν να μάθουν το λόγο που δώσαμε πέναλτι. ‘Κανένα πέναλτι’, ‘Γιατί πέναλτι;’, ‘Γ@@@ε όλοι’, ‘Είμαι ο πρόεδρος της ΑΕΚ’, μας έλεγαν. Στο μεταξύ, ένας από αυτούς, ένας μεγάλος σε ηλικία άνδρας με άσπρα μαλλιά, φώναζε ‘Κανένα πέναλτι, εγώ είμαι το αφεντικό, δεν υπάρχει κανένα πέναλτι’. Πήγε στον πρώτο βοηθό, έβαλε τα χέρια του στα γεννητικά του όργανα και του είπε ‘Άντε γ@@@, κανένα πέναλτι’».

«Περιμέναμε για περίπου 30 λεπτά στα αποδυτήρια γιατί αναμέναμε την αστυνομία να μας διαβεβαιώσει ότι υπήρχε κάθε ασφάλεια για να αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο. Μετά βγήκαμε στο γήπεδο, άρχισε το δεύτερο ημίχρονο και όταν τελείωσε το παιχνίδι δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στην επιστροφή μας στα αποδυτήρια».

«Μετά το δεύτερο γκολ της γηπεδούχου ομάδας το παιχνίδι διακόπηκε για έξι λεπτά γιατί κάτι συνέβη στο χώρο κοντά στο κόρνερ με έναν παίκτη των φιλοξενούμενων που έκανε ζέσταμα εκεί. Κανένας από την ομάδα διαιτητών ή το VAR δεν είδε τι έγινε εκεί. Δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε».

Λίγους μήνες αργότερα ο Ντίας σε συνέντευξη του στην πορτογαλική «Record» είχε δηλώσει για την τρομακτική εμπειρία που έζησε: «Να έχεις κάποιον από έναν σύλλογο, να αρπάζει έναν βοηθό διαιτητή από τα γεννητικά όργανα, είναι ντροπιαστικό. Δεν είχα δει ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι κάτι που δεν είναι καθόλου φυσιολογικό. Δεν ήθελα να πιστέψω αυτό που συνέβαινε. Νιώθω ανίκανος μερικές φορές και σίγουρα δεν μου αρέσει να είμαι ανίκανος…».

Περί Διαμαντόπουλου

Σε ο,τι έχει να κάνει με τον ορισμό στο ντέρμπι της Ν. Φιλαδέλφειας, ως 4ου διαιτητή, του Διαμαντόπουλου για την οποίο υπάρχει αναφορά του προέδρου τη Σούπερ Λίγκας στην επιστολή που έστειλε σε ΕΠΟ, ΚΕΔ και UEFA, αρκεί να πούμε ότι πριν 12 μέρες (26/8), η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση σε βάρος του για τις αποφάσεις του στο ματς με τον Βόλο, κατηγορώντας μάλιστα τον Δ. Μελισσανίδη.

Αφορμή μια κίτρινη κάρτα στον Σένκεφελντ σε καθαρό –όπως υποστήριξαν οι «πράσινοι- κόψιμο του Σένκεφελντ σε αντίπαλό του. Στη συνέχεια ο Διαμαντόπουλος κινήθηκε προς τον «πράσινο» πάγκο και έδειξε… διπλή κόκκινη, αποβάλλοντας Γιάννη Παπαδημητρίου και Σπύρο Βλάχο.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός σχολίασε στα social media «Αν είναι δυνατόν» και λίγα λεπτά αργότερα εξέδωσε λιτή αλλά καυστική ανακοίνωση στην οποία έγραψε: «Να χαίρεται ο κ. Μελισσανίδης τον Διαμαντόπουλο και την ΕΠΟ».

Όμως τα «επεισόδια με τον Διαμαντόπουλο δεν σταματούν εδώ. Ο ίδιος διαιτητής είχε οριστεί 4ος στον αγώνα ΑΕΚ-Αρη στα περσινά πλέι οφ του πρωταθλήματος τον οποίο αρχικά είχαν οριστεί να σφυρίξουν ο Πολωνός Ρατσκόφσκι και οι βοηθοί του. Μάλιστα ο Ελληνας ρέφερι ήταν εκείνος που θα υποδεχόταν τους Πολωνούς στο αεροδρόμιο για να τους μεταφέρει στο ξενοδοχείο. Όμως ξέσπασε -άγνωστο πως- θέμα με τους Πολωνούς που κατηγορήθηκαν ότι στο αεροπλάνο ήταν μεθυσμένοι και προκάλεσαν επεισόδιο με άλλους επιβάτες που επέβαιναν σε αυτό. Με τα πολλά και αφού δεν αποδείχθηκε καμία εκδοχή από όσες καταγγέλθηκαν, η ΚΕΔ όρισε διαιτητή του αγώνα τον Αρη Διαμαντόπουλο, για τον οποίο διαμαρτυρήθηκε μετά το ματς ο Αρης για μια φάση αποβολής παίκτη της ΑΕΚ που δεν δόθηκε από τον ρέφερι.

Και ο Τσαγκαράκης

Όμως οι προκλητικοί ορισμοί διαιτητών από την ΚΕΔ δεν έχουν τελειωμό. Κι αυτό γιατί, στον αγώνα Παναιτωλικού – Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο, ορίστηκε ο Τσαγκάρακης ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο είχε προκαλέσει την οργή των «πράσινων» για τις αποφάσεις του στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα (0-1).

Ο Παναθηναϊκός είχε εκδώσει ανακοίνωση διαμαρτυρίας εστιάζοντας στο γεγονός ότι ο ρέφερι «δεν καταλόγισε αμέσως το πέναλτι στην ανατροπή του Δημήτρη Κουρμπέλη στις καθυστερήσεις, αλλά χρειάστηκε να κληθεί στο VAR, για να καταλογίσει το προφανές». Τόνιζε μάλιστα ότι «παράλληλα, στο 26ο λεπτό σε χέρι του αμυνόμενου εντός περιοχής του ΠΑΣ Γιάννινα, ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας, ενώ στο 72ο λεπτό αρνήθηκε να δώσει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ, Μπαλάν για σκληρό μαρκάρισμα στον Σένκεφελντ».

Παπαπέτρου

Πέρα από όλα αυτά, η ΚΕΔ ενώ γνωρίζει ότι οι Big-5 συμφώνησαν να παίζουν μόνο ξένοι διαιτητές τα μεταξύ τους παιχνίδια, το αγνόησε επιδεικτικά και όρισε Ελληνα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Αρη. Και μάλιστα όχι όποιον κι όποιον αλλά τον Τάσο Παπαπέτρου για τον οποίο ο Αρης πέρσι είχε εκδώσει ανακοίνωση μετά τη νίκη του 1-0 επί του Παναιτωλικού (ο Παπαπέτρου ήταν στο VAR σε εκείνο το παιχνίδι) και τον είχε χαρακτηρίσει ανεπιθύμητο στα ματς της ομάδας του…

Και μη χειρότερα. Τα οποία χειρότερα θα έρθουν στο πρώτο επεισόδιο σε βάρος ξένων διαιτητών και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να σφυρίζουν όλα τα ματς μόνο Ελληνες διαιτητές. Ολοι στα καταφύγια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο