fbpx

Ολλανδία-Ελλάδα 3-0: Έχασε την μπάλα από το πρώτο ημίχρονο (vid)

Ολλανδία-Ελλάδα 3-0: Έχασε την μπάλα από το πρώτο ημίχρονο (vid)

Αποκαρδιωτική η Εθνική ομάδα… δεν παρουσιάστηκε στο πρώτο ημίχρονο στο «Φίλιπς Στάντιον» του Αϊντχόφεν, για τη 5η αγωνιστική του Β’ ομίλου για τα προκριματικά του EURO 2024, όπου βρέθηκε να χάνει με 3-0 από την Ολλανδία, σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό.

Το πρώτο ημίχρονο πολύ θα ήθελε να το ξεχάσει γρήγορα ο Πογιέτ και οι παίκτες του. Η Εθνική εμφανίστηκε στο γήπεδο δίχως αρχή, μέση και τέλος μετά το πρώτο δεκάλεπτο, όταν οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό και άρχισαν σε γρήγορο τέμπο να πρεσάρουν και να κλέβουν μπάλες στη μεσαία γραμμή.

Η αμυντική λειτουργία της Ελλάδας ήταν τραγική και οι Οράνιε έκαναν πάρτι. Στο 17’ κεφαλιά πάσα του Ακε στον Ντε Ρουν, ξερό σουτ και 1-0. Στο 28’ από σουτ του Σίμονς η μπάλα κόντραρε στον Χατζηδιάκο άλλαξε πορεία αλλά ο Βλαχοδήμος έκανε την απόκρουση του αγώνα. Όμως τρία λεπτά μετά, στο 31’ ο αμαρκάριστος Ντούμφρις έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο επίσης αμαρκάριστος Χάκπο στόπαρε με το στήθος και με δυνατό σουτ έγραψε το 2-0. Η εθνική μας τα είχε χαμένα, καθώς επιθετικά, απείλησε πρώτη φορά στο 35’ σε κεφαλιά του Κουρμπέλη άουτ και στο επόμενο λεπτό ο Ντούμφρις σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Όμως στο 39’ πάλι από σέντρα του Ντούμφρις ο αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή Βέγκχορστ με κεφαλιά έκανε το 3-0. Ο Μπακασέτας στο 44’ ανάγκασε με εκτέλεση φάουλ τον Φλέκεν σε δύσκολη απόκρουση στη τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Στο 2ο ημίχρονο οι Ολλανδοί έριξαν τον ρυθμό και απλά έκαναν διαχείριση του σκορ, με την Ελλάδα να μην μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για τη μείωση του σκορ. Ηταν τόσο υποτονικός ο ρυθμός που οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτη φορά με τον Σίμονς στο 70΄.

Στο τελευταίο τέταρτο του ματς οι Οράνιε έδωσαν χώρο στην εθνική μας αλλά ήταν φλύαρη και δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Φλέκεν.

Ο Αγγλος ρέφερι Μάικλ Ολιβερ «κιτρίνισε» τους Σιώπη, Ακε, Τσιμίκα, Κουρμπέλη, Μάνταλο, Φαν Ντάικ.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φλέκεν, Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Άκε (46’ Ντε Φράι), Ντούμφρις (84’ Ντε Λιχτ), Ντε Ρουν (65’ Ράιντερς), Ντε Γιονγκ (77’ Φέερμαν), Μπλιντ, Σίμονς, Βέγκχορστ, Χάκπο (65’ Λανγκ).

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα (69’ Γιαννούλης), Ρέτσος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης, Κουρμπέλης (69’ Κουλιεράκης), Μπακασέτας (77’ Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Μασούρας (69’ Φούντας), Παυλίδης (74’ Γιακουμάκης).

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Ολλανδία – Ελλάδα 3-0 | HIGHLIGHTS”,”description”:”Τα καλύτερα στιγμιότυπα.”,”thumbnailUrl”:”https://i3thumbs.glomex.com/dC1jOWJwdjB6M210Z3gvMjAyMy8wOS8wNy8yMC80Ml8zM182NGZhMzViOWFmMWM1LmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT4M7S”,”uploadDate”:”2023-09-07T20:43:56.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cvcz57a2d0mh”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο