fbpx

Ο άνετος, οι εφτάψυχοι και το «θύμα»

Ο άνετος, οι εφτάψυχοι και το «θύμα»

Το αναμενόμενο «3Χ3» του Ολυμπιακού, η μεγάλη ανατροπή της ΑΕΚ με 10 παίκτες στον Βόλο, η απόδραση του Παναθηναϊκού από τα Γιάννινα, ο «φονέας» της Θεσσαλονίκης, ΟΦΗ, που «σκότωσε» μετά τον Αρη και τον ΠΑΟΚ στο φινάλε των αγώνων του, ήταν τα πιο σημαντικά γεγονότα της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας που διακόπτεται για 15 μέρες λόγω υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων.

Στο «Καραϊσκάκη» ο Ολυμπιακός τριπλασίασε τις νίκες που όλοι περίμεναν, αλλά το σημαντικό είναι η εικόνα που βγάζει στα παιχνίδια του. Υγεία, φρεσκάδα, καλό κλίμα, όμορφο ποδόσφαιρο. Εντάξει, Πανσερραϊκός, Ατρόμητος και Λαμία, δεν αποτελούν το καταλληλότερο δείγμα για το τι μπορούν και που μπορεί να φτάσουν φέτος οι «ερυθρόλευκοι» αλλά είναι ένα πειστικό δείγμα ότι ξαναγίνονται ομάδα.

SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ – ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Και τα πιο σοβαρά τεστ έρχονται τώρα, που θα κληθούν στο πρώτο μεγάλο ραντεβού της σεζόν να αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την ΑΕΚ και αμέσως μετά τη γερμανική Φράιμπουργκ στη πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Όμως η εικόνα… κανονικής ομάδας που παρουσιάζει στα χέρια του ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δείχνει ότι κάτι καλό χτίζεται φέτος. Αρκεί να μην υπάρξει γκρίνια και εσωστρέφεια στο πρώτο στραβό αποτέλεσμα…

Η ΑΕΚ μετά την γκέλα με τον Πανσερραϊκό και τον αποκλεισμό από το Champions League, είχε πολλά κιλά βαρίδια επάνω της στη δοκιμασία της στον Βόλο. Που έγινε ακόμα πιο δύσκολη μετά το ανόητο λάθος του Μουκουντί που έδωσε προβάδισμα στους Βολιώτες και λίγο αργότερα με την αποβολή του Μάνταλου. Όμως είπαμε. Η ομάδα είναι της λογικής Αλμέιδα. Θα αφήσει τα εσώψυχα της στο γήπεδο. Μπορεί να νικήσει μπορεί και όχι. Αλλά θα υποφέρεις να την βάλεις κάτω.

SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ – ΑΕΚ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Αυτό που κρατάει η ΑΕΚ από το ματς του Βόλου είναι το σθένος της να γυρίσει το ματς με 10 παίκτες και να μη λυγίσει ακόμη κι όταν ισοφαρίστηκε από τον Ντέλετιτς. Με τη διακοπή ο Αργεντινός κόουτς θα έχει την ευκαιρία να διορθώσει πολλά κακώς κείμενα στην ομάδα και να την παρουσιάσει πιο φρέσκια στο ντέρμπι με την Ολυμπιακό. Μειονέκτημα πάντως, το γεγονός ότι δεν έχουν αποκτηθεί ακόμη στόπερ και ακραίος μπακ κι αυτό ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας για την Ενωση στη συνέχεια…

Στα Γιάννινα, ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα, έστω κι αν ο ίδιος κουρασμένος και καταπονημένος, έβαλε δύσκολα στον εαυτό του. Χωρίς φρεσκάδα, με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, χωρίς καθαρό μυαλό οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς δεν μπορούσαν να διασπάσουν το… πούλμαν του ΠΑΣ.

Επεσαν δε, μαζεμένοι και οι τραυματισμοί (Βέρμπιτς, Αϊτόρ, Βαγιαννίδης) και τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα. Όμως εδώ η ομάδα είχε βοήθεια από τον πάγκο κι ευτυχώς για τους «πράσινους» ο μόνος που είχε καθαρό μυαλό ήταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με τις αλλαγές στο σχήμα και στους παίκτες που μπήκαν στο κατάλληλο τάιμινγκ. Ετσι ο Παναθηναϊκός βρήκε το καταπληκτικό γκολ του Παλάσιος και πήρε όπως και πέρσι στο ίδιο γήπεδο μια πολύ δύσκολη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τη κούραση του και το γεγονός ότι οι παίκτες του έμειναν στη… κλήρωση των ομίλων του Conference League. Χωρίς καθαρό μυαλό και φαντασία, υστέρησαν απελπιστικά στο δημιουργικό κομμάτι και από την αρχή έδειχναν ότι πήγαν στη Κρήτη για τον βαθμό της ισοπαλίας.

Όμως δεν παραδειγματίστηκαν από το κάζο του Αρη στο ίδιο γήπεδο που έχασε το ματς στο 90’ και το πλήρωσαν πολύ πιο σκληρά, αφού δέχτηκαν το γκολ στο 95ο λεπτό και δεν είχαν πλέον περιθώρια να αντιδράσουν. Και Ελλάδα και Ευρώπη, θέλουν γεμάτο και πλούσιο ποιοτικά ρόστερ γιατί η καταπόνηση, οι τραυματισμοί, η αλλαγή στην ψυχολογία Πέμπτη και Κυριακή, δεν μπορούν να σε κρατούν όρθιο χωρίς πολλές επιλογές…

Για τον Αρη η πρώτη νίκη έστω και με δύσκολο τρόπο επί του Αστέρα αποτελεί το καλύτερο γιατρικό για τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης. Στην πρώτη του Ακη Μάντζιου η ομάδα έβγαλε αντίδραση και με τη διακοπή μπορεί πλέον να «καθαρίσει» το μυαλό της και να πάρει τα επάνω της για τη συνέχεια.

Μετά τη διακοπή η Σούπερ Λίγκα θα επιστρέψει για τα ματς της 4ης αγωνιστικής με δύο μεγάλα ντέρμπι: ΑΕΚ-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-Αρης. Παράλληλα ο Παναθηναϊκός θα δοκιμαστεί ξανά εκτός έδρας πηγαίνοντας στο Αγρίνιο. Και αμέσως μετά αρχίζει ο Γολγοθάς του Big-4 με τα ματς των ομίλων των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Και όποιος αντέξει…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο