fbpx

Ολυμπιακός – Λαμία 4-0: Με ηγέτη τον Φορτούνη, «3 στα 3» για τους ερυθρόλευκους στη Σούπερ Λίγκα 1 (vid)

Ολυμπιακός – Λαμία 4-0: Με ηγέτη τον Φορτούνη, «3 στα 3» για τους ερυθρόλευκους στη Σούπερ Λίγκα 1 (vid)

Το «3 στα 3» έκανε ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, μετά την εύκολη νίκη του επί της Λαμίας στο Φάληρο με σκορ 4-0.

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν, είχαν ουσία στο παιχνίδι τους και κατέκτησαν εύκολα άλλο ένα «τρίποντο» στο πρωτάθλημα, δείχνοντας πως και φέτος θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Ηγέτης και σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κώστας Φορτούνης που διανύει εξαιρετική περίοδο.

Οι παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ απείλησαν για πρώτη φορά στο 6’ με πρωταγωνιστές της φάσης δύο από τους πιο φορμαρισμένους ποδοσφαιριστές τους. Οι Φορτούνης, Μπιέλ… έκρυψαν την μπάλα, ο Ισπανός έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και είχαν δύο ευκαιρίες. Στο 11’ μετά από λάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο Καρλίτος έκανε τις προσποιήσεις και σούταρε από δύσκολη γωνία αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε. Στο επόμενο λεπτό ο Σλίβλα «έσπασε» στον Καρλίτος, ο οποίος σούταρε από διαγώνια θέση με τον Πασχαλάκη να αποσοβεί και πάλι τον κίνδυνο.

«Κομπίνα»

Το 1-0 έγινε στο 17’ μετά από «κομπίνα» σε εκτέλεση φάουλ. Το στημένο εκτέλεσε ο Φορτούνης, η μπάλα πήγε στον Μασούρα που σούταρε στη κίνηση νικώντας τον Κοσέλεφ.

Ο Ολυμπιακός «χτύπησε» για δεύτερη φορά στο 32’. Μετά από σέντρα του Κίνι και κακή απομάκρυνση από τους αμυνόμενους, η μπάλα στρώθηκε στον Φορτούνη, ο οποίος με μονοκόμματο σουτ στην κίνηση εκτέλεσε τον Κοσέλεφ για το 2-0. Ο Φορτούνης μετά την ασίστ έγινε και σκόρερ στο παιχνίδι.

Στο 43’ ο Φορτούνης τροφοδότησε τον Μπιέλ, ο οποίος δεν κατάφερε να απειλήσει.
Ο Ολυμπιακός είχε ουσία στο παιχνίδι του και με ηγέτη και σκόρερ τον Κώστα Φορτούνη προηγήθηκε στο 45λεπτο με 2-0.

Στο 52’ συνεργάστηκαν οι Μπιέλ, Ελ Κααμπί με το σουτ του Μαροκινού να αποκρούει με δυσκολία ο Κοσέλεφ.

Στο επόμενο λεπτό η μπάλα στρώθηκε στον Καμαρά μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του ήταν άστοχο. Στο 54’ η Λαμία έφτασε κοντά στο γκολ.

Κεφαλιά του προωθημένου Σλίβκα, η μπάλα κατευθύνθηκε προς το βάθος της εστίας του Πασχαλάκη αλλά ο Κίνι την έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Αυτογκόλ

Ο Ροντινέι μπήκε ως αλλαγή και είχε κέφια. Στο 62’ πήγε σε ατομική ενέργεια, έβγαλε συρτή σέντρα με τον Βασιλαντωνόπουλο να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα της εστίας της ομάδας του. Ο αμυντικός της Λαμίας ήταν μόνος του και μπορούσε να αποφύγει το αυτογκόλ.

Οι γηπεδούχοι έψαχναν κι άλλο γκολ και έχασαν αρκετές ευκαιρίες με τους Φορτούνη (64’), Ελ Κααμπί (66’, 68’), Καρβάλιο (77’), Καμαρά (79’, 84’).

Στο 70’ ο Καρλίτος σκόραρε, ωστόσο ήταν οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε, ενώ στο 80’ ο Πασχαλάκης απέκρουσε μακρινό σουτ του Ακούνια.

Στο 87’ ο Μπρίνιτς πάσαρε στον Φορτούνη, το πλασέ του οποίου «σταμάτησε» στο δεξί δοκάρι της εστίας του Κοσέλεφ.

Στο 95’ ο Φορτούνης πέρασε άλλη μία ασίστ, αυτή τη φορά στον Ελ Κααμπί που διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Γκολ: 17’ Μασούρας, 32’ Φορτούνης, 62’ αυτ. Βασιλαντωνόπουλος, 95’ Ελ Κααμπί
Διαιτητής: Σπυρίδων Ζαμπαλάς
Κίτρινες: Ρέτσος, Μπιέλ /Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Σλίβκα

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος (59’ Φρέιρε), Ντόη, Ορτέγκα (59’ Ροντινέι), Καμαρά, Έσε (73’ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (73’ Καρβάλιο), Φορτούνης, Μπιέλ (81’ Μπρίνιτς), Ελ Κααμπί.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Παούλαβετς, Σαραμαντάς , Στάνκο, Νούνιες (81’ Τζανδάρης), Τσιλούλης (46’ Λόνγκο, 63’ Ακούνια)), Σλίβκα, Μαρτίνεθ (46’ Μούλα), Καρλίτος (85’ Μάλτσι).

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο