fbpx

Μπέλιγχαμ, ο νέος Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης

Μπέλιγχαμ, ο νέος Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ βάζει «φωτιά» στη La Liga, καθώς συνεχίζει το εκπληκτικό του ταξίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος το καλοκαίρι μετακινήθηκε από την Μπορούσια Ντόρτμουντ με το ποσό ρεκόρ των 115 εκατομμυρίων λιρών, έχει «κατακτήσει» τους Ισπανούς.

Ο αντίκτυπος του Μπέλιγχαμ δεν ήταν τίποτα λιγότερο από συγκλονιστικός. Έχει πετύχει ένα κατόρθωμα που έχει να φανεί από την εποχή του Κριστιάνο Ρονάλντο. Σκοράροντας σε κάθε ένα από τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του στη La Liga. Έχει γίνει ο πρώτος παίκτης που το πετυχαίνει αυτό για τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά τον Πορτογάλο.

Το ντεμπούτο του Άγγλου στο πρωτάθλημα έδωσε τον…τόνο, σκοράροντας στη νίκη με 2-0 επί της Μπιλμπάο. Αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή. Η δυναμική του Μπέλιγχαμ μεταφέρθηκε και στο επόμενο παιχνίδι, όπου σκόραρε δύο φορές κόντρα στην Αλμερία, επιδεικνύοντας την ευελιξία του και το ταλέντο του να βρίσκει δίχτυα. Σε μια δύσκολη νίκη απέναντι στη Θέλτα συνέχισε το σερί του, εδραιώνοντας τη φήμη του ως παίκτης που αλλάζει τα παιχνίδια. 

Ρεάλ Μαδρίτης
Μπέλιγχαμ

Ωστόσο, ήταν η αναμέτρηση με τη Χετάφε που καθόρισε πραγματικά την παρουσία του Μπέλιγχαμ στο ισπανικό πρωτάθλημα. Σε μια δραματική εξέλιξη, απαγορευμένη για καρδιακούς, χάρισε στο 95ο λεπτό τη νίκη στους «Μερένχες», οι οποίοι πέτυχαν το 4/4 στη La Liga.

Σε μια πρόσφατη προπόνηση πριν από τον αγώνα με τη Χετάφε οι συμπαίκτες του τον είδαν να αναπαριστά το εμβληματικό βολέ του Ζινεντίν Ζιντάν από τον τελικό του Champions League το 2002. 

Καθώς ο νεαρός μαέστρος συνεχίζει να ξαναγράφει τα βιβλία των ρεκόρ και να εμπνέει συγκρίσεις με θρύλους του ποδοσφαίρου, είναι σαφές ότι το ταξίδι του Τζουντ Μπέλιγχαμ στη Ρεάλ Μαδρίτης μόλις τώρα αρχίζει…. 

Ξεχώρισε γρήγορα

Το ταξίδι του Μπέλιγχαμ ξεκίνησε από την ακαδημία της Μπέρμιγχαμ, όπου το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του τράβηξε γρήγορα την προσοχή. Ειδικότερα, έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα, σε ηλικία μόλις 16 ετών και 38 ημερών. 

Η αλματώδης άνοδός του δεν σταμάτησε εκεί, καθώς τον Ιούλιο του 2020, πραγματοποίησε την πρώτη του μεταγραφή στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ο γερμανικός σύλλογος δαπάνησε 25 εκατομμύρια λίρες, ποσό που πήρε πίσω στο πενταπλάσιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι έκανε άμεση εντύπωση σκοράροντας στο ντεμπούτο του, χαράσσοντας το όνομά του ως ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

ΜΠΕΛΙΓΧΑΜ
ΜΠΕΛΙΓΧΑΜ

Στη διεθνή σκηνή, ο Μπέλιγχαμ ήταν εξίσου αξιοσημείωτος. Το ντεμπούτο του στην Εθνική ομάδα της Αγγλίας έγινε τον Νοέμβριο του 2020 και συνέχισε να γράφει ιστορία ως μέλος της αποστολής της Αγγλίας για το Euro 2020. Στην τρυφερή ηλικία των 17 ετών και 349 ημερών, έγινε ο νεότερος παίκτης που συμμετείχε ποτέ σε αγώνα Euro.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο