fbpx

Τσουκαρίτσκι – Ολυμπιακός 0-3: Με περίπατο στους ομίλους του Europa League

Τσουκαρίτσκι – Ολυμπιακός 0-3: Με περίπατο στους ομίλους του Europa League

Με μια εμφατική εμφάνιση και νίκη 3-0 στη Σερβία επί της Τσουκαρίτσκι και σε συνδυασμό με τη νίκη του 3-1 στο Ν. Φάληρο, ο Ολυμπιακός θα δώσει το παρών στην αυριανή (1/9, 14.00) κλήρωση των ομίλων του Europa League, παρέα με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρουσίασε τους Πειραιώτες με δύο αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς, αφού δεν είχε στη διάθεση του, τους Ιμπόρα και Κίνι. Ετσι ο Ροντινέι μεταφέρθηκε από δεξιά στην αριστερή πλευρά και ο Βρουσάι έπαιξε στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Εσε έπαιξε δίπλα στον Καμάρα.

Ο Ολυμπιακός όπως ήταν αναμενόμενο, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο μέρος με την κατοχή μπάλας να φτάνει και στο 70%, κυρίως όμως ήταν απολαυστικός κατά διαστήματα απέναντι στην Τσοκαρίτσκι που πάλεψε να αποφύγει το μοιραίο αλλά δεν μπορούσε.

Στο 13’ η βολίδα του Εσε σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Σαμούροβιτς και στο 21’ από κόρνερ του Μπιέλ ο Ρέτσος έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Σέρβος γκολκίπερ έκανε την απόκρουση του αγώνα.

Η υπεροχή των «ερυθρολεύκων» καρποφόρησε τελικά στο 34’. Ο Μπιέλ ελίχθηκε από δεξιά στην περιοχή των γηπεδούχων και άφησε τη μπάλα στον Μασούρα που με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα για το 0-1.

Η ελληνική ομάδα όμως, δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε με την ίδια ορμή για ένα ακόμη γκολ. Στο 39’ από κάθετη του Φορτούνη, ο Ελ Κααμπί βγήκε τετ α τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ και σκοράρισε αλλά το γκολ ακυρώθηκε γιατί ήταν σε θέση οφσάιντ.

Όμως στο 45’ από έξοχο συνδυασμό των Βρουσάι και Μπιέλ, ο Ισπανός μπήκε στην περιοχή, απέφυγε με επιτόπια ντρίπλα τον αντίπαλο του και σχεδόν πέφτοντας με δυνατό σουτ έκανε το 0-2, μέσα σε αποθέωση από 1000 οπαδούς του Ολυμπιακού και του… Ερυθρού Αστέρα.

Στο 2ο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν πάλι ο κυρίαρχος του αγώνα και στο 53’ από κόρνερ του Φορτούνη αυτή τη φορά ο Ρέτσος με κεφαλιά χρίστηκε σκόρερ με το 0-3.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Φορτούνης έφτασε τις 300 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού (με 85 γκολ και 90 ασίστ) κι έγινε ο 6ος ποδοσφαιριστής που το καταφέρνει πίσω από τους Τζόρτζεβιτς, Καραταΐδη, Ανατολάκη, Αλεξανδρή και Μαυρογενίδη.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έριξε λίγο τον ρυθμό, ο Μαρτίνεθ ξεκούρασε παίκτες αλλά παρ’ όλα αυτά δημιουργούσε και πάλι ευκαιρίες και για άλλα γκολ.

Οι Σέρβοι από τη πλευρά τους έφτασαν στη πρώτη τελική τους στο 67’ με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει το αδύναμο σουτ του Στάνκοβιτς.

Ακολούθως ο Ελ Αραμπί μέχρι το τέλος του αγώνα έχασε τρεις σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Στο 85’ ο Μπιέλ πλάσαρε αλλά ο Σαμούροβιτς έσωσε το 0-4. Όπως έκανε και στα σουτ των Σκάρπα και Μπιέλ στις καθυστερήσεις.

Ο Ολλανδός ρέφερι Ντάνι Μακέλι «κιτρίνισε» τον Ντρέζγκιτς.

ΤΣΟΥΚΑΡΙΤΣΚΙ:  Σαμούροβιτς, Στεφάνοβιτς, Σούμποτιτς, Ντρέζγκιτς (82’ Σεραφίμοβιτς), Τόσιτς, Στάνκοβιτς (77’ Κόβατς), Σισοκό, Μιλαντίνοβιτς (65’ Αλίνβι), Νίκσεβιτς, Γιάνκοβιτς (46’ Ζοσέ Μάριο), Ιβάνοβιτς (77’ Οβούσου).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος (58’ Πορόζο), Φρέιρε, Βρουσάι, Έσε, Καμαρά (46’ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (58’ Σκάρπα), Μπιέλ, Μασούρας (68’ Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (46’ Ελ Αραμπί).
 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο