fbpx

«Μπαρούτι» οι Πέμπτες σε Αττική, λόγω ποδοσφαίρου και μπάσκετ 

«Μπαρούτι» οι Πέμπτες σε Αττική, λόγω ποδοσφαίρου και μπάσκετ 

Επικίνδυνο οπαδικό… κοκτέιλ μπορεί να δημιουργηθεί σε Αθήνα και Πειραιά ενόψει των ευρωπαϊκών παιχνιδιών σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Λόγω της συμμετοχής του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και εκτός απροόπτου του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League, καθώς και λόγω της συμμετοχής των «αιωνίων» στην Euroleague, σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. κι αυτό διότι είναι πιθανό τις Πέμπτες να έχει πάνω –κάτω τις ίδιες ώρες παιχνίδια σε ΟΑΚΑ, OPAP Arena ή Καραϊσκάκη και είτε στο κλειστό του Ολυμπιακού Σταδίου, είτε στο ΣΕΦ. Πέρα από την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, η αστυνομία πρέπει να μεριμνήσει για να μην δημιουργηθούν εστίες οπαδικής αντιπαράθεσεις σε Πειραιά και Αθήνα. Το οπαδικό… κοκτέιλ γίνεται πιο επικίνδυνο αν οι ελληνικές ομάδες κληρωθούν με ευρωπαϊκές ομάδες που “κουβαλούν” κόσμο στα εκτός έδρας παιχνίδια τους. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η UEFA μπορεί να βάλει παιχνίδια του EuropaLeague σε ημέρα Champions League. Επιπλέον, σε ανάρτηση του ο  media consultant της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Ανδρέας Δημάτος, ανέφερε τη λογική λύση που θα δοθεί στο σκέλος που αφορά ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Αναλυτικά η ανάρτηση Δημάτου: «Σε τρεις από τις έξι αγωνιστικές ημέρες του Europa League δημιουργείται πρόβλημα για την UEFA από την ταυτόχρονη συμμετοχή τριών ομάδων από την ίδια στην ουσία πόλη! ΑΕΚ και Παναθηναϊκός λόγω χιλιομετρικής απόστασης των γηπέδων τους θα τοποθετηθούν λογικά σε διαφορετικού χρωματισμού ομίλους, που σημαίνει ότι δεν θα παίζουν μαζί εντός έδρας καμία Πέμπτη!

Εκεί που θα πρέπει να δοθεί λύση (πιθανότατα πριν από την αυριανή κλήρωση) είναι στις τρεις αγωνιστικές που θα είναι ο Ολυμπιακός γηπεδούχος ταυτόχρονα με ΑΕΚ ή Παναθηναϊκό»!

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο