fbpx

Παναθηναϊκός – Μπράγκα 0-1: Ένας πρώην «ερυθρόλευκος» έσβησε το όνειρο

Παναθηναϊκός – Μπράγκα 0-1: Ένας πρώην «ερυθρόλευκος» έσβησε το όνειρο

Το όνειρο της επιστροφής του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Champions League, μετά από 13 χρόνια, έσβησε στο 83ο λεπτό από έναν πρώην παίκτη του Ολυμπιακού τον Μπρούμα που σημείωσε το χρυσό και νικητήριο γκολ της Μπράγκα στο Ολυμπιακό Στάδιο (0-1).

Οι «πράσινοι» θα μπουν τώρα στη κλήρωση της ερχόμενης Πέμπτης για να μετάσχουν σε όμιλο του Europa League.

Μπροστά σε 60.000 οπαδούς του που γέμισαν το Ολυμπιακό Στάδιο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε αρχικά να μην αιφνιδιαστεί από την Μπράγκα που είναι επικίνδυνη αν βρει ανοιχτούς χώρους και μετά το 15λεπτο ανέλαβε την πρωτοβουλία δημιυοργώντας επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή των Πορτογάλων. Ειδικά από την δεξιά πλευρά με τους Βαγιαννίδη και Παλάσιος οι «πράσινοι» ήταν φανερό ότι είχαν βρει την αδύνατη αριστερή πλευρά της Μπράγκα. Όμως πρώτοι τη μεγάλη ευκαιρία την έχασαν οι φιλοξενούμενοι στο 34’ και μάλιστα διπλή με τον Ρουίθ, το πλασέ του οποίου έσωσε με το πόδι ο Μπρινιόλι, ο Ρ. Ορτα πήρε το ριμπάουντ αλλά το σουτ προς την κενή εστία έσωσε ο Χουάνκαρ.

Το ματς είχε πολλή δύναμη και πολλά φάουλ και διακοπές ενώ τροχοπέδη αποτέλεσε ο κακός αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ που δεν άφηνε να παιχτεί ποδόσφαιρο. Η μπάλα συρτά δεν μπορούσε να κυλήσει στο χορτάρι ενώ έκανε και πολλά περίεργα γκελ από τις πολλές λακκούβες, που μπέρδευαν τους ποδοσφαιριστές.

Ο Παναθηναϊκός που έχασε στο 43΄με μυϊκό τραυματισμό τον Γέντβαϊ, είχε την μεγάλη ευκαιρία στο 45’ σε εξ επαφής κεφαλιά του Βαγιαννίδη που έσωσε ενστικτωδώς σε κόρνερ ο Ματέους.

Στο 2ο μέρος οι «πράσινοι» μπήκαν με ορμή στο ματς και πίεσαν ασφυκτικά. Στο 54’ έχασαν πολύ καλή ευκαιρία με σουτ από πλάγια του Παλάσιος που έδιωξε ο Ματέους. Η Μπράγκα από τη πλευρά της προσπαθούσε να βγει σε γρήγορες αντεπιθέσεις και στο 57’ το πλασέ του Μπρούμα μπλόκαρε ο Μπρινιόλι.

Οσο περνούσε η ώρα οι «πράσινοι» βιάζονταν, ο Γιοβάνοβιτς φρεσκάρισε τη μεσαία γραμμή κι έκανε την ομάδα του πιο επιθετική ψάχνοντας το γκολ που θα έστελνε το ματς στη παράταση. Όμως στο 83’ η Μπράγκα σε μια αντεπίθεση με τον Μπρούμα που πλάσαρε σωστά και «πάγωσε» το ΟΑΚΑ για το 0-1.

Το γκολ «ξύπνησε» ξαφνικά τον Παναθηναϊκό που στο επόμενο δίλεπτο έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τους Τζούριτσιτς (πλασέ άουτ) και τους Σπόραρ, Σένκενφελντ. Στα οκτώ λεπτά των καθυστερήσεων αποβλήθηκε ο Χουάνκαρ (91’) με 2η κίτρινη και τα πάντα κρίθηκαν οριστικά…

Ο Ιταλός ρέφερι Ντανιέλε Ορσάτο (διέκοψε το ματς στο πρώτο μέρος τρεις φορές για συστάσεις για τα λέιζερ) «κιτρίνισε» τους Ντιακατέ, Αϊτόρ, Χουάνκαρ, Σατσί, Χουάνκαρ (δύο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ (43’ Σένκενφελντ), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ (77’ Τσέριν), Βιλένα, Μπερνάρ (77’ Τζούρισιτς), Παλάσιος (61’ Αϊτόρ), Μαντσίνι, Ιωαννίδης (61’ Σπόραρ).

ΜΠΡΑΓΚΑ: Ματέους, Γκόμες, Φόντε, Νιακατέ (49’ Σατσί), Μαρίν, Καρβάλιο, Ρ. Όρτα, Α. Όρτα (64’ Σαλαζάρ), Μπρούμα (89’ Ολιβέιρα), Ρουίθ (89’ Μπανζά), Τζαλό (64’ Πίτσι).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο