fbpx

ΠΑΟΚ – Κηφισιά 2-1: «2 στα 2» για τον Δικέφαλο στην ΣΛ1 που μαζεύει «τρίποντα» σε Ελλάδα και Ευρώπη (vid)

ΠΑΟΚ – Κηφισιά 2-1: «2 στα 2» για τον Δικέφαλο στην ΣΛ1 που μαζεύει «τρίποντα» σε Ελλάδα και Ευρώπη (vid)

Η νεοφώτιστη Κηφισιά έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά δεν του έκοψε βαθμούς, αφού λύγισε με αυτογκόλ του Λούκα Τσάπαν που ήταν και από τους καλύτερους παίκτες της. Ο Δικέφαλος δεν δημιούργησε αρκετές φάσεις, αλλά έκανε το «2 στα 2» με κορυφαίο παίκτη τον Ράχμαν Μπάμπα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανακάτεψε την τράπουλα και έκανε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, ενόψει της ρεβάνς με την Χαρτς. Ο Ρουμάνος προπονητής έδωσε φανέλα βασικού στον Στέφανο Τζίμα, με τον 17χρονο επιθετικό στη 10η συμμετοχή του, να ξεκινάει για πρώτη φορά στην κορυφή της επίθεσης του Δικέφαλου. Επιλογή που δικαίωσε τον έμπειρο κόουτς.

Δείτε ΕΔΩ τα στιγμιότυπα του ματς

Χαμένο πέναλτι

Στο 2’ σουτ του Οζέγκοβιτς ήταν άστοχο, ενώ την ίδια τύχη είχε στο 21’ σουτ του Ζίβκοβιτς. Στη φάση ο Βαφέας μάρκαρε τον Σέρβο επιθετικό και ο ρέφερι κλήθηκε από το VAR να τη δει. Ο Τσέτσιλας έδωσε τελικά πέναλτι με τον Κρίστινσον να αποκρούει την μπάλα στο 25’, μετά την εκτέλεση του Ζίβκοβιτς.

Το πέναλτι που έπιασε ο Κρίστινσον ήταν το 4ο στην χώρα μας. Τα 3 προηγούμενα τα είχε πιάσει με τη φανέλα της ΑΕΛ. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες στην περιοχή των νεοφώτιστων και τελικά τη λύση έδωσε ο Τζίμας. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπάμπα πάσαρε στον Μουργκ που έκανε το σουτ, ο Κρίστινσον έδιωξε και πάλι με τον Τζίμα με προβολή να ανοίγει το σκορ (1-0).

Στο 49’ και στο 57’ ο Κρίστινσον απέκρουσε τα σουτ των Οζντόεφ και Βιεϊρίνια αντίστοιχα. Στο 65’ ο Οζέγκοβιτς δοκίμασε το πόδι του με τον Κοτάρσκι να διώχνει την μπάλα κόρνερ.

Σεφτέ στα γκολ

Η Κηφισιά έκανε σεφτέ στα γκολ στην ΣΛ1 στο 75’. Ο Λούμορ έκανε ωραία σέντρα, ο Κοτάρσκι πραγματοποίησε τραγική έξοδο και ο Μασούρας με κεφαλιά ισοφάρισε για την ομάδα του (1-1).

Ο Δικέφαλος απάντησε σχετικά άμεσα. Στο 77’ ο Νάρεϊ είχε δοκάρι και στο επόμενο λεπτό έγινε το 2-1. Ο Κωνσταντέλιας πάσαρε στον Μπάμπα, αυτός σέντραρε, στην πορεία της μπάλας πετάχθηκε ο Τσάπαν που έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του. Από το πάγκο της Κηφισιάς διαμαρτυρήθηκαν ισχυριζόμενοι ότι στο ξεκίνημα της φάσης του δεύτερου γκολ του ΠΑΟΚ είχε γίνει φάουλ και ο ρέφερι απέβαλε τον συνεργάτη του Γιάννη Αναστασίου, Ανδρέα Σκέντζο.

Γκολ: 45’+2’ Τζίμας, 78’ αυτογκόλ Τσάπαν / 75’ Μασούρας

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Καστοριάς)

Κίτρινες: Κωνσταντέλιας/Πέιος, Βαφέας, Κρίστινσον, Οζέγκοβιτς, Σάκιτς

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (74’ Λύρατζης), Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (63’ Σβαμπ), Οζντόεφ, Τάισον, Ζίβκοβιτς (63’ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (68’ Νάρεϊ), Τζίμας (74’ Τόμας).

Κηφισιά (Γιάννης Αναστασίου): Κρίστινσον, Σάκιτς, Λούμορ, Βαφέας, Τσάπαν, Παπασάββας, Πέιος (84’ Νίνης), Μασούρας (84’ Αντερέγκεν), Ίλιεφ (64’ Ιπαλίμπο), Οζέγκοβιτς, Τετέι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο