fbpx

Ranking UEFA: Η πιο μεγάλη ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ranking UEFA: Η πιο μεγάλη ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Με επίδοση –μέχρι σήμερα που μιλάμε- 10 νίκες, 6 ισοπαλίες, 4 ήττες, 7 προκρίσεις και τρεις ομάδες ήδη σε ευρωπαϊκούς ομίλους, το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να καμαρώνει για το αν μη τι άλλο- εντυπωσιακό του ξεκίνημα στις τρεις διοργανώσεις της UEFA.

Κι έπεται συνέχεια, αφού απομένουν οι ρεβάνς των πλέι οφ για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, όπου οι τρεις αγωνίζονται στις ρεβάνς εντός έδρας και μόνο ο Ολυμπιακός εκτός, με αντίπαλο πολύ κατώτερο του, την Τσουκαρίτσκι και μάλιστα σε ουδέτερο ουσιαστικά γήπεδο. Κι αυτό γιατί οι Σέρβοι δεν θα αγωνιστούν στην φυσική τους έδρα αλλά 250χλμ μακριά από αυτή, στο Λέσκοβατς καθώς το γήπεδο τους δεν πληροί τι προϋποθέσεις για αγώνες πλέι οφ στην Ευρώπη.

Αν οι ελληνικές ομάδες κάνουν το 4Χ4 στις ρεβάνς η Ελλάδα θα έχει φθάσει μόνο στα προκριματικά τις 14 νίκες σε 24 αγώνες και θα έχει μπροστά της άλλους 24 αγώνες έως τον Δεκέμβριο για να μπορέσει να κάνει το θαύμα και να βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από την πολυπόθητη 15η θέση του ranking της UEFA που δίνει ουσιαστικά πολύ καλύτερα μπόνους στα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Αυτή η ευρωπαϊκή εβδομάδα είχε απολογισμό για τα ελληνικά χρώματα, δύο νίκες και δύο ήττες. Καθόλου άσχημος απολογισμός αφού, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός μπορούν να ανατρέψουν τις ήττες τους με μόλις ένα γκολ σε Βέλγιο και Πορτογαλία αντίστοιχα, ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει το ίδιο άνετα στη Σερβία, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει μετατρέψει σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς με τη Χαρτς και βρίσκεται ήδη με το… 1,5 πόδι στους ομίλους του Conference League. Του αρκεί μια απλή νίκη για να προσθέσει βαθμούς στο δικό του σακούλι αλλά και στον εθνικό κουρβανά…

Σε ο,τι έχει να κάνει με τα χθεσινά ματς, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, παρουσιάστηκαν ακόμη πιο βελτιωμένοι αλλά χρειάζονται οπωσδήποτε την ουσιαστική βοήθεια των μεταγραφών που έγιναν και φυσικά την περαιτέρω ενίσχυση τους…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο