fbpx

Αντβερπ – ΑΕΚ 1-0: Το πλεονέκτημα έγινε… μειονέκτημα αλλά μπορεί να προκριθεί

Αντβερπ – ΑΕΚ 1-0: Το πλεονέκτημα έγινε… μειονέκτημα αλλά μπορεί να προκριθεί

Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερη από την Αντβερπ όσο οι δύο ομάδες έπαιζαν 11 εναντίον 11 αλλά όταν οι Βέλγοι έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 51’ ο «δικέφαλος» δεν μπορούσε να βρει λύσεις κι έτσι η Αντβερπ πήρε τη νίκη 1-0 και μαζί το ισχνό προβάδισμα στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τα πλέι οφ του Champions League. Ετσι την επόμενη Τετάρτη (30/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια θα κριθεί η πρόκριση στους «χρυσοφόρους» ομίλους της διοργάνωσης.

Κόντρα στην πρωταθλήτρια Βελγίου (μετά από 66 χρόνια!) η ΑΕΚ πίεσε από την αρχή, όπως άλλωστε και οι γηπεδούχοι και οι μονομαχίες έδωσαν και πήραν στο πρώτο δεκάλεπτοι, με την Ενωση να απειλεί πρώτη στο 11’ από σέντρα του Αμραμπατ και την καρφωτή κεφαλιά του Γκαρσία στην αγκαλιά του Μπουτέ. Όμως η Αντβερπ στο 15’ άνοιξε το σκορ. Οι Βέλγοι άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο Φερμέιρεν έκανε την ασίστ στον Γιάνσεν, ο Χατζισαφί δεν ήταν εκεί και ο Ολλανδός πλάσαρε εύστοχα τον Αθανασιάδη κάνοντας το 1-0.

Ο «δικέφαλος» προσπάθησε να αντιδράσει κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και απείλησε ξανά με κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία. Όμως στο 34’ έχασε με μυϊκό τραυματισμό τον Γκαρσία και πλέον ανησυχεί αν θα τον έχει διαθέσιμο στη ρεβάνς. Παρ’ όλα αυτά η Ενωση πίεσε πολύ τους Βέλγους έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τον Αμραμπατ, έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Γκατσίνοβιτς και Πινέδα και πήγε στα αποδυτήρια βρισκόμενη πίσω στο σκορ.

Στο 2ο ημίχρονο ο Αλμέιδα αντικατέστησε τον κουρασμένο Σιμάνσκι και βγήκε από την αρχή μπροστά αναζητώντας την ισοφάριση. Και στο 48’ από έξοχη πάσα του Γκατσίνοβιτς ο Χατζισαφί πλάσαρε από πλάγια αλλά ο Μπουτέ έσωσε την ομάδα του. Όμως στο 51’ ένα σκληρό μαρκάρισμα του Μπατάϊγ στον αστράγαλο του Γκατσίνοβιτς του στοίχισε την κόκκινη κάρτα και η Αντβερπ έμεινε με δέκα παίκτες, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον «δικέφαλο» να πιέσει ακόμη πιο πολύ για το πολυπόθητο γκολ. Η Αντβερπ γύρισε πολύ πίσω αλλά η ΑΕΚ δεν είχε καθαρό μυαλό να γίνει δημιουργική κι έτσι ο Αλμέιδα έκανε τριπλή αλλαγή με Μάνταλο, Αραούχο και Ελίασον για να φρεσκάρει την επίθεση του.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πολιορκεί την περιοχή των Βέλγων αλλά πλέον δεν μπορούσε να φτιάξει ευκαιρίες και έψαχνε τη στιγμή της για την ισοφάριση. Πάντως στην ευκαιρία την έχασαν οι γηπεδούχοι στο 83’ με τον Κουλιμπαλί που πλάσαρε άουτ. Η Ενωση «απάντησε» με κεφαλιά του Πόνσε που έσωσε ο Μπουτέ (87’) και το 1-0 έμεινε ως το τέλος.

Ο Γάλλος Φρανσουά Λετεσιέ απέβαλε τον Μπατάϊγ και «κιτρίνισε» τους Σιμάνσκι, Πινέδα, Ντελάτ, Μπουτέ.

ΑΝΤΒΕΡΠ: Μπουτέ, Ντελάτ, Αλντερβάιρελντ, Κουλιμπαλί, Μπατάιγ, Μπαλίκουισα, Εκέλενκαμπ (56’ Βάινς), Κεϊτά, Φερμέιρεν, Οντρέικα (56’ Ντεν Μπος), Γιάνσεν (71’ Μούγια).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (67’ Αραούχο), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (46’ Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (67’ Ελίασον), Άμραμπατ, Τσούμπερ (67’ Μάνταλος), Γκαρσία (36’ Πόνσε).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο