fbpx

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 3-0: Ο Ζίβκοβιτς έκανε πάρτι στην Τούμπα, «καθάρισε» για τον Δικέφαλο (vid)

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 3-0: Ο Ζίβκοβιτς έκανε πάρτι στην Τούμπα, «καθάρισε» για τον Δικέφαλο (vid)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, ο ΠΑΟΚ μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα επικρατώντας 3-0 στην Τούμπα του Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες όταν το σκορ ήταν στο 1-0, έχασαν πέναλτι με τον Μιριτέλο και στην συνέχεια «μίλησε» η κλάση του Σέρβου επιθετικού.

Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα ήταν αναγνωριστικό και η πρώτη φάση έγινε στο 14΄ με το σουτ του Σβαμπ να καταλήγει άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Μπράντον δεν μπόρεσε να κάνει τελική προσπάθεια και στο 19’ οι Αρκάδες έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Καλτσάς τροφοδότησε τον Ρεγκίς, το σουτ του οποίου απέκρουσε με δυσκολία ο Κοτάρσκι.

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο σε μία αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Ο Σβαμπ έβγαλε κάθετη πάσα στον Μουργκ ο οποίος πήρε ωραία την μπάλα μπροστά του, και με πλασέ την έστειλε στα δίκτυα για το 1-0. Ο Αυστριακός ήρθε απ’ τα… αζήτητα, ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα και έδωσε τη λύση.

Χαμένο πέναλτι

Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός του αγώνα μέχρι το 40’. Σε μία επίθεση του Αστέρα ο Εκόνγκ εντελώς αδικαιολόγητα βρήκε με το πόδι του τον Μιριτέλο και ο Φωτιάς σφύριξε αμέσως το πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε στο 41’ ο Αργεντινός επιθετικός που «σημάδεψε» το δοκάρι του Κοτάρσκι, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φωτιάς έδωσε δεύτερο πέναλτι, αυτή τη φορά υπέρ του Δικέφαλου για μαρκάρισμα του Καστάνιο στον Τάισον. Ωστόσο, και χωρίς το ριπλέι ήταν ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχε παράβαση. Ο διεθνής ρέφερι πήγε στο VΑR και ανακάλεσε την απόφαση του, ενώ έδειξε κίτρινη στον Τάισον για θέατρο.

Το πάρτι του Αντρίγια

Στο δεύτερο ημίχρονο ανέλαβε δράση ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος με δύο γκολ κλείδωσε το «τρίποντο» για την ομάδα του. Το 2-0 έγινε στο 54’ με σουτ μέσα από την περιοχή και το 3-0 στο 59’ με κοντινό πλασέ, μετά από επέμβαση του Παπαδόπουλου.

Ο Αστέρας απείλησε στο 80΄με τον Ρεγκίς τον οποίο σταμάτησε ο Κοτάρσκι, ενώ στο 83’ κεφαλιά του Μάντζη πέρασε άουτ.

Γκολ: 22’ Μουργκ, 54’, 59’ Ζίβκοβιτς

Διαιτητής: Β. Φωτιάς

Κίτρινες: Τάισον, Σοάρες / Μουνάφο

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ράφα, Μιχαηλίδης, Έκονγκ (64’ Νάσμπεργκ), Βιεϊρίνια, Σβαμπ (85’ Γιαξής), Οζντόεφ, Μουργκ, Τάισον, Αν. Ζίβκοβιτς (74’ Κωνσταντέλιας), Μπράντον (74’ Σαμάτα, 85’ Τζίμας).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος (62’ Σγουρής), Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Καρμόνα (82’ Γκαρσία Ρούμπεν), Άλβαρες, Μουνάφο, Αλάγκμπε, Ρεγκίς, Σίτο (75’ Μπαρτόλο), Καλτσάς (82’ Ζουγκλής), Μιριτέλο (75’ Μάντζης).

**Πριν από την έναρξη του αγώνα η αστυνομία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις μετά από ελέγχους. Οι δύο εξ αυτών ήταν για κατοχή ναρκωτικών, οι άλλοι δύο για μαχαίρια κι η τελευταία για πυρσό.

**Στα επίσημα του γηπέδου της Τούμπας βρέθηκε ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ, και παρακολούθησε το ματς του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης.

Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα του αγώνα

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο