fbpx

ΠΑΟΚ – Χάιντουκ 3-0: Δικέφαλος για φίλημα, πέρασε στα πλέι οφ

ΠΑΟΚ – Χάιντουκ 3-0: Δικέφαλος για φίλημα, πέρασε στα πλέι οφ

Ο ΠΑΟΚ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντρίγια Ζίκοβιτς νίκησε στην Τούμπα 3-0 την Χάιντουκ και προκρίθηκε με πανηγυρικό τρόπο στα play-offs του Conference League.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε αρκετά μουδιασμένα το πρώτο μέρος και η Χάιντουκ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 3΄με τον Μλάκαρ να παίρνει τη μπάλα, ωστόσο το σουτ του κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Οι Κροάτες απείλησαν και στην επόμενη φάση με τον Οφόε να εκτελεί το κόρνερ με την κεφαλιά του Λιβάγια να φεύγει λίγο άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 8΄ έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Κοτάρσκι να κάνει λάθος, τον Οφόε να κλέβει την μπάλα, αυτός την έδωσε στον Λιβάγια, ωστόσο ο Κουλιεράκης απέκρουσε σε κόρνερ σωτήρια.

Τα πάνω κάτω στο ματς ήρθαν στο 11΄ όταν ο Οφόε ανέτρεψε τον Κωνσταντέλια και ο ρέφερι σφύριξε πέναλτι. Ο Σβαμπ αυτή τη φορά δεν λάθεψε και έκανε το 1-0. Υπενθυμίζεται πως είχε χάσει πέναλτι με τους Ισραηλινούς, ενώ ο Οφόε διαμαρτυρήθηκε έξαλλα, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει παράβαση.

Ο Δικέφαλος έχασε και νέα ευκαιρία στο 21΄, μιας και ο Ζίβκοβιτς έκανε σέντρα και ο Κουλιεράκης έστειλε με προβολή τη μπάλα στο δοκάρι.

Οι Κροάτες προσπάθησαν να βρουν εκ νέου τα πατήματά τους και στο 32΄ ο Μλακάρ έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά ξανά άουτ. Στο 40΄ ο Κουλιεράκης λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ, μιας και έπιασε στραβοκλωτσιά, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και στο 52′ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κωνσταντέλια. Στο 58′ ο Σαμάτα έχασε το άχαστο, ενώ η πρόκριση κλείδωσε στο 79′ όταν ο Ζίβκοβιτς έκανε το 2-0.

Ο Σέρβος επιθετικός έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του ΠΑΟΚ σκοράροντας με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 85′ (3-0).

Στο 92′ ο Κοτάρσκι νίκησε τον Λιβάγια και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Διαιτητής: Σ. Στάγκεμαν (Γερμανία)

Κίτρινες: Κωνσταντέλιας / Μουφί, Σάρλια, Οφόε, Ντιαλό

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Τσιγγάρας (62′ Φ. Σοάρες, 73′ Οζντόεφ), Νάρεϊ (62′ Τάισον), Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς και Σαμάτα (78′ Τόμας).

Χάιντουκ (Ιβάν Λέκο): Λούτσιτς, Μουφί, Σάρλια, Ντιαλό, Μέλνιακ, Κροβίνοβιτς (57′ Ντόλτσεκ), Σιγκούρ, Σαχίτι (57′ Μπενραχού), Οφόε, Μλάκαρ και Λιβάγια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο