fbpx

Panathinaikos από τα παλιά, απέκλεισε την Μαρσέιγ με Μπρινιόλι και Ιωαννίδη! (vids)

Panathinaikos από τα παλιά, απέκλεισε την Μαρσέιγ με Μπρινιόλι και Ιωαννίδη! (vids)

Ο Παναθηναϊκός σε ένα συγκλονιστικό ματς απέκλεισε την Μαρσέιγ στα πέναλτι με 5-3 (2-1 σκορ κανονικής διάρκειας), με τον Μπρινιόλι να πιάνει το πέναλτι του Γκεντούζι και τους Μπερνάρ, Παλάσιος, Μλαντένοβιτς, Κλεϊνχέισλερ και Ιωαννίδη να μην αστοχούν σε κανένα πέναλτι.

Μάλιστα, το τριφύλλι κατάφερε να ανατρέψει την κατάτασταση, μιας και ήταν πολύ κακός στα πρώτα 60΄, ωστόσο με τις αλλαγές των Μπερνάρ, Παλάσιος και Ιωαννίδη άλλαξε το ματς… ξεχνώντας τα 2 γρήγορα γκολ του Ιωαννίδη.

Μοιραίος για τους γηπεδούχους ο Γκεντουζί που έκανε το πέναλτι στις καθυστερήσεις και έχασε το μοναδικό χαμένο πέναλτι των Γάλλων.

Η διαδικασία των πέναλτι:

0-1 Εύστοχος ο Ιωαννίδης
0-1 Γκεντουζί, απέκρουσε ο Μπρινιόλι
0-2 Εύστοχος ο Μπερνάρ
1-2 Εύστοχος ο Βερτού
1-3 Εύστοχος ο Κλεϊνχέισλερ
2-3 Εύστοχος ο Σαρ
2-4 Εύστοχος ο Παλάσιος
3-4 Εύστοχος ο Βιτίνια
3-5 Εύστοχος ο Μλαντένοβιτς

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Μαρσέιγ – ΠΑΟ | Η ιστορική διαδικασία των πέναλτι!”,”description”:”Η ιστορική διαδικασία των πέναλτι!”,”thumbnailUrl”:”https://isthumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wOC8xNS8yMi8wNl8yOV82NGRiZjZlNWU1YzExLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT1M56S”,”uploadDate”:”2023-08-15T22:05:10.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cutgisll64nd”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Το ματς

Εφιαλτικό ξεκίνημα με τον Ομπαμεγιάνγκ σε τρομερή φόρμα

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον ειρότερο δυνατό τρόπο για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Μόλις στο 2΄ οι Γάλλοι έκαναν το 1-0. Σε εκείνο το σημείο ο Κλος έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση, έδωσε την μπάλα στον Σαρ, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε πάρε βάλε στον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να περάσει τον Μπρινιόλι και να κάνει το 2-1.

Οι Γάλλοι μάλιστα, συνεχίσαν να πιέζουν, μιας και ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε υπνωτισμένος στο πρώτο μέρος. Στο 9΄ έχασαν νέα ευκαιρία, με το δυνατό σουτ του Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος εκμεταλεύτηκε το λάθος του Γέντβαι, με τον Μπρινιόλι να αποκρούει και στη συνέχεια τον Ουνάιχ ν α αστοχεί στο… ριμπάουντ.

Στο 11΄ οι Γάλλοι έχασαν και νέα ευκαιρία με τον Τζούρισιτς να πουλάει την μπάλα. τον Εντιαγέ να περνάει όποιον θέλει και το σουτ του να καταλήγει ελάχιστα άουτ. Στο 21΄ ο Εντιαγέ έχασε και νέα ευκαιρία, με τον Μπρινιόλι να διώχνει εντυπωσιακά.

Μάλιστα. ο Ιταλός συνέχισε να λέει όχι,μιας και έκανε τρομερή επέμβαση και στο 30΄, μετά από σέντρα του Λόντι και κοντινή κεφαλιά του Γκιγκό. Στο 33΄ είπε ξανά όχι ο Ιταλός, αυτή τη φορά σε προσπάθεια του Ομπαμεγιάνγκ και νέο λάθος του Γεντβάι.

Ότι δεν κατάφερνε για… μισή ώρα η Μαρσέιγ, το κατάφερε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όπου έκανε το 2-0. Η Μαρσέιγ βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Ομπαμεγιάνγκ να προλαβαίνει τον Γεντβάι, τσίμπησε την μπάλα και νίκησε τον ανήμπορο Μπρινιόλι, οκλοκληρώνοντας ένα εφιλακτικό πρώτο μέρος για το τριφύλλι.

Ενδεικτικό του πόσο κακός ήταν ο Παναθηναϊκός, αποτέλεσε το γεγονός πως το πράσινο σουτ έγινε στο 51΄ από τον Βιλένα, χωρίς να έχει καλή κατάληξη…

Στο 53΄ οι Γάλλοι βρήκαν και τρίτο γκολ με τον Σαρ, μετά από ασίστ του Ομπαμεγιάνγκ, ωστόσο ο πρώτος ήταν εκτεθειμένος και έτσι δεν μέτρησε και… τρίτο γκολ εις βάρος του Μπρινιόλι.

Οι πράσινοι συνέχισαν να μην μπορούν να… απειλούν από κοντά και έτσι στο 57΄ έγινε νέο μακρινό σουτ του Βιλένα, που πέρασε πολύ μακριά από την εστία του Λόπεθ. Οι Γάλλοι έχασαν και νέα ευκαιρία για το 3-0 στο 61΄ με τον Μπρινιόλι να λέει όχι στον Σαρ.

Τρεις ευκαιρίες μετά το 70΄ για τους πράσινους

Ο Παναθηναϊκός αφυπνίστηκε μετά το 70΄, ωστόσο φαινόταν πως ήταν… αργά. Οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς ανακάτεψαν την τράπουλα και στο 76΄ χάθηκε η πρώτη μεγάλη πράσινη ευκαιρία, με τον Μπαρνάρ να δίνει την μπάλα στον Παλάσιος, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή , ωστόσο η μπάλα κατέληξε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Λόπεθ. Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 77΄ ο Γεντβάι, μετά από κόρνερ του Τσέριν, έπιασε την κεφαλιά, ωστόσο ο Λόπεθ είπε ένα εντυπωσιακό όχι. Οι Γάλλοι προσπάθησαν να ανασυνταχθούν και στο 81΄ ο Βιτίνια που μόλις είχε μπει στο ματς έχασε μια μεγάλη ευκαιρία.

Παρόλα αυτά οι πράσινοι συνέχισαν να βγάζουν μεγάλη ένταση, στο διάστημα μετά το 70΄ και ο Μαντσίνι στο 85΄ είδε τον Ισπανό τερματοφύλακα να λέει ξανά όχι ενώ είχε προηγηθεί ωραία συνεργασία με τον Μπερνάρ.

Ιωαννίδης, από μηχανής Θεός!

Και εκεί που φαινόταν πως… είχαν τελειώσει όλα, ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι… δώρο του Γκεντουζί, ο οποίος έκανε χέρι και ο Όλιβερ αναγκάστηκε να το δώσει μετά από χρήση του VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φώτης Ιωαννίδης, ο οποίος δεν… λάθεψε και έκανε το 2-1, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Στην παράταση ο Βιτίνια έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για την Μαρσέιγ για να φτάσουμε στην φάση του 112, όπου σκόραρε, ωστόσο είχε προηγηθεί οφσάιντ στην διεκδίκηση της φάσης, με αποτέλεσμα το VAR να το ακυρώσει! Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι, με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στα πέναλτι.

Μπρινιόλι και ευστοχία καθάρισαν στα πέναλτι, μιας και ο Ιταλός απέκρουσε το πρώτο του Γκεντουζί και οι πράσινοι ευστόχησαν και στα 5 που εκτέλεσαν για μια ΜΥΘΙΚΗ πρόκριση!

ΜΑΡΣΕΪΓ: Λόπεθ, Κλος, Ζιγκό, Μπεμπά, Λόντι, Ρονζιέ, Βερτού, Σαρ, Εντιάιγ (68′ Γκεντουζί), Ουναχί (59′ Χαρίτ), Ομπαμεγιάνγκ (80′ Βιτίνια).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Χουάνκαρ (70′ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ, Βιλένα (70′ Τσέριν), Τζούριτσιτς (63′ Μπερνάρ), Μαντσίνι (106′ Κλεϊνχέισλερ), Βέρμπιτς (46′ Παλάσιος), Σπόραρ (63′ Ιωαννίδης).

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Μαρσέιγ – Παναθηναϊκός 3-5 πεν. (2-1 κ.δ.) | HIGHLIGHTS”,”description”:”Τα καλύτερα στιγμιότυπα.”,”thumbnailUrl”:”https://i2thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wOC8xNS8yMi80N18zNl82NGRjMDA4OGEwN2M3LmpwZWc=/profile:player-960×540″,”duration”:”PT10M12S”,”uploadDate”:”2023-08-15T22:38:20.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cuth50gr6bw1″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο