fbpx

Ισπανία-1η αγωνιστική: Η La Liga επιστρέφει στη σκηνή

Ισπανία-1η αγωνιστική: Η La Liga επιστρέφει στη σκηνή

Ακριβώς όταν φαινόταν ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα κυριαρχούσε για λίγα τουλάχιστον χρόνια, μετά την κατάκτηση του τίτλου της La Liga και του Champions League το 2022, οι…ταλαιπωρημένοι Καταλανοί κατέκτησαν το πρωτάθλημα με διαφορά 10 βαθμών, δεχόμενοι μόλις 20 γκολ, ρεκόρ συλλόγου για μια σεζόν 38 αγώνων.

Η Μπαρτσελόνα είναι η τρίτη διαφορετική πρωταθλήτρια σε τρία χρόνια, μετά τον θρίαμβο της Ατλέτικο Μαδρίτης το 2021, αναδεικνύοντας στοιχεία που κάνουν τη La Liga ενδιαφέρουσα, ακόμα κι αν το επίπεδο παιχνιδιού δεν είναι ακριβώς αυτό που ήταν.

Μπαρτσελόνα, φορώντας το στέμμα της πρωταθλήτριας και Ρεάλ Μαδρίτης φαίνονται έτοιμες για άλλη μια μεγάλη χρονιά και πάλι. Αλλά φυσικά, αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου με αρκετούς άλλες ισχυρές ισπανικές ομάδες έτοιμες να σκίσουν το σενάριο αυτή τη φορά.

Η παλαιότερη γενιά συνεχίζει να εγκαταλείπει το πρωτάθλημα, αφού και οι δύο αντίπαλοι του «Clasico» έχασαν μεγάλα αστέρια που έμοιαζαν να είναι αιώνιοι.

Ο Ζεράρ Πικέ αποσύρθηκε τον Νοέμβριο, πριν η Μπαρτσελόνα αποχαιρετήσει επίσης τον Σέρχιο Μπουσκέτς και τον Ζόρντι Άλμπα τον Μάιο.

Ο Καρίμ Μπενζεμά παραδόξως έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη Σαουδική Αραβία ένα χρόνο πριν λήξει το συμβόλαιό του αυτό το καλοκαίρι, ενώ οι ελπίδες επιστροφής του Λιονέλ Μέσι δεν είχαν αποτέλεσμα , αφού ο Αργεντινός εντάχθηκε στην Ίντερ Μαϊάμι, χωρίς να μπορεί να επιστρέψει στη Μπαρτσελόνα λόγω των οικονομικών περιορισμών της.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι λίγοι από τους ήρωες της προηγούμενης δεκαετίας παραμένουν και το πώς θα προσαρμοστεί κάθε σύλλογος θα είναι κρίσιμο.

Ο Αλεχάντρο Μπάλντε εκτόπισε τον Ζόρντι Άλμπα (πλέον συμπαίκτης του Μέσι στην Ίντερ Μαϊάμι)στη Μπαρτσελόνα, ενώ ο Βινίσιους έγινε το βασικό αστέρι στο Μπερναμπέου μετά την αποχώρηση του Μπενζεμά.

Οι Μαδριλένοι έκαναν επίσης μια γρήγορη κίνηση για να στρατολογήσουν τον 33χρονο Χοσέλου ως δανεικό από την Εσπανιόλ, διεθνής με την Ισπανία που έχει σκοράρει τρεις φορές σε τέσσερις παιχνίδια από το διεθνές ντεμπούτο του τον Μάρτιο.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης περιμένει στη…γωνία έτοιμη να…χτυπήσει. Ο Αντουάν Γκριεζμάν ήταν αναμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης στο πρωτάθλημα το 2022/23, με 15 γκολ και 16 ασίστ. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Γάλλος δεν έχει κερδίσει ποτέ τον τίτλο του πρωταθλήματος και σίγουρα επιθυμεί να οδηγήσει την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε σε έναν ακόμη εντυπωσιακό θρίαμβο.

Στο άλλο άκρο, η Βαλένθια θα ελπίζει σε μια σεζόν βελτίωσης , αφού επέζησε από έναν τρελό αγώνα για να αποφύγει τον υποβιβασμό την τελευταία μέρα της περασμένης σεζόν, όπως και η Θέλτα, η οποία πήρε στον πάγκο της τον Ράφα Μπενίτεθ μετά την αποχώρηση του Κάρλος Καρβαλιάλ.

Πάντα δελεαστική, η Ρεάλ Σοσιεδάδ του Μίκελ Μερίνο θα αγωνιστεί στο ηαμπιονσ Λεαγθε για πρώτη φορά από το 2013/14 και σίγουρα θα δυσκολευτεί πατώντας σε δύο βάρκες.

Η Σεβίλη, που στέφθηκε με ένα έβδομο Europa League, πρέπει να βρει συνέπεια στο πρωτάθλημα, μετά από μια καταστροφική σεζόν (12η).

Η αντίπαλός στην πόλη της , Μπέτις, συνεχίζει να προοδεύει και θα παίξει στους ομίλους του Europa League.

Όπως ακριβώς και η Βιγιαρεάλ που έχει ενισχυθεί με την έλευση του Νορβηγού επιθετικού Αλεξάντερ Σόρλοθ.

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ιλκάι Γκουντογκάν της Μπαρτσελόνα είναι οι νέοι σταρ στη La Liga. Ο Αγγλος φαίνεται ότι θα είναι το πιο σημαντικό απόκτημα της La Liga αυτό το καλοκαίρι, αφού η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε μεγάλη μάχη για τον 20χρονο μέσο που θα μπορούσε να γίνει ηγέτης της σχεδόν αμέσως.

Το νέο αστέρι της Μπαρτσελόνα στη μεσαία γραμμή είναι πολύ μεγαλύτερο, αλλά ο 32χρονος Ιλκάι Γκουντογκάν θα μπορούσε να αποδειχθεί εξίσου βασικός συντελεστής στην επιδίωξη των στόχων των Καταλανών του Τσάβι. Εξάλλου λίγοι παίκτες επιλέγουν να φύγουν από τη Μάντσεστερ Σίτι όταν εξακολουθούν να τους αναζητά ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Πάντως ο Ιλκάι Γκουντογκάν είναι μεταξύ πολλών παικτών της Μπαρτσελόνα που δεν έχουν ακόμη εγγραφεί στη LaLiga λόγω της παραβίασης των κανόνων του Financial Fair Play (FFP) από τον σύλλογο, εγείροντας αμφιβολίες για τη συμμετοχή τους στην έναρξη της σεζόν με τη Χετάφε.

Εκτός από τον πρώην αρχηγό της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος εντάχθηκε με ελεύθερη μεταγραφή τον Ιούνιο, οι νέες μεταγραφές Ινίγκο Μαρτίνεθ, και Οριόλ Ρομέου δεν έχουν επίσης εγγραφεί.

Παίκτες όπως ο Ρόναλντ Αραούχο, ο Μάρκος Αλόνσο, ο Σέρχι Ρομπέρτο και ο Ινάκι Πένια, που υπέγραψαν νέα συμβόλαια, παραμένουν επίσης μη εγγεγραμμένοι.

Αυτό σημαίνει ότι οι πρωταθλητές LaLiga έχουν μόνο 12 παίκτες διαθέσιμους για το ντεμπούτο τους στη σεζόν.

Η Μπαρτσελόνα που βίωσε την ίδια κατάσταση την περασμένη σεζόν, δεν θα μπορεί επίσης να παίξει στο «Camp Nou» για τις επόμενες σεζόν, αφού συμφώνησε σε μια συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 1,45 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανακαίνιση του εμβληματικού αλλά ξεπερασμένου σταδίου.

Το στάδιο των 100.000 θέσεων ήταν η μεγαλύτερη πηγή εσόδων του συλλόγου και θα πρέπει να βρει τρόπους για να παραμείνει ανταγωνιστική εντός των περιορισμών των κανόνων του FFP της LaLiga για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στη LaLiga:

Σοσιεδάδ-Τζιρόνα 12/8
Λας Πάλμας-Μαγιόρκα 12/8
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης 12/8
Θέλτα-Οσασούνα 13/8
Βιγιαρεάλ-Μπέτις 13/8
Χετάφε-Μπαρτσελόνα 13/8
Κάντιθ-Αλαβές 14/8
Ατλέτικο Μαδρίτης-Γρανάδα 14/8

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο