fbpx

Βαθμολογία UEFA: Σε πολύ καλό δρόμο οι ελληνικές ομάδες

Βαθμολογία UEFA: Σε πολύ καλό δρόμο οι ελληνικές ομάδες

Ποδαρικό με τον καλύτερο τρόπο έχουν κάνει στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων οι ελληνικές ομάδες, κάτι πολύ ενθαρρυντικό για τη συνέχεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τέσσερις εκπρόσωποι μας στην Ευρώπη (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης) σε 10 παιχνίδια ως τώρα στις τρεις διοργανώσεις, είναι αήττητες κι έχουν σημειώσει μια πρόκριση, 6 νίκες και 4 ισοπαλίες!

Αυτή τη βδομάδα μάλιστα πέτυχαν τρεις νίκες, όλες με 1-0 και μια ισοπαλία εκτός έδρας! Κι όλα αυτά χωρίς να έχει αγωνιστεί ακόμη η ΑΕΚ. Έτσι, η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα 1.600 βαθμούς εκ των οποίων τους 700 αυτή την βδομάδα και ξαναβρέθηκε μπροστά από την Κροατία στη 19η θέση με διαφορά μιας νίκης (200 βαθμούς).

Αν αναλογιστούμε ότι πέρσι η Ελλάδα μάζεψε όλους κι όλους 2.125 βαθμούς συνολικά, τότε καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγάλο και σημαντικό είναι το ξεκίνημα των ομάδων μας φέτος στην Ευρώπη…

Η Ελλάδα έχει τώρα 21.725 βαθμούς και η Κροατία 21.525. αλλά βρίσκεται ακόμα πολύ μακριά από την Τσεχία που είναι στην 18η θέση με 23.550. Από την πλευρά τους οι Κροάτες πέραν της ισοπαλίας της Χάιντουκ με τον ΠΑΟΚ, είδαν μεν την Ριέκα να επικρατεί με 3-1 εκτός έδρας της Β36 Τορσάβν από τα Νησιά Φερόε, ωστόσο, η Όσιγιεκ γνώρισε βαριά ήττα με 5-1 από την Αντάνα Ντεμίρσπορ στην Τουρκία. Έτσι, οι Κροάτες συγκέντρωσαν 350 βαθμούς και έφτασαν τους 21.525.

Το καλό για τη χώρα μας είναι ότι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν εξασφαλίσει θέση στους ομίλους κι αυτό εγγυάται μίνιμουμ 12 παιχνίδια ακόμη πέρα από αυτά που έχουν να δώσουν οι πέντε εκπρόσωποι μας στα προκριματικά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο