fbpx

Ολυμπιακός – Γκενκ 1-0: Αιφνιδιασμός με Φορτούνη και προβάδισμα πρόκρισης

Ολυμπιακός – Γκενκ 1-0: Αιφνιδιασμός με Φορτούνη και προβάδισμα πρόκρισης

Στο κατάμεστο «Καραϊσκάκη» ο Ολυμπιακός έκανε ποδαρικό με το δεξί και αν και ανέτοιμος νίκησε τη Γκενκ με 1-0 στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τον 3ο γύρο του Europa League και πάει με προβάδισμα πρόκριση στη ρεβάνς του Βελγίου την ερχόμενη Πέμπτη.

Θυμίζουμε ότι σε περίπτωση πρόκρισης στα πλέι οφ της διοργάνωσης οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την Τσουκαρίτσκι από την Σερβία.

Μόλις στα 22 δευτερόλεπτα του ματς ο Κώστας Φορτούνης με ένα άπιαστο σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ μετά από καταπληκτική κούρσα του Ροντινέι και σέντρα στην περιοχή, βάζοντας «φωτιά» στο φαληρικό γήπεδο (1-0). Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους που λίγο αργότερα απείλησαν εκ νέου την Γκενκ πάλι με τον Φορτούνη αλλά το σουτ του αρχηγού κατέληξε στην αγκαλιά του Βέλγου γκολκίπερ. Μετά το 15λεπτο οι Βέλγοι που είναι σαφώς πιο έτοιμοι αφού έχουν δώσει ήδη τέσσερα επίσημα παιχνίδια, πήραν μέτρα στο γήπεδο καθώς ήταν πίσω το σκορ αλλά ενώ είναι πολύ γρήγορη ομάδα, εντούτοις προσπαθούσε να απειλήσει μόνο με στημένες φάσεις, καθώς η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν άψογη. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες με την ελληνική ομάδα να απειλεί ξανά στο 42’ με προβολή του Μασούρα, ενώ οι Βέλγοι με τον Τολού στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Στο β’ μέρος το ματς είχε την ίδια εικόνα με τον Ολυμπιακό να έχει δώσει χώρο στους Βέλγους που δεν μπορούσαν όμως να απειλήσουν τον Πασχαλάκη. Αντίθετα ο Ολυμπιακός έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία στο 60’ με σουτ του Καρβάλιο λίγο άουτ.

Η Γκενκ έχασε την πολύ μεγάλη διπλή ευκαιρία της στο 70’ με τον Πασχαλάκη να σώζει δύο φορές τα σουτ των Τρεσόρ και Σορ μέσα σε αποθέωση. Όμως στο 75’ ο Μπιέλ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι των Βέλγων και χάθηκε η ευκαιρία για το 2-0. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός κουράστηκε όπως ήταν φυσικό και η Γκενκ πίεσε για την ισοφάριση και στο 90’+6 από σουτ του Ελ Χανούς έξω από την περιοχή ο Πασχαλάκης έβαλε το χέρι του και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια απομάκρυνε σωτήρια τη μπάλα ο Ρέτσος σε σουτ του Μπα και το 1-0 έμεινε ως το φινάλε.Ο Σουηδός ρέφερι Γκλεν Νίμπεργκ «κιτρίνισε» τους Ιμπόρα, Γκαλάρσα, Κίνι, Αλεξανδρόπουλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Κίνι, Φρέιρε, Ρέτσος, Ιμπόρα, Μ. Καμαρά (84’ Βρουσάι), Καρβάλιο (63’ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (76’ Ντοη), Μασούρας (76’ Ελ Κααμπί), Ελ Αραμπί (63’ Μπιέλ).

ΓΚΕΝΚ: Βαντεβούρτ, Μουνιός, ΜακΚένζι, Κουέστα, Καγέμπε (70’ Αρτεάγκα), Ελ Χανούς, Γκαλάρσα (66’ Αζίζ), Χροσόφσκι, Πεντσίλ, Τρεζόρ (80’ Μπα), Τολού (66’ Σορ).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο