fbpx

Κληρώσεις UEFA: Μεγάλη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο στη Νιόν 

Κληρώσεις UEFA: Μεγάλη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο στη Νιόν 

Γυρίζεις τον χρόνο πίσω και θα πρέπει να σκεφτείς πολύ για να θυμηθείς πόσα χρόνια έχουν περάσει από τη σεζόν που πέντε ελληνικές ομάδες, όλες δηλαδή όσες μετέχουν φέτος την Ευρώπη, πήραν μέρος σε κλήρωση της UEFA και μάλιστα μετά από έξι προκριματικούς αγώνες για τρεις εξ αυτών. Κι αυτό που συμβαίνει σήμερα, αποκτά ιστορική αξία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και οι πέντε ελληνικές ομάδες θα είναι παρούσες στη σημερινή κλήρωση της Νιόν για τη συνέχεια των προκριματικών των τριών διοργανώσεων της. Και οι πέντε! Και μοιραία αναπολείς τη δεκαετία του 2000 τότε που μόνο στους ομίλους του Champions League μετείχαν τρεις ομάδες μας. 

Σήμερα λοιπόν κληρώνει τους προσεχείς αντιπάλους των ομάδων μας είτε αυτές προκριθούν στην επόμενη φάση είτε αποκλειστούν. Ετσι στις 13:00 θα γίνει η κλήρωση του Champions League, στις 14:00 αυτή του Europa League και στις 15:00 του Conference League.

Ήδη ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν εξασφαλίσει θέση σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά κυνηγούν το κάτι παραπάνω, δηλαδή την υπέρβαση που θα τους βάλει στους «χρυσούς» ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός εάν προκριθεί επί της Γκενκ έχει σίγουρη τη συμμετοχή του σε όμιλο, ενώ Άρης και ΠΑΟΚ θέλουν ακόμα δύο προκρίσεις για να μπουν σε αυτούς.  Εχουμε και λέμε λοιπόν:

Η ΑΕΚ αν ξεπεράσει τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα μπει στο γκρουπ των ισχυρών που σημαίνει ότι αποφεύγει τους νικητές των ζευγαριών Κοπεγχάγη – Σπάρτα Πράγας, Ολίμπια Λουμπλιάνα – Γαλατασαράι και την Γιουνγκ Μπόις. Υποψήφιοι αντίπαλοι της είναι η Αντβέρπ και οι νικητές από τα ζευγάρια Σλόβαν Μπρατισλάβας – Μακάμπι Χάιφα, Κλάσβικ – Μόλντε, Ράκοβ – Άρης Λεμεσού.

Σε περίπτωση αποκλεισμού από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ η ΑΕΚ θα παίξει στα πλέι οφ του EuropaLeague. Eκεί υποψήφιοι αντίπαλοι της θα είναι οι ηττημένοι από τα ζευγάρια: Ρακόβ – Άρης Λεμεσού, Σλόβαν Μπρατ. – Μακάμπι Χάιφα, Ολίμπια Λουμπλιάνα – Γαλατασαράι, Κοπεγχάγη – Σπάρτα Πράγας και Κλάκσβικ – Μόλντε.

Ο Παναθηναϊκός θα έχει υποψήφιους αντιπάλους του, αν προκριθεί επί της Μαρσέιγ, τους νικητές από τα ζευγάρια Ρέιντζερς – Σερβέτ και Μπράγκα – Μπάτσκα Τοπόλα. Σε περίπτωση αποκλεισμού από τη Μαρσέιγ θα μπει απευθείας σε όμιλο του Europa League.

Ο Ολυμπιακός στο Europa League αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Γκενκ τότε στα πλέι οφ θα έχει υποψήφιους αντιπάλους του, μια εκ των Αγιαξ, Λασκ Λιντζ, Αμπερντίν, Τσουκαρίτσκι, Ζόρια, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ. 

Στην κλήρωση του ConferenceLeague θα μετάσχουν ΠΑΟΚ, Αρης και… Ολυμπιακός (για την περίπτωση που αποκλειστεί από τη Γκενκ). Οι πιθανοί αντίπαλοι τους είναι η Οσασούνα και οι νικητές των ζευγαριών Λεχ-Σπάρτακ Τρναβα, Ραπίντ – Ντεμπρετσένι, Χαποέλ Μπερ Σεβα – Λέφσκι, Ντίλα – ΑΠΟΕΛ, Μπεσίκτας – Νέφτσι, Τβέντε – Ρίγα, Β36 Τόρσβαν – Ριέκα, Αρούκα – Μπραν, Στεάουα – Νόρντζελαντ, Λέγκια – Αούστρια, Ρόζενμποργκ – Χαρτς, Ντεμιρσπορ – Όσιγιεκ, Χιμπέρνιαν – Λουκέρνη, Τομπόλ – Ντέρι, Σέπσι – Ακτόμπε, Τσέλι-Νέμαν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο