fbpx

Μαστσεράνο: «Μέσι ο κορυφαίος όλων – Πεπ ο καλύτερος προπονητής»

Μαστσεράνο: «Μέσι ο κορυφαίος όλων – Πεπ ο καλύτερος προπονητής»

Το εγκώμιο των Πεπ Γκουαρδιόλα και Λιονέλ Μέσι έπλεξε ο Χαβιέρ Μαστσεράνο σε συνέντευξή του στη «Marca».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήμουν τυχερός που είχα πολύ καλούς προπονητές και πολλούς από αυτούς με διαφορετικό τρόπο να βλέπουν και να σκέφτονται το ποδόσφαιρο. Αυτό που προσπάθησα είναι να πάρω από όλες τις ιδέες που μοιράστηκε κάποιος και να προσπαθήσω να δημιουργήσω τις δικές μου. Είναι σαφές ότι ο χρόνος μου στη Μπαρτσελόνα με σημάδεψε πολύ. Αυτή τη στιγμή πρέπει να δουλέψω στις εθνικές ομάδες νέων στην Αργεντινή. Προσπαθούμε να δώσουμε στον παίκτη ελευθερία, έτσι ώστε ο παίκτης, καθώς βρίσκεται στη μέση του προπονητικού του σταδίου, να αισθάνεται την ηρεμία του να μπορεί να παίξει και να εκφραστεί με τον καλύτερο τρόπο για να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές τους».

Για τον Πεπ Γκουαρδιόλα: «Πάντα λέω το ίδιο πράγμα, ο Πεπ είναι ο καλύτερος προπονητής που είχαμε πολλοί από εμάς, αλλά θα ήταν τρελό να προσπαθήσουμε να τον αντιγράψουμε. Είναι ένας προπονητής που έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο με εξαιρετικό τρόπο, έχει επηρεάσει πολλούς παίκτες του. Σαφώς υπάρχουν πράγματα που προσπαθεί κανείς να δει και αν είναι δυνατόν δεν σας λέω να τον αντιγράψετε αλλά να τον αφομοιώσετε γιατί είναι ένας προπονητής που τα τελευταία χρόνια συνεχίζει να επηρεάζει το ποδόσφαιρο. Βλέπουμε τις ομάδες του να το κάνουν. Αλλά πάντα προσαρμόζεται στην πραγματικότητα που έχει κανείς. Δηλαδή, στα χαρακτηριστικά των παικτών που έχει».

Για τον Λιονέλ Μέσι και την ατάκα που είχε κάποτε πει για τον pulga “τι ωραία θα ήταν να ήμουν αυτός για πέντε δευτερόλεπτα” τόνισε: «Ήταν στο πλαίσιο αυτού που συνέβαινε στον αγωνιστικό χώρο. Ειδικά όταν μιλάμε για την ικανότητα ελέγχου του παιχνιδιού. Πάντα έλεγα ότι το παιχνίδι μας ελέγχει κανονικά, το παιχνίδι μας δοκιμάζει. Στην περίπτωση του Λίο, αυτός δοκιμάζει το παιχνίδι. Ελέγχει ό,τι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο και γι’ αυτό κατά την άποψή μου, είναι ο καλύτερος παίκτης που έχουν δει ποτέ τα μάτια μου».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο