fbpx

Βέλεθ: «Είχα επαφές με τον Παναθηναϊκό για να επιστρέψω»

Βέλεθ: «Είχα επαφές με τον Παναθηναϊκό για να επιστρέψω»

Τις επαφές που είχε με τον Παναθηναϊκό το φετινό καλοκαίρι για να ντυθεί ξανά στα πράσινα αποκάλυψε ο Φραν Βέλεθ.

Ο Βέλεθ μιλώντας στο Podcast “Κουβέντα στο ΠΙ & ΦΙ” παραδέχτηκε τις επαφές που είχε με τον Παναθηναϊκό για να επιστρέψει στην ομάδα το φετινό καλοκαίρι, παρότι τελικά δεν τελεσφόρησαν.

Για το αν βρίσκεται σε διακοπές σήμερα:
«Έχω έρθει στην Ισπανία, στο σπίτι μου να δω λίγο την οικογένειά μου».
Για το αν προτιμά την Ελλάδα για διακοπές:
«Η αλήθεια είναι στις διακοπές προτιμάμε στην Ελλάδα. Λατρεύω την Ελλάδα, το ίδιο και η οικογένειά μου. Ειδικά την Χαλκιδική, γιατί σαν την Χαλκιδική δεν έχει».

Για το τι περίμενε, όταν έπαιρνε την απόφαση να πει το ναι στην πρόταση που του έγινε από την Αλ Φατέχ:

«Η αλήθεια είναι ότι αυτή ήταν η πρόθεση και το πρότζεκτ το οποίο μου είχε προταθεί σε μένα. Είχαν πει ότι θα κάνουν μεταγραφές και θα προσπαθήσουν να κάνουν το πρωτάθλημά τους ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Φυσικά εκείνη τη στιγμή δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα έφταναν τόσο γρήγορα σε αυτό το επίπεδο».

Για το αν φανταζόταν ότι θα παίξει αντίπαλος με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και άλλους μεγάλους παίκτες:
«Δεν θα πίστευα ποτέ ότι εγώ θα μπορέσω να παίξω αντίπαλος με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς πίστευα ότι θα έρθει η στιγμή να αποσυρθεί και θα το έκανε στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Πάντως άνοιξε το δρόμο για να έρθουν πολλοί σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα βοηθήσουν πολύ στην εξέλιξη του πρωταθλήματος».

Για το αν θα κάνει φέτος κάποια πιο ειδική προετοιμασία για να τους αντιμετωπίσει:
«Όχι θα μείνω στην καθιερωμένη προετοιμασία, την οποία κάνουμε, πάντα αυτό κάνω. Αυτό έχω μάθει να κάνω, αυτό θα κάνω και τώρα. Εξάλλου, όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο, ξεχνάς το όνομα που έχεις μπροστά σου ως αντίπαλο και προσπαθείς να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς».
Για το αν θεωρεί πως η κύρια αιτία των ηχηρών ονομάτων στη Σαουδική Αραβία είναι ο Ρονάλντο:
«Σίγουρα ήταν ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Εξάλλου, το να πηγαίνει ένας παγκόσμιος αστέρας και να αγωνίζεται σε αυτό το πρωτάθλημα ανοίγει τις πόρτες και για και για τους υπόλοιπους, ώστε να ενδιαφερθούν και να κάνουν αυτή τη μετακίνηση, όπως και τα οικονομικά δεδομένα είναι για όλους μας μια πάρα πολύ μεγάλη αλλαγή, οπότε θεωρώ ότι και τα δυο έχουν συντελέσει στο να έρθουν τόσοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές».
Για το αν έχει κάποιο ίνδαλμα:
«Λατρεύω να βλέπω τον Μπενζεμά να αγωνίζεται. Θεωρώ ότι είναι ο κορυφαίος επιθετικός στον κόσμο, ειδικά με τον τρόπο που αγωνίζεται. Έχει τύχει να παίξουμε και στην Ισπανία ως αντίπαλοι. Είναι πάρα πολύ όμορφο να μπορείς να παρακολουθείς τα παιχνίδια του Μπενζεμά».

Για την αδυναμία του να αγωνιστεί εναντίον του Ρονάλντο:

«Στο πρώτο παιχνίδι ήμουν τιμωρημένος και στο επόμενο είχα τραυματιστεί, είχαν κόψει το φρύδι μου χαράματα και δεν μπόρεσα να αγωνιστώ. Όσο για το αν θα αγωνιζόμουν κανείς δεν ξέρει αν θα είχε αποτραπεί ο Ρονάλντο να σκοράρει εκείνο το γκολ στις καθυστερήσεις και να έχει κερδίσει η ομάδα του. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε υγιής, πρέπει να είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση, να μην έχουμε τραυματισμούς γιατί και το ποδόσφαιρο εδώ γίνεται αρκετά περίπλοκο, λόγω των ειδικών κλιματολογικών συνθηκών».

Για το επίπεδο του ποδοσφαίρου στη Σαουδική Αραβία:
«Θεωρώ ότι το επίπεδο του ποδοσφαίρου όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, αρχίζει και αλλάζει πάρα πολύ και δεν θέλω να κρυβόμαστε. Θέλω να είμαστε λίγο πιο ρεαλιστές και θεωρώ ότι αυτό το οποίο αλλάζει το επίπεδο του πρωταθλήματος, είναι οι μεταγραφές που γίνονται και οι παίκτες που έρχονται από το εξωτερικό.
Δεν θέλω να υποτιμήσω κανέναν. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές, ντόπιοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν ένα πολύ καλό επίπεδο, όπως είναι οι διεθνείς, αλλά δεν είναι τόσοι πολλοί, οπότε το επίπεδο των ντόπιων ποδοσφαιριστών είναι αρκετά χαμηλό και όσοι έρχονται ξένοι ποδοσφαιριστές, προσφέρουν στην αγωνιστική διαφορά και στην μετατροπή του πρωταθλήματος σε ένα από τα καλύτερα».

Για τον Γιώργος Δώνη:

«Είναι ένας άνθρωπος που είναι πάρα πολύ ειλικρινής, ένας άνθρωπος που δεν του αρέσει να κρύβεται, αντιμετωπίζει την αλήθεια πρόσωπο με πρόσωπο, ένας άνθρωπος που ό,τι έχει να πει και ό,τι σκέφτεται στο λέει κατά πρόσωπο με το δικό του τρόπο. Έχουμε διατηρήσει επαφές και πραγματικά νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος που υπήρξα ποδοσφαιριστής του».

Για τον Άρη:
«Όπως είπα όλες οι περίοδοι που ήμουν στην Ελλάδα ήταν πάρα πολύ όμορφες. Όταν ήρθα στον Άρη η ομάδα επένδυσε πάνω μου. Στην αρχή είχα κάποια αμυντικά προβλήματα, παρόλα αυτά πίστεψαν σε μένα, με στήριξαν και όταν βρήκα τη φόρμα μου, βρήκα το καλό μου εαυτό. Είχα συνεχόμενες πολύ καλές χρονιές, γυρίσαμε με το σύλλογο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έχω να θυμάμαι πάρα πολύ όμορφα πράγματα σε αγωνιστικό, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο και έχω διατηρήσει πολύ στενές επαφές με φίλους στη Θεσσαλονίκη».
Για το αν του έχει μείνει μια μικρή πικρία για το γεγονός ότι οι οπαδοί δεν του συγχωρέσαν που πήγε στον Παναθηναϊκό:
«Είναι πράγματα τα οποία έχουν μείνει στο παρελθόν. Ο άνθρωπος πάντα θέλει να εξελίσσεται, να εξελίξει το επάγγελμά του, να εξελίσσεται με την οικογένειά του. Οπότε εκείνη τη στιγμή έπρεπε να κοιτάξω τη μεταγενέστερη εξέλιξη μου, όχι μόνο ποδοσφαιρικά, αλλά κυρίως και όσον αφορά τα οικογενειακά κομμάτια.
Θεωρώ ότι εξελίχθηκα και με την οικογένειά μου και ως ποδοσφαιριστής, κατάφερα να κερδίσω έναν τίτλο στην Ελλάδα κατάφερα να κάνω όσα έκανα στο μέλλον, οπότε δεν μετανιώνω για τις αποφάσεις που πήρα εκείνη τη στιγμή. Όσον αφορά τους οπαδούς του Άρη, επειδή έχω στενή επαφή με αρκετούς φίλους στη Θεσσαλονίκη, αυτή η πικρία δεν είναι κάτι που μου μεταφέρεται τόσο έντονα. Από κει και πέρα, αν κάποιος θέλει να το κρατά αυτό μέσα στη δική του την ανάμνηση δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό».
Για το τι είναι αυτό που του έρχεται πιο έντονα χαραγμένο από τη συνολική θητεία που είχε στην Ελλάδα:
«Δεν μπορώ να πω μια συγκεκριμένη στιγμή, αλλά θα μείνω με τη σχέση που είχα με τον κόσμο. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα αγαπητός. Θεωρώ ότι ο Έλληνας μοιάζει πάρα πολύ με τον Ισπανό, οπότε κρατάω την ιδιαίτερη σχέση που είχα με τους Έλληνες, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή με αγκάλιασαν, θέλησαν να με βοηθήσουν και με έκαναν να νιώσω ευπρόσδεκτος, όντας ένας ξένος άνθρωπος στη δική τους χώρα. Γι’ αυτό και μέχρι σήμερα κρατάω τόσο ιδιαίτερους δεσμούς, οπότε δεν μπορώ να πω μια συγκεκριμένη στιγμή. Θα κρατήσω αυτήν την σύνδεση που είχα με τον Έλληνα».
Για το αν τα πάει καλά με τα ελληνικά:
«Η ελληνική γλώσσα η αλήθεια είναι ότι είναι βέβαια αρκετά δύσκολη. Είναι περίπλοκη. Παρ’ όλα αυτά είχα φτάσει σε ένα καλό σημείο. Είχα φτάσει σε ένα σημείο να μπορώ να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου, σε ένα εστιατόριο ή έξω στο δρόμο και κάποια πράγματα ακόμα θυμάμαι. Φυσικά τα αραβικά είναι πιο δύσκολα».
Για τον Πάκο Ερέρα:
«Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και πάρα πολύ καλός προπονητής».
Για τον Κουέστα:
«Για μένα θα είναι πάντα αδερφός. Είναι πολύ παραπάνω από ένας παλιός συμπαίκτης».
Για τα δυο πρόσωπα που αγαπά:
«Έχω δυο παιδάκια που τα αγαπώ εξίσου. Παρόλα αυτά η κορούλα μου, ήταν αυτή η οποία με έκανε να βλέπω τη ζωή με ένα εντελώς διαφορετικό πρίσμα. Η αλήθεια είναι ότι είναι εντελώς διαφορετικά παιδιά. Το αγόρι μας βγήκε λίγο τζαναμπέτης, είναι αρκετά ζωηρός και μας έχει αλλάξει πολύ τη ζωή. Είναι η χαρά του σπιτιού. Αλλά τον βλέπω να γίνεται αμυντικός, μου μοιάζει».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο