fbpx

Η διαβολοβδομάδα των ελληνοκροατικών μονομαχιών και η μάχη της 19ης θέσης στην UEFA

Η διαβολοβδομάδα των ελληνοκροατικών μονομαχιών και η μάχη της 19ης θέσης στην UEFA

Έστω και δύσκολα ΠΑΟΚ και Άρης κατάφεραν να περάσουν με νίκες στον 3ο προκριματικό του Conference League και σε συνδυασμό με την ισοπαλία-πρόκριση του Παναθηναϊκού στον 3ο προκριματικό του Champions League, η Ελλάδα συγκέντρωσε 500 βαθμούς στο ranking της UEFA που την κράτησαν ζωντανή στη μάχη με τους Κροάτες.

Οι οποίοι Κροάτες προσπέρασαν την χώρα μας χάρις στις τρεις νίκες των Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Οσιγιεκ και Ριέκα και έχουν αυτοί πλέον την 19η θέση ρίχνοντας τη χώρα μας στην 20η θέση της βαθμολογίας.

Πλέον η ερχόμενη εβδομάδα είναι η καθοριστική για το ελληνικό ποδόσφαιρο αφού μέσα σε τρεις μέρες (Τρίτη-Πέμπτη) κι έρχονται δύο κρίσιμες Ελληνο-κροατικές μονομαχίες.

Την Τρίτη (8/8) η ΑΕΚ παίζει στον 3ο προκριματικό του Champions League με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και την Πέμπτη ο ΠΑΟΚ με την Χάιντουκ Σπλιτ στον 3ο προκριματικό του Conference League.

Η χώρα μας αυτή την εβδομάδα πήρε συνολικά 0,500 βαθμούς φτάνοντας τους 21,025 και συνεχίζει με πέντε ομάδες στην Ευρώπη, ενώ η Κροατία (τέσσερις ομάδες) συγκέντρωσε 0,750, έφτασε συνολικά τους 21.150 και βρίσκεται αυτή στην 19η θέση.

Παράλληλα την Ελλάδα πλησιάζουν οι Πολωνοί που προσπέρασαν τη Σουηδία και βρίσκονται αυτοί στην 21η θέση με 20,750 βαθμούς συνεχίζοντας με τρεις ομάδες.

Πέρα όμως από τις μάχες με την Κροατία, το ελληνικό ποδόσφαιρο ζορίζεται πολύ πια, ακόμη και με ομάδες που κάποτε δεν τρόμαζαν τους συλλόγους μας. Γιατί όταν αγκομαχείς να ξεπεράσεις εμπόδια όπως η Ντνίπρο, η Αραράτ και Μπεϊτάρ, ή όπως πέρσι ομάδες όπως ο Απόλλωνας Λεμεσού, η Σλόβαν, η Λέφσκι, η Μακάμπι, τότε ο πήχης έχει πέσει πολύ και κατακόρυφα.

Για τον λόγο αυτό οι πέντε ελληνικές ομάδες καλούνται να κάνουν υπερβάσεις αν δεν θέλουν να βλέπουν μελλοντικά ακόμη και το Conference league με δυσκολία και τους ομίλους του με τα κιάλια…

Υ.Γ.1: Αφήστε τον Κωνσταντέλια να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και μη του φορτώνεται στις πλάτες ολόκληρο τον ΠΑΟΚ. Αφήστε τον να δείξει όσα ξέρει και όσα μαθαίνει και σταματήστε τα διθυραμβικά σχόλια και τους αποθεωτικούς χαρακτηρισμούς. Εχει μέλλον για αυτά…

Υ.Γ.2: Ο Άρης επιμένει να ζορίζεται ακόμη και με ομάδες που θεωρητικά είναι υποδεέστερες από αυτόν. Κι αυτό θα πρέπει να το αποβάλει γρήγορα αν θέλει να έχει ελπίδες – τις όποιες ελπίδες ου αναλογούν- απέναντι στην περίφημη πλην όμως αποδεκατισμένη και ταλαιπωρημένη Ντιναμό Κιέβου…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο