fbpx

Τράμπζονσπορ – ΑΕΚ 1-3: Ετοιμη για την Ευρώπη, αγωνιά για τον Βίντα (vid)

Τράμπζονσπορ – ΑΕΚ 1-3: Ετοιμη για την Ευρώπη, αγωνιά για τον Βίντα (vid)

Πανέτοιμη έδειξε η ΑΕΚ στο φιλικό στην Τραπεζούντα όπου νίκησε με 3-1 την Τράμπζονσπορ, στην πρόβα τζενεράλε ενόψει των αγώνων με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ για τα προκριματικά του Champions League.

Το μόνο ανησυχητικό για την Ενωση ήταν ότι μόλις στα 50 δευτερόλεπτα του ματς, ο Βίντα ένιωσε ενοχλήσεις ψηλά στο πόδι και στο 8ο λεπτό αντικαταστάθηκε προκαλώντας πονοκεφάλους σε όλη την ΑΕΚ.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες είχαν τα δικά τους καλά διαστήματα στο ματς με τους Τούρκους να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες σε κεφαλιά του Μάξι Γκόμες που έσωσε ο Στάνκοβιτς και δύο σουτ του Μπακασέτα στο διάστημα 20’-22’ που έσωσε πάλι ο γκολκίπερ του «δικεφάλου».

Μετά το 25’ όμως η ΑΕΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της και με κινητήριο μοχλό τον Πινέδα (ειδικά όταν πέρασε στον άξονα) και μόνιμη απειλή τον Λιβάι Γκαρσία άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες και πανικό στην άμυνα των γηπεδούχων. Ετσι αφού δύο σουτ του Λιβάι πέρασαν λίγο άουτ, στο 31’ από κόρνερ του Ρότα και πάσα του Μήτογλου ο «καυτός» Λιβάι Γκαρσία με δυνατό γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ (0-1).

Στο 38’ υπήρξε ένταση μεταξύ Μπακασέτα και Σιμάνσκι από τα συνεχόμενα σκληρά φάουλ του Πολωνού μέσου αλλά η παρέμβαση των παικτών αποσόβησε τα χειρότερα.

Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε καθόλου, αντίθετα ήταν εκείνη που απειλούσε με δεύτερο γκολ. Ετσι στο 41’ σε μια υποδειγματική αντεπίθεση, ο Ελίασον με πλασέ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα για το 0-2. Η ομάδα του Αλμέιδα κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο κι έδειξε έτοιμη για τα παιχνίδια με τους Κροάτες.

Στο β’ μέρος ο Αλμέιδα ξεκίνησε την ΑΕΚ με πέντε αλλαγές και η ΑΕΚ δεν πρέσαρε ψηλά αλλά περίμενε την Τράμπζονσπορ στη μεσαία γραμμή προσπαθώντας να κλέψει μπάλες και να βγει στην αντεπίθεση. Όμως στο 54’ από φάουλ-σέντρα του Μπακασέτα ο Μάξι Γκόμες ανενόχλητος με καρφωτή κεφαλιά μείωσε 2-1 κι έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Στο 68’ από σέντρα του Σιντιμπέ ο Γκατσίνοβιτς κέρδισε πέναλτι από τον Μπακασέτα. Το εκτέλεσε ο Γκαρσία ο Τσακίρ απέκρουσε, η μπάλα γύρισε πάλι στον Γκαρσία που έκανε νέο σουτ και ο Τσακίρ έδιωξε και πάλι!

Στο 70’ από εναέρια σύγκρουση Μπένκοβιτς και Γκαρσία, ο πρώτος αποχώρησε αιμόφυρτος με φορείο και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Στο 75’ η ΑΕΚ βρήκε άδειο γήπεδο και από κλέψιμο του Μάνταλου η μπάλα πήγε στον Αμραμπατ, αυτός στον Σιντιμπέ και ο Φαν Βέερτ λίγο μετά την είσοδο του στο ματς, με προβολή έκανε το 1-3. Στο 82’ ο Μάνταλος έκανε χέρι στην περιοχή σε προσπάθεια του Μπακασέτα και το πέναλτι που εκτέλεσε ο αρχηγός της εθνικής έδιωξε εντυπωσιακά ο Αθανασιάδης και κράτησε το τελικό 1-3.

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ: Τσακίρ, Ντένσβιλ, Μπένκοβιτς (74’ Γκιλμάζ), Λάρσεν, Ελμαλί (68’ Μοσλούκ), Κουρμπέλης (80’ Ντεστάν), Μπακασέτας, Ομούρ (68’ Μπαρντί), Βίσκα (80’ Χασμπολάτ), Τρεζεγκέ, Γκόμες (68’ Αρίφ).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς (46’ Αθανασιάδης), Ρότα (46’ Σιντιμπέ), Βίντα (8’ Μήτογλου), Μουκουντί, Χατζισαφί (73’ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (46’ Γαλανόπουλος), Γιόνσον (63’ Μάνταλος), Ελίασον (46’ Αμραμπατ), Πινέδα (46’ Γκατσίνοβιτς, 80’ Ζίνι), Τσούμπερ (63’ Πιζάρο), Γκαρσία (70’ Φαν Βέερτ).

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Τράμπζονσπορ – ΑΕΚ 1-3 |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Τα καλύτερα στιγμιότυπα.”,”thumbnailUrl”:”https://i1thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wNy8zMC8xOS8xMV8yMF82NGM2YjVkODkwYTQ5LmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT7M33S”,”uploadDate”:”2023-07-30T19:15:20.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cufqtm6zslh5″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο